מוטקה > בלוגים > הבלוג של יעקב גרשון > התמונה המעוותת בכוחו של היורו

התמונה המעוותת בכוחו של היורו

התמונה המעוותת  בכוחו של  היורו

כמה חשוב לנו לדעת מה חושבים עלינו בעולם ומאיין ניזונים אזרחי אירופה  לידיעות המרעישות על חיילי צהל האכזריים והרעים כפי שהיורו והדולר  עושה את העבודה. ידוע שהתעמולה הפלסטינית  נעזרת במימון עשיר ממדינות הנפט וכך הם רוכשים  שעות שידור  במדיה העולמית דרכן הם מעבירים את  השקרים  עטופים בצלופן תמים. . מדובר במערכת משומנת היטב ששולטת על תקציבי ענק.

 

 

הדוגמה שהופיעה בעיתון הארץ על השוודי ש"ידע" על אכזריותם של חיילי צהל והנה הוא  פוגש בהם ורואה שכל מה ששמע היה שקר.

 

 

 

 

הנה הכתבה וחשוב  שכל אחד יעיין בה.  אולי כך נעצים את המודעות  לפירסום  האמת בכל הזדמנות שנופלת לידינו. הפצת סירטונים בין החברים כאן ובעולם.

 

 

 

 

הנה הכתבה:

 

 

 

 

מבזקים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הצעיר השוודי שהפך מפרו פלסטיני לאוהד ישראל

 

 

 

 

 

דניאל בורג, סטודנט באוניברסיטת סטוקהולם, הגיע לחברון להתנדבות במסגרת 'תנועת הסולידריות הבינלאומית', ולהפתעתו נתקל בחיילים ישראלים שלא תאמו את הסטיגמות שלהן ציפה. עדות מבפנים: כך מנצלת התעמולה הפלסטינית את תמימות צעירים אירופה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אריאל כהנא | 28/8/2015 12:59

 

 

 

 

תגיות: חברון,תנועת הסולידריות הבינלאומית,פרו-פלסטינים

 

 

 

 

כמו צעירים רבים בני גילו בשוודיה, עד לפני שנה, הגדיר את עצמו דניאל בורג (28) פרו-פלסטיני. הוא היה פעיל במפלגה הסוציאליסטית בעיירה קטנה ליד שטוקהולם, ואף שימש יושב ראש הדור הצעיר במקום מטעמה. "התפיסה שלי הייתה שישראל היא כוח צבאי שכובש באכזריות את העם הפלסטיני הקטן והמסכן. האמנתי שישראל אינה לגיטימית, ושמעשיה הם קולוניאליזם", סיפר בורג בשיחת טלפון משטוקהולם השבוע.



עוד כותרות ב-nrg:

חמאס: אם לא תגובש רגיעה – נחזור ללחימה

בדרך לאקוודור: מיתון, סופה והתפרצות הר געש

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

 

 

 

 

 

 

 

 

 



בתחילת 2007 פגש בורג, שאז היה בן עשרים, את חבר הפרלמנט השוודי גוסטב פרידולין ממפלגת הירוקים, המשמש כיום שר החינוך מטעם ממשלת השמאל השולטת בשוודיה. "הערכתי אותו כאדם רציני ומהימן. הוא סיפר לי שהתנדב להיות פעיל ליום אחד בחברון במסגרת 'תנועת הסולידריות הבינלאומית' עם הפלסטינים (ISM), וזה מה שנתן לי את הרעיון לצאת לשם בעצמי".



בורג, כיום סטודנט באוניברסיטת שטוקהולם, יצא לשלושה שבועות לרמאללה ולחברון. את רשמיו העלה השבוע לאתר חדשות שוודי. נדרשו לו אמנם כמה שנים, אך ההתרשמות בגוף ראשון מן הנעשה ברשות הפלסטינית גרמה לו להטיל ספק בכל מה שחשב או הכיר לפני כן.
 

