לאורכה של כל ההיסטוריה

דבר אחד שכמעט נשאר קבוע במהלך ההיסטוריה, היא העדיפות שניתנת לגברים על פני נשים, תמיד להיות גבר היה טוב יותר, מתכוונים לזה כאשר מדברים על מערכת פטריאכלית או על חברה פטריאכלית, חברה זו מעריכה יותר תכונות גבריות מאשר תכונות נשיות.
נשים עושות כל מה שמצופה מהן, ומגשימות את האידיאל הנשי מגלות שהן עדיין מופלות לרעה. למרות שיש כמה צעדיםפ קדימה אך עדיין לא מספיק.
חברה פטריאכלית זו חינכה גברים להתנהג כגברים ומחנכת נשים לחשוב ולהתנהג כנשים, מבלי לחצות את הקווים.
אמנם בכל חברה ישנן נשים שהצליחו להגשים אידיאלים נשיים שונים, אשר נמצאות במעמד גבוה יותר מגברים אשר לא הצליחו להגשים אדיאלים גברייםשונים.
אבל ככל שאנו מתקרבים לראש הסולם, שיעור הגברים עולה, אלו שהגשימו את האידיאל הגברי תמיד ידורגו גבוה יותר מאלו שהגשימו את האידיאל הנשיי, האולטמטיבי.
יש פה ושם נשים אשר פרצו את תיקרת הזכוכית, שהצליחו להתברג בראש הסולם, אולם אלו הן היוצאות מן הכלל.
גם כאשר אליזבט הראשונה שלטה באנגליה, כל חברי הפרלמנט היו גברים, כל השופטים ועורכי הדין, כל הבישופים והארכי בישופים, כל התיאולוגים והכמרים, כל הרופאים והמנתחים, היו גברים, כל הסטודנטים כל המרצים, בכל האוניברסיטאות והקולג'ים , כל ראשי העריכה, וכמעט כל הסופרים והמחזאים, הארכיטקטים המשוררים, הפילוסופים הציירים והמוזיקאים היו גברים.
האם כל החברות בהיסטוריה היו פטריאכליות?
ישנם ויכוחים לגבי יחסי המגדר בשל מיעוט העדויות, ניתן ללמוד מזה הרבה על הפוליטיקה ועל הדעות הקדומות בעת החדשה, אך רק מעט על יחסי המגדר בחכרות הקדומות.
כך למשל ארץ ישראל במשך ארבעת אלפים שנים נכבשה אין ספור פעמים , ע"י האשורים, הבבלים, הפרסים, היוונים, הרומאים, הערבים, הצלבנים והתורכים והבריטים, אך החברה תמיד נשארה פטריאכלית.
ישלהניח שהסיבה היא תאבותית אך לא רק, ישנה סיבה ביולוגים אונוברסלית, על כך שכל החברות העניקו עדיפות לגברים על פני נשים. אך אין בסיס ביולוג מוצק.
האם מדמיינים אתם עולם המונהג על ידי נשים? פחות משחקי כח, ומאבקים על בסיס של אגו מנופח, פחות מלחמות פחות אלימות, ופחות קברים טריים.
עולם של רוגע, שלווה, בטחון ופריחה ושגשוג שאומרים די למלחמות.
הסקירה בפוסט מענינת ביותר, תודה
על החיים אפשר להביט מהרבה הבטים. למה לא קמו הנשים עד לתקופתינו והתקוממו ,כמו שהנהיה לשיויון בין המינים עושה זאת בתקופתינו?
נקודת השקפתך יוצאת מסוף המעשה ולא ממחשבת התחילה.
ברא הכח העליון קודם את הגבר ורק מצלעו ברא את האשה , כבר כאן היא מספר שתיים ולא מספר אחת, מקדמא דנא נוצר ה "אדם הקדמון" אין אפילו איזכור ל "אישה הקדמונית" אז היכן היינו?
לאורך אלפי שנים היה הגבר המפרנס היחיד והאחראי על הצד הכלכלי , לא האישה - היא נועדה אם נרצה או לא ללדת ולגדל את הילדים,ולא רק אלא גם לענג ולהתענג עימו וממנו.
בכורח הנסיבות, קמו לעולם גם נשים חזקות אשר התנדבו ל"הציל" מצבים נואשים וכוחן היה בחולשתם של הגברים ונהיתם אליהן - שוב כי ככה ברא מסדיר הסדר העולמי את העולם
בתקופתינו הנשים יודעות לעשות הכל ,ואם אינן עושות הכל זה מבחירתן,עצמאותה של האישה של היום ועודף כוחה ,אם נרצה או לא נרצה, פוגמת בשלימותו של התא המשפחתי,מספר הגירושים הולך וגדל אפילו בחברות מסורתיות סגורות כמו אצל ערביי ישראל ,גם שם הנשים למדו לעמוד על רצונן מבלי לשבור מסגרות קיצוניות, ומספר הגירושים אצל הצעירות הוא הולך
וגדל ,הן לא מתבישות להשתמש באמצעי מניעה ומקטינות את מספר הנולדים,ובעיקר הולכות ללמוד ולממש את הידע עי זה שנקלטות במקומות עבודה ומביאות פרנסה שרק זה מאיים ,פילוסופית, על מעמדו של הגבר..
מסדיר הסדר העולמי לא יצר וברא שום סיטואציה שאין בא סוף מעשה ,ידע שיצר יצור חזק הנוכח עי יצור הנכנע לחולשותיו כשזה נוגע לאישה ,עם יתרון של כוחו הפיזי,ועל מנת לשמור על המשך האנושות עי שמירה על התאים המשפחתיים.
בהחלט אני לא נוטה להסכים עם משפטך הנועל - אישה היא קודם כל בת אדם בנויה מגוף ונשמה ונפש - לא נכון שהינן משוללות משחקי כח .או כולן ענוות ללא אגו נפוח, אלו לא פרמטים אשר מהן עליך להסיק כי הן תולכנה עולם אוטופי נטול מלחמות - מלחמות מתהוות ללא קשר למין .לכל מלחמה יש את סיבותיה שלה
למה לא מנעה גולדה מאיר את מלחמת יום כיפור ? את השכול ואת הקברים ?? היא ללא ספק היתה אישה!
יפה כי נגעת בנקודה הנצחית של מעמד האישה הנוגע בכל הבט ובכל נושא ועדין יהיה שנוי במחלוקת לעולמי עד.ואני אישית חושבת שאישה צריכה לנהל את כוחה במחשבת תחילה ולעשות ולשנות בכח חכמתה.
שיהיה ערבך נעים ולילך מנוחתך
zoei -Y M I