קציצות ירוקות לפסח

פתאום כולם רוצים אוכל צמחוני
מרכיבים:
3 שקיות של תרד נקי ושטוף ( רצוי כי הניקוי זה עונש מצרים)
2 חבילות מנגולד
1-2 כרשות בינוניות
3-4 שיני שום גדולות
2 ביצים
תבלינים: כמון, פפריקה, אורגנו,מל"פ
בפסח: 3-4 כפות קמח מצה
שמן לטיגון
פירורים לפסח לטיגון בהתאם
שלב א
חולטים את התרד במים רותחים, מצננים וסוחטים עד טיפת המים האחרונה!
את המנגולד מחלקים ל 2 , ע"י חיתוך בצורת V מפרידים את עיקר החלק הלבן מהירוק
או כל חיתוך אחר. את הירוק חולטים וסוחטים כמו התרד
את החלק הפנימי של הלבן ( העדין) מבשלים כ20 דקות אחרי החליטה מצננים וסוחטים
מהחלק הלבן האחר שנותר מכינים סלט מבושל או טוחנים מבושל עם קציצות בשר.
את הכרישה חותכים,מבשלים, מצננים, וסוחטים
ההכנה
טוחנים במעבד מזון את כל החומרים לעיסה אחידה אבל לא דייסה.
משפרים את התיבול לפי הטעם בעיקר שום..
מחממים שמן במחבת
צרים קציצות, מעבירים בפירורים ומטגנים כראוי מכל צד שישחים קמעה.
אאמץ מתכון זה לשם שינוי..הן נראות טוב מניחה גם טעימות ..
אוהבת קציצות ירק בכול הוורציות ..
אני מכינה אותם בהמון ירק ובשר טחון ..
תודה חג שמח..
אפשר גם חלביות בתוספת גבינה בולגרית קשה או קשקבל
חי חה חו-הולכת לנסות ועם קמח חומוס ואם יהייה
מה לספר אז ודאי אשמיע..לפי האמונה שלי-אין לי
מכשירים חשמליים-דהיינו-כל החיתוך ידני-חי חה חו