 

 

 

 

דניאל בורג לצד דגל ישראל צילום: דניאל בורג

 

 

 

 

 

"אני זוכר את הפעם הראשונה שבה ראיתי חיילים של צה"ל. זה היה בתל-רומידה בחברון, והתפקיד שלי היה להיות המודיע על בואם של החיילים. כל מה שידעתי על החיילים הישראלים הוא שהם אמורים להיות אכזריים, אבל אז הגיע אליהם ילד פלסטיני כבן עשר והם התנהגו אליו בחביבות גדולה. זה הפתיע אותי מאוד, אבל חשבתי שהם מקרה חריג ושיתר החיילים רעים, כפי שקראתי ושמעתי עד אז במפלגה ובתקשורת השוודית. כלל לא ידעתי שיכולה להיות אפשרות אחרת".



החוויה הראשונה בחברון ניטעה עמוק בלבו של בורג, וכך גם יתר החוויות שספג בביקורו הממושך ביהודה ושומרון. הוא לא שינה את עמדותיו והמשיך להגדיר את עצמו פרו-פלסטיני ואנטי-ישראלי. רק שנתיים אחר כך, כאשר יצא שוב לישראל לבקשת אחותו, התעוררו אצלו סימני שאלה ראשונים.



"שוחחתי עם ישראלים שבמשך הזמן גם הפכו לחברים שלי", הוא סיפר. "ראיתי שבניגוד למה שקראתי עד אותו זמן בתקשורת השוודית ובאתר 'הארץ', הישראלים דווקא הומניים. הם לא שונאים את הפלסטינים ומוכנים לפשרה. אחותי ואני באנו לישראל פעם ועוד פעם. החברים שלי ראו שיש לי חיבה לישראל, אך עדיין הגדרתי את עצמי פרו-פלסטיני. באחד הביקורים שוחחתי עם ערבים ישראלים על מצבם כאן, והם אמרו שטוב להם. כששאלתי אם יש בישראל אפרטהייד וגזענות הם צחקו עליי, ואמרו שהם אוהבים להיות כאן ושמצב הפלסטינים בלבנון, בסוריה ובמקומות אחרים גרוע בהרבה מאשר בישראל.



"למרות כל זאת לא שיניתי את דעתי. רק לפני שנה, כששמעתי הרצאה של משפטנים ישראלים שבאו לספר על הצד האחר של הסכסוך, דעתי השתנתה. הם סיפרו על הפשעים של חמאס ופת"ח, והראו כיצד התרומות הכספיות שמגיעות מאירופה - מהכסף שלי כמשלם מסים - מנוצלות לטרור. זה הדהים אותי. אלה דברים שמעולם לא הוצגו בתקשורת המרכזית בשוודיה, כך שלאדם ממוצע אין שום סיכוי לדעת על כך. התחלתי לשאול שאלות ברצינות, והגעתי למסקנה שאיני יכול לקרוא לעצמי פרו-פלסטיני כי זה פשוט יהיה שקרי. ההבנה שלי כיום היא שהפלסטינים עושים את כל שביכולתם כדי לפגוע בישראל, ולא כדי להביא לשלום".

 

 

 

 

שלושה שבועות בשטחים, ולא היה מה לצלם

 

 

 

 

על רקע השינוי המהותי בתפיסותיו החליט בורג לעזוב את המפלגה הסוציאליסטית, ולפרסם בפירוט את זיכרונותיו מלפני שבע שנים בבלוג 'ישראלי קול'. במאמר שהתפרסם בתחילת השבוע כתב בין היתר את הדברים הבאים: "לפני שהצטרפתי לקבוצת הסולידריות בחברון, עברתי שני ימי אימון ברמאללה. התאמנו כיצד לחסום חיילים, ללכת בחופשיות בשכונות ולהזהיר את אנשי הקשר הפלסטינים מפני סיורים של צה"ל, לצאת מהמחבוא באופן שלא יעזו לירות לכיוונך, להפוך למגן אנושי מפני הריסת בתים ולזורקי בקבוקי תבערה ואבנים.



"המתאמים מטעם פת"ח הבהירו לנו שכמתנדבים לא נהיה מעורבים בשום פעילות אלימה, אך בה בעת לחצו עלינו להפוך למגנים אנושיים של פלסטינים שינקטו פעולות אלימות. הם טענו שכפלסטינים החיים תחת כיבוש יש להם הזכות לקבל את ההחלטות המבצעיות ואנו, המערביים, צריכים להגן עליהם. בנוסף, התאמנו שעות ארוכות כיצד לצרוח בקולי-קולות במטרה להפחיד ילדי מתנחלים. צרחנו במלוא יכולתנו. אם מישהו ברמאללה קורא עכשיו את הדברים, אני מבקש את סליחתו על הרעש", כתב בורג.



אחר כך תיאר כיצד אנשי פת"ח עודדו את המתנדבים לסכן את נפשם למען המאבק. "הם הבהירו לנו באופן חד-משמעי שאם ניפגע או ניהרג על ידי צה"ל, הדבר יגרום נזק של ממש למדינת ישראל, יגרור כיסוי תקשורתי נרחב ואולי אפילו את סוף הכיבוש. לי נאמר שבשל תפקידי במפלגה הסוציאל-דמוקרטית, אם איהרג או איעצר הדבר יזכה לכותרות ראשיות בשוודיה. כיום אני מבין שזו שיטת לוחמה משפטית. בשל הנוכחות המערבית צה"ל לא ישתמש באותה מידה של כוח, וכך אגן על הטרוריסטים ואף אעניק להם את הניצחון. מותי גם יוכל להיות כלי תעמולתי יוצא מן הכלל בדעת הקהל הבינלאומית".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

''לחצו עלינו להפוך למגנים אנושיים של פלסטינים שינקטו פעולות אלימות''. דניאל בורג צילום: דניאל בורג

 

 

 

 

 

בעיר הטעונה קיבל על עצמו בורג משימות פציפיסטיות בלבד. "היה עליי לעקוב אחרי פעילות החיילים ברחוב דוד המלך (שוהדא) ובמחסום שליד תל-רומידה. חשבתי שזה תפקיד קשה, כי לפני כן כל אנשי פת"ח ואנשי 'בצלם' אמרו לי שהחיילים אלימים, שהם זורקים אבנים על פלסטינים, עוזרים למתנחלים לתקוף ילדים פלסטינים ומכים ואוזקים באלימות פעילים מערביים כמוני".



בבוקרו של הבוקר הראשון בחברון התייצב בורג מול עמדת החיילים בתל-רומידה, והבחין בחייל קורא לילד פלסטיני בן עשר. "הילד היה מפוחד מאוד וגרר רגליים. הייתי משוכנע שהחייל עומד להכות אותו, והכנתי את המצלמה כדי לתעד את האלימות. במקום זאת, לתדהמתי, החייל לחץ את ידו האחת והניח על כתף הילד את ידו השנייה. הילד חייך, והם דיברו והתבדחו. הייתי מופתע והרגשתי הקלה. את המצלמה החזרתי, לא היה מה לצלם.



"מה שראיתי עמד בסתירה מוחלטת לכל מה ששמעתי וידעתי עד אז. חשבתי שהחייל הזה הוא כמו דולפין בין כרישים ומה שראיתי הוא יוצא מן הכלל, אלא שהמשכתי להשגיח על קבוצת החיילים הזו מבוקר עד ערב וראיתי שזו ההתנהגות הנורמלית, שהם מתנהגים באותה דרך אל הפלסטינים, לא מתערבים בענייניהם ומכבדים אותם. אפילו פעם אחת לא ראיתי משהו שקרוב לאלימות, ושהיתי שם שלושה שבועות. המצלמה הייתה על צווארי ונותרה ללא שימוש", כתב בורג.



בורג העיד כי באותו זמן לא ידע שההתיישבות היהודית בחברון "נתונה תחת מתקפות טרור בלתי נפסקות נגד ילדים, נשים וזקנים, ושרק כוחות הביטחון הם המגנים עליהם מפני התקפות כאלה. לא ידעתי שהאפרטהייד האמיתי הוא מצד ערביי חברון נגד הקהילה היהודית הקטנה. לא ידעתי על השורשים הדתיים וההיסטוריים ועל החשיבות של חברון כבירה ההיסטורית השנייה בחשיבותה של העם היהודי. יתרה מכך, לא הייתי מודע לכך שאנשי פת"ח ו'תנועת הסולידריות הבינלאומית' שלעזרתם באתי מנחים ילדים פלסטינים לזרוק אבנים, ולעתים אפילו להרוג את היהודים. לא ידעתי שכאשר אנו כמתנדבים מפריעים לפעולה של צה"ל, אנו מגנים למעשה על טרוריסטים המעוניינים לתקוף ישראלים חפים מפשע".

 

 

 

 

"אנחנו שבויים בידי הנרטיב הפרו-פלסטיני השקרי"

 

 

 

 

בשלב זה מגיע בורג לבעיה הקשה של ישראל באירופה, שהיא למעשה בעייתם החמורה של האירופים עצמם. אף לא אחד מכלי תקשורת המערביים מציג לצופה האירופי את המבט הישראלי על הסכסוך. "וכי איך יכולתי לדעת?" הוא שאל בשיחת הטלפון, "אנחנו שבויים בידי הנרטיב הפרו-פלסטיני השקרי. אנחנו מולכים שולל בידי 'סי-אן-אן', 'ניו-יורק טיימס', 'לה-מונד' והאחרים. מעולם לא קראתי ב'גרדיאן' על כך שהחיילים הישראלים דווקא נחמדים לפלסטינים. תמיד הם מתוארים כגזענים, כמי שנוהגים באלימות ובאכזריות. גם ב'הארץ' זה תמיד חד-צדדי נגד ישראל - מראים את התגובה האלימה לעתים של החייל הישראלי, אבל לא מראים את ההתגרות של הפלסטיני שאולי קדמה לתגובה שלו".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

העניין הפלסטיני הוא מרכיב משמעותי בזהות הפוליטית של הצעירים השוודים. הפגנה פרו פלסטינית בבלעין צילום: AFP

 

 

 

 

 

אם להסתמך על דברי בורג, המקרה שלו הוא יוצא מן הכלל שלא מעיד על הכלל. באופן מפתיע, העניין הפלסטיני הוא מרכיב משמעותי בזהות הפוליטית של הצעירים השוודים. "כולם כאן סבורים שחשוב מאוד לנקוט עמדה בנושא הפלסטיני. התפיסה כאן היא שהסכסוך הזה הוא הכי חשוב. זו השאלה הבינלאומית היחידה שמעוררת כל כך הרבה רגשות ותחושות - נגד הכיבוש, נגד הפלסטינים המסכנים.



זה נתפס כמו מלחמת וייטנאם, שבה הרבה אנשי שמאל עשו דברים כדי לעזור לווייטנאמיים. התפיסה כאן היא שזה אותו מנגנון של כוח צבאי שכובש באכזריות את העם הקטן והמסכן. למרות שבשנים האחרונות יש הרבה סכסוכים אחרים במזרח התיכון, שגובים מחירים קשים פי כמה - בסוריה, בעיראק ובמקומות אחרים - אתה לא רואה את אותן הפגנות רגש. אין מחאות, אין דיווחים, אין גינויים. זה תמיד חד-צדדי נגד ישראל".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תגובות  3  אהבו 

891

                היי יעקב גרשון..

רשומה מעניינת ומרתקת   ,,ימים יגדו עוד יקומו רבים כמו בורג ,,,לשמש פה ליש...

                היי יעקב גרשון..

רשומה מעניינת ומרתקת   ,,ימים יגדו עוד יקומו רבים כמו בורג ,,,לשמש פה לישראל מרצונם החופשי..

הצדק יצא לאור ..ובע"ה נזכה לתומכים רבים מכל העולם ..ביחוד בתקופה זו ..

