מוטקה > בלוגים > אורנה לגיל הזהב > נפש בריאה בגוף בריא- נכון בכל גיל

נפש בריאה בגוף בריא- נכון בכל גיל

נפש בריאה בגוף בריא- נכון בכל גיל
“…כשאמא שלי חולה, אני נעשית חולה גם כן, וכאשר היא משתפרת, אני ממש מתאוששת באורח פלא…” וגם- “…מאז שבעלי נפל ושבר את הרגל, הוא איבד את תחושת הביטחון והוא מסתגר בבית, ממעט לצאת ולהתהלך- והוא אחוז חרדה מפני נפילה נוספת…”

גרסאות דומות, אני פוגשת ושומעת מבני זוג וילדים של אנשים חולים ומבוגרים. הם מתארים בפניי מצבים של שחיקה נפשית וגופנית, בגלל מצבם הגופני הירוד של יקיריהם: סימפטומים של עייפות, תשישות, מצב רוח ירוד, ירידה בחיסוניות וקושי להחלים ממחלות עונתיות. כאבי גב, פרקים, ראש ועוד מיחושים שונים. 
האימרה השחוקה, אך הנכונה : “נפש בריאה בגוף בריא” מצביעה על כך שהגוף משפיע על מצב הנפש, ולהיפך. 
הפליא לתמצת זאת הרמב”ם שהגדיר: בריאות- "בולם רוגזו, יפחית אוכלו וירבה תנועתו". משמעו- מצב נפשי מאוזן (פחות להתרגז ולכעוס), אכילה במידה, והגברת הפעילות הגופנית. השילוב של שלושת המרכיבים מאפשר לנו לחיות חיים בריאים וטובים, לפיכך, כאשר האנשים הקרובים לנו בריאים- עולה גם רווחתנו הנפשית- ולהיפך.
עובדה ידועה היא שכאשר עוסקים בפעילות גופנית, מתרחש שיפור במרכיבים רבים של איכות החיים, כגון: שינה טובה יותר, משקל מאוזן, איזון ברמות הסוכר, ל”ד ושומנים בדם, עליה ברמת האנרגיה ומצב הרוח. מחקרים אינספור עוסקים בהשפעה הברוכה של שיקום באמצעות פעילות גופנית על המצב הנפשי וההחלמה של הנבדקים.
לצערנו, אנשים רבים, שסובלים מפגיעה גופנית- עקב אירוע מוחי, שבר, מחלה, ניתוח וכד’- ממעטים לחזור ולעסוק בפעילות גופנית, דבר המעכב ומחליש את יכולתם לשיקום והחלמה.
כשאדם פגוע מצליח לשקם את יכולתו, את תחושת הביטחון והמסוגלות שלו, מתרחשת האצה של תהליך ההחלמה. כמו במעגל קסמים- ככל שצובר יותר ביטחון, כך גם מתחזק פיזית- ולהיפך. תחושת המסוגלות מסייעת גם לשפר את דימוי הגוף, שנפגע בעקבות הפגיעה הפיזית, להגביר  את הכישורים הקוגניטיביים ולשפר אפילו- את יכולת הזיכרון, פתרון הבעיות, קבלת החלטות וריכוז ואת מידת השליטה העצמית.
לאחרונה, צפיתי במכשיר האנטי-גרוויטי
(ANTI GRAVITY)בפעולה. התרשמתי במיוחד מכך שבנוסף ליתרונות הרפואיים והפיזיותראפיים שלו הוא בעל פוטנציאל  לשיקום והגברת הביטחון בקרב המשתמשים בו.
נוכחתי גם בשינוי שהתרחש בקרב המשתמשים בו- אם אילו ספורטאים (שהשימוש בו, כך הבנתי מסייע להם להימנע מעומס על המפרקים ומפציעות ) ואם אילו אנשים בגיל הזהב, לאחר ניתוח או מחלה, שהחלמתם הגופנית משפיעה באופן מובהק על מצבם הנפשי. ניכר שיפור בביטחון שלהם, במידת שביעות הרצון ובתחושת ההצלחה וההישג שהם חווים.
“… תאר לך את עצמך חוזר להליכה קלילה וחופשית ללא כאב, ללא מקל הליכה או הליכון וללא סיכון לנפילה…” מציע ד”ר משה (מוקי) יניב, מומחה לכירורגיה אורתופדית ופגיעות ספורט.
כששאלתי את ד”ר יניב, מנהל מרפאת “ספורטופדיה”,  על המכשיר ה”חללי” הזה, הוא סיפק לי מידע מפורט על ייעודו ואופן פעולתו של מכשיר ה-
ANTI GRAVITY.
וכך מציין ד”ר משה (מוקי) יניב, מומחה לכירורגיה אורתופדית ופגיעות ספורט:
המשך הראיון וסרטון על המכשיר שפותח בנאס"א, תפנו אלי

אורנה לגיל הזהב
תגובות  0  אהבו 

1234
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

כשהקורונה דוהרת – היצירתיות גוברת
בית האבות "הבית של ורה" בהרצליה, מיועד לאנשים עצמאים בגיל השלישי. ככל אזרחי המדינה ודיירי בתי האבות בפרט,...
לקריאת הפוסט
איך שוברים שיגרה בימי מגפת הקורונה?
הקורונה שיבשה את החיים של כולנו וכולנו מתמודדים עם שבירת השיגרה. שבירת השיגרה משפיעה על כולנו- והיא...
לקריאת הפוסט
25 שנה להסכם השלום עם ירדן
למה בכה ביל?חוסיין(מלך),קלינטון(נשיא),וויצמן(נשיא),רבין(ראש ממשלה)ו לי לוטן על אותה במה...זה לא תחילתה של...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה