מוטקה > בלוגים > הבלוג של אסתי טל > "מתים על בירוקרטיה", מחזה מקורי מאת שירלי בייטל נתיב, מציג את קשיי הבירוקרטיה המטרפדים את חיינו עלי אדמות ולא מרפים גם כשאנו מגיעים לעולם כביכול, שכולו טוב. המחזה שזור בדמויות מרתקות המהלכות במרום ומשקפות בצורה הומוריסטית את החיים כאן.

"מתים על בירוקרטיה", מחזה מקורי מאת שירלי בייטל נתיב, מציג את קשיי הבירוקרטיה המטרפדים את חיינו עלי אדמות ולא מרפים גם כשאנו מגיעים לעולם כביכול, שכולו טוב. המחזה שזור בדמויות מרתקות המהלכות במרום ומשקפות בצורה הומוריסטית את החיים כאן.

"מתים על בירוקרטיה", מחזה מקורי מאת שירלי בייטל נתיב, מציג את קשיי הבירוקרטיה המטרפדים את חיינו עלי אדמות ולא מרפים גם כשאנו מגיעים לעולם כביכול, שכולו טוב. המחזה שזור בדמויות מרתקות המהלכות במרום ומשקפות בצורה הומוריסטית את החיים כאן.

 
צילום: שרון היכל.
 
תקציר העלילה:

בחור צעיר מגיע ל'עולם הבא' ומגלה שאין גן עדן או גיהנום אלא רק בירוקרטיה. הוא פוגש בסלקטורית (השחקנית דורין מנדל) וחבר ועדה, (השחקן נתן נתנזון) – פקידים בירוקרטים בעולם הבא. הם מנסים למיין אותו, למספר אותו ולהכניס אותו לתוך המערכת. הוא נשלח מאגף לאגף, נחקר על ידי וועדות חקירה, נדרש למלא טפסים. כל פקיד מתייחס אליו רק כמספר. גם כשהוא מנסה להגיד שיש טעות בשמו, הוא נענה: "טעות היא טעות רק אם בה מודים". יד ימין לא יודעת מיד שמאל. בלגאן מוחלט. הדרמה בשחקים מתגלגלת למחוזות נסתרים וחסרי מוצא...

המחזה התחיל מנקודת מבט על המוות, אבל מנקודת מבטו של הנפטר (בגילומו של מני פלורנטין). "תמיד תהיתי מה עובר על המתים. האם הם זוכרים את החיים שלהם עלי אדמות? את אלה שהשאירו מאחור? את התכונות האנושיות שלהם? כלומר, איזה תהליך הם עוברים? האם הם מתאבלים עלינו? על עצמם?", מבהירה שירלי בייטל שכתבה את המחזה. לדבריה, הכל התחיל כשחשבה על אחיה הבכור צחי, שנפטר בדמי ימיו, ממפרצת במוח. עם השנים חשה ממש פיזית בקיומו, חשה בחסרונו, אם כי הוא מת לפני שנולדה. בני המשפחה נהגו לשוחח עליו אבל רק בד' אמות דירתם. זהו הגרעין ממנו נבט המחזה. ומכאן הוא התגלגל.
"עם השנים חוויתי כמו כולם את עולם הבירוקרטיה ואז שמתי לב שעלו לי שאלות מקבילות. האם הפקיד שוכח שגם הוא ישב פעם בכסא שלנו? שכח שיש לו משפחה שיכולה להיות במצוקה כמונו? שכח את האנושיות? את הרגישות והאמפתיה שעליו לחוש כשהוא מטפל בבעיה של הנזקק לשירותו? מה הוא זוכר כשהוא יושב מול המחשב ומתייחס אלינו כמספרים ומסמכים, ואז החלטתי לחבר בין שני הנושאים. חשבתי מה היה קורה אם מת היה פוגש מת-חי במשמעות של פקיד מת, אטום לב. ששכח מהן רגשות, משפחה, אנושיות. מה התהליך שעל המתים והפקידים לעבור כדי להישאר אנושיים בעולם של מתים...(תרתי משמע).

המשתתפים:
השחקנים: דורין מנדל, נתן נתנזון, מני פלורנטין
המגלמים באופן מעורר התפעלות את תפקידם, כש'רוחו' של ששי קשת, שחקן וזמר רב-תחומי, מנכ"ל תיאטרון היידישפיל - המלווה בקולו את ההצגה בתפקיד יו"ר המערכת, נישא ברמה ויוצק נימה הומוריסטית לקראת סוף ההצגה, כמו אומר, שהדרך היחידה להתמודד בבירוקרטיה הנכפית עלינו, היא פשוט להתייחס לכך בבדיחות הדעת.

ואכן, למרות הבירוקרטיה בה כולנו נתקלים על כל צעד ושעל, יצאתי מההצגה בהרגשה טובה כשהבעת צחוק נסוכה על פניי כמו גם על פניהם של רוב הצופים.

הצוות:
מחזה מאת: שירלי בייטל נתיב, מחזאית ויוצרת
בימוי: אלעד שרעבי
ע. במאי: גיא באומהאקר
הפקה: בידור לעם בע"מ
תפאורה: סתיו שי נוראל
תלבושות: עדי אלטר רוטהולץ
מוזיקה: תומר קלינג
תנועה: קים גורדון
תאורה: איתן ממיה
המחזה יעלה בתיאטרון הבימה במועדים:
12.2.17  26.2.17  וב-21.3 בשעה 20:30

 להזמנת כרטיסים: 03.6295555
 מחיר כרטיס 70 ₪
הנחה לאזרחים ותיקים, חיילים וסטודנטים.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

תגובות  0  אהבו 

2973
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ניסים ונפלאות
בודקת אם אתם עדיין קיימים בעידן הבלבלת הקורונטית. אודליה
לקריאת הפוסט
"לילה בפריז" השאנסונים הגדולים של כל הזמנים
צילום: באדיבות תיאטרון הקאמרי מסע לילי קסום בעיר האורות לצלילי מיטב שיריהם של אדית פיאף, ז'אק ברל, שארל...
לקריאת הפוסט
תחושת בטן - דרמה משפחתית שעולה על במת תיאטרון הקאמרי
צילום: גבריאל בהרליה. תחושת בטן עוסקת בחופש הבחירה של נשים בתקופתנו: לגבי גופן, מסלול חייהן והייעוד שלהן...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה