רולדת בשר

רולדת בשר
ק"ג בשר טחון דק (טחון פעמיים)
2 בצלים קצוצים
2 כוסות עלי סלרי קצוצים...
1 כוס פירורי לחם מתובלים
3-4 שיני שום קצוצים
2 ביצים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מספר עלי תרד קצוצים
1/2 כוס רוטב בסיס לבישול של אסם
150 גר' נקניק סרוולד חתוך דק / נקניק אווז / כל נקניק אחר לטעמכם
1 פלפל אדום חתוך לאורכו
1/2 כוס מיונז
גרירת קליפת חצי לימון
מלח, פלפל לבן
3 כפות שמן לטיגון
מחממים תנור לחום בינוני גבוה של 210 מעלות. מניחים נייר אפיה על תבנית.
על השיש מניחים נייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה.
לחמם את השמן לטיגון ולטגן בו את הבצל הקצוץ ועלי הסלרי מספר דקות.
לערבב את רוטב הבסיס עם המיונז ולהשאיר למספר דקות.
מערבבים בשר טחון, ביצים, תבלינים, שום, מיונז, גרירת קליפת לימון, פטרוזיליה, תערובת רוטב בסיס ומיונז , פירורי לחם בקערה. מוסיפים את הבצלים ועלי הסלרי המטוגנים. מערבבים היטב.
מהדקים את תערובת הבשר על נייר האפיה הפרוש על השיש.
מניחים מעל את הנקניק, עלי התרד וחיתוכי הפלפל האדום .
מגלגלים את הגלילה מהקצה הארוך בעזרת נייר האלומיניום ונייר האפיה. מהדקים היטב בעזרת 2 הגליונות לאחר כל סיבוב.
אופים כ 50 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ 10 דקות נוספות או עד שהגלילה משחימה. להוציא מהתנור. לקרר. לקלף עטיפות הנייר ולפרוס.
להגיש עם רוטב . . .
צ'ילי מתוק = 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק מעורבב עם 3/4 כף מיונז
חרדל = 1/2 כוס מיונז מעורבב עם 1 כף חרדל
מומלץ בחום.
ב ת י א ב ו ן