כאשר האיסלם  מראה את פרצופו האמיתי

תודה יעקב   יום שמח

kלמדלן

ישנם רבים כמו הבורג הזה. ישנם גם כאלה שהתיהדו. כמו בנו של נאצי שהתחבר לעם היהודי.  האיסלם עשה עד עתה עבודה  רבה  על מנת לצייר אותנו כרוצחי ילדים. האנטישמיות שחבויה ב...

kלמדלן



ישנם רבים כמו הבורג הזה. ישנם גם כאלה שהתיהדו. כמו בנו של נאצי שהתחבר לעם היהודי.  האיסלם עשה עד עתה עבודה  רבה  על מנת לצייר אותנו כרוצחי ילדים. האנטישמיות שחבויה ברבים מתושבי אירופה תורמת לתמונה העגומה שבה אנו מצטיירים. . תורמים לכך גם אנשי שמאל רדיקלים שהיו רוצים לראות אותנו כאן תחת משטר מוסלמי בדיוק כפי שאנשי נטורי קרתא חושבים אומנם ממניעים אחרים שקשורים לדת. המשיח טרם הגיע ולכן אסור שתהיה לנו מדינה. . אבל מה לעשות שרצינו להיות עם חופשי והקמנו מדינה על אפם וחמתם של כל שונאינו.



לנו יש את התפקיד  לספר את האמת בכל הזדמנות ובכל פורום.  לפני חודשים מספר טיילתי בכתבות שונות בפורומים מחו"ל. גם הגבתי בכתבה של אל ג'זירה באנגלית.  מסתבר שהכתבות האלה מטיילות בעולם ואנשים ממשיכים להגיב. גם לאחרונה קיבלתי תגובה על תגובה שכתבתי לפני כחצי שנה. רוב התגובות אוהדות .  קיבלתי תגובות מנוצרים באירופה  . תגובות חמות שמגנות את המוסלמים  שמשתוללים באירופה. . ראיתי גם תגובות של יהודים מא\"הב  שכנראו מקבלים תשלום להגיב על הדברים הרעים שמעלים נגדנו בדיוק כפי שישנם כמה מגיבים שודאי מקבלים תשלום להגיב בחריפות נגד ישראל. .  אז צריך בכל הזדמנות לספר לעולם את האמת. רבים מוכנים לשמוע.


                 יעקב גרשון ..

תודה לך אתה מחדד לי דברים שאני יודעת אותם ..

אך לא באופן מעמיק,,

שוב...

                 יעקב גרשון ..

תודה לך אתה מחדד לי דברים שאני יודעת אותם ..

אך לא באופן מעמיק,,

שוב תדה ..ערב מצויין..

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

אני כבר בן שבע עשרה וזה קרה היום וגם לפני 70 שנה
השבוע חגגתי ימי הולדת 17 לשלושה נכדים ביום שבת לנכדה והיום לנכד ונכדה תאומים. הסתכלתי עליהם גבוהים ויפים הנכד עבר את הגובה שלי באותו גיל 181 סמ המישפט "אני בן 17 " עורר בי זיכרונות הסתכלתי...
לקריאת הפוסט
מי הוא האיש שמצליח לרגש רבים ולגרום לנו לריגוש
המילים היוצאות מפיו הן נבואה וציווי לעולם להכיר בזכותנו להתקיים בארץ אבותינו. זה מה שעשה ביקור במישרפות של אושויץ ובירקנאו. שם ראה את הזוועות ואת תאור שיירות היהודים שנאספו מכל קצוות תבל והובלו...
לקריאת הפוסט
הנה קרב יום העצמאות ה70 לקום המדינה ולא נישכח את הנופלים
אמהות שאיבדו את בניהן במילחמות ישראל שילמו מחיר יקר והיו אמהות ששיכלו שניים מילדיהן. יוסי גמזו הטיב לתאר את השכול בשיר שכתב לכבודה של כלת פרס ישראל אם הבנים. ניזכור את הבנים שנפלו על הגנת...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה