"קיץ במרינבאד" קומדיה על פי הסופר שלום עליכם, העולה בתיאטרון גשר שזורה הומור עשיר ומתוחכם, המשקף את החולשות האנושיות. הצגה המהלכת קסם בזכות העיבוד והבימוי היצירתי והמשחק המעולה של צוות השחקנים.
צילום: רדי רובינשטיין
"כל מה שמדברים במרינבאד שומעים בווארשה, ולו מישהו במרינבאד יתעטש - יענו מווארשה 'לבריאות'".
המחזה לוקח אותנו במנהרת הזמן לשנות ה-30 של המאה הקודמת. "קיץ במרינבאד" מביא את סיפורם של יהודי ווארשה האמידים, שהחליטו לנסוע לעיירת המרפא מרינבאד (צ'כיה של היום) כדי להתרפא כביכול, ממחלות שונות, להוריד במשקל או למצוא שידוכים.
במכתביהם הביתה מתארים 'החולים' (הנראים שופעי אנרגיה וחיות), שגרה נוקשה של פעילות גופנית ואכילה מועטה, אך במציאות מרינבאד היא מקום של תענוגות ומותרות - מקום שבו מרבים באכילה ובשתייה, במשחקי קלפים ובשידוכים.
מסתבר, שהרחק מהבית, הירשו לעצמם 'התיירנים' לכופף את חוקי החברה והדת הנוקשים של ווארשה. גברים ונשים, אף שהיו נשואים שחו יחדיו ללא מחיצה, שלחו זה לזה מכתבי אהבה וטיילו שלובי-זרוע ברחוב ובמסעדות.
בווארשה נותרו הבעלים והנשים שהעבירו את זמנם בסניף הדואר בהמתנה למכתבים שיגיעו מיקיריהם אשר בחוץ לארץ.
מתברר שמה שקורה במרינבאד לא תמיד נשאר במרינבאד!
לאט לאט יוצא המרצע מין השק והרכילות פושטת כאש בשדה קוצים, והדמויות שנחשבו מסורות ונאמנות לבני זוגם, מתגלות במלוא ערוותם.
חליפת מכתבים על פי כתביו העוקצניים והמבדרים של שלום עליכם חושפת לנגד עינינו את כוחה של המילה הכתובה בעולם שבו המכתבים היו אמצעי תקשורת יחידי ומתעתע, יכולת להרגיע או להכעיס, לשמח או להעציב, לפייס או לטלטל קהילה שלמה.
חשיפת חיי ההוללות המתרחשים אי שם במרחקים (והמתוארות בסיטואציות שנעות על הסקאלה שבין הומור לגרוטסקה) מבטאים את טיבו האמיתי של האדם על כל חולשותיו ויוצרים תסבוכת שמאיימת לערער את חיי הקהילה היהודית ואת מוסד הנישואין.
הודות לעבודתם המופלאה של המעבדת, נגה אשכנזי, הדרמטורג רועי חן, הבמאי אמיר וולף והשחקנים האיכותיים, הקהל זוכה לחוויה מיוחדת במינה וגם לא מעט תובנות. חשתי בהצגה כאילו אני מרחפת בעולם של חלום, ורציתי שיימשך עוד ועוד.
בהשתתפות : דורון תבורי, ישראל (סשה) דמידוב, רוני עינב, אלון פרידמן, נטע שפיגלמן, סבטלנה דמידוב, לליאן רות, דור מיכאלי, הלל קפון, פאולו א.מוארה, ויטלי פוקס, אלכסנדר סנדרוביץ, הנרי דוד, כרמל קנדל, אנג'לה שטיינברג.
עיבוד למחזה מאת שלום עליכם