מוטקה > בלוגים > הבלוג של אסתי טל > "הר לא זז" -מחזה מבריק ומרתק, שעלילתו מתרחשת על הרקע של יפן של ימי הביניים, אך תכניו רלוונטים גם להיום. פרי יצירתו של המחזאי, גלעד עברון בתיאטרון בית ליסין. צוות שחקנים מעולה, מעניק לנו חוויה הנצרבת בתודעה.

"הר לא זז" -מחזה מבריק ומרתק, שעלילתו מתרחשת על הרקע של יפן של ימי הביניים, אך תכניו רלוונטים גם להיום. פרי יצירתו של המחזאי, גלעד עברון בתיאטרון בית ליסין. צוות שחקנים מעולה, מעניק לנו חוויה הנצרבת בתודעה.

צילום: רדי רובינשטיין


קלאסיקה ישראלית שופעת יצירתיות ודמיון בבימויו של עירד רובינשטיין, העוסקת בתככי שלטון מול ההיגיון הפשוט והבריא. עיבוד בימתי מרהיב בעקבות הסרט הידוע ועטור הפרסים "קגמושה" 

העלילה

הימים ימי מלחמות השבטים ביפן. המנהיג האדיר, המכונה ההר, נפצע אנושות. כדי שהדבר לא יתגלה ללוחמיו ולאויביו, נמצא אדם הדומה לו כשתי טיפות מים, שיוכל למלא את מקומו. הכפיל (בגילומו של יורם טולדנו) הוא פושע קטן, פשוט וקשה יום, ומפקדי הצבא מכשירים אותו לתפקיד המורכב. הוא לומד הכל במיומנות מפתיעה, ואפילו מצליח לבלבל את אשת המנהיג ( יעל וקשטיין) ובניו: (שאדי מרעי ועמית מורשת). דווקא כשמסיכת המנהיג שעל פניו נראית מושלמת, מתגלעים סדקים, המביאים לסוף הדרמטי.

המוסיקה הקצבית והעצמתית שהלחין רועי ירקוני נשאה אותי על כנפי הדמיון למחוזות רחוקים והילכה עליי קסם. חדרה לגוף ולנשמה.

המחזה מטפל בשלל נושאים אנושיים ופסיכולוגים ובין היתר מטפל גם בשאלה ממה מורכבת הזהות האנושית. במרכז המחזה מופיע שחקן. גנב חסר רסן, שצריך להכשירו להופיע בדמותו של "הר" - המנהיג הנערץ שכולם סרו לדבריו -  וללמדו כיצד להתנהג כמנהיג. לדברי גלעד עברון, המחזה מציג את תפקיד השחקן כנקודת בוחן לשאול על מה אמיתי ומה לא, מה אוטנטי ומה איננו, כמה אנחנו תוצרים של מבנים שאיננו יכולים להיחלץ מהם ועד כמה, אם בכלל, יש עוד מובן למושג להיות אדם אוטונומי וחופשי.


משתתפים: 
השחקנים יורם טולדנו, יעל וקשטיין, נמרוד ברגמן, דניאל ברוסובני, מאיר טולדנו, עמית מורשת, שאדי מרעי, עומר עציון/טל דנינו, מעין רחמים, אמיר שחם.

תפאורה: פולינה אדמוב, תלבושות: מאור צבר, מוסיקה: רועי ירקוני, תאורה: זיו וולושין, תנועה: עמית זמיר, קרבות במה: אורי בוסתן.


טלפון להזמנת כרטיסים 03-7255333
www.lessin.co.il

 

תגובות  0  אהבו 

1778
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ניסים ונפלאות
בודקת אם אתם עדיין קיימים בעידן הבלבלת הקורונטית. אודליה
לקריאת הפוסט
"לילה בפריז" השאנסונים הגדולים של כל הזמנים
צילום: באדיבות תיאטרון הקאמרי מסע לילי קסום בעיר האורות לצלילי מיטב שיריהם של אדית פיאף, ז'אק ברל, שארל...
לקריאת הפוסט
תחושת בטן - דרמה משפחתית שעולה על במת תיאטרון הקאמרי
צילום: גבריאל בהרליה. תחושת בטן עוסקת בחופש הבחירה של נשים בתקופתנו: לגבי גופן, מסלול חייהן והייעוד שלהן...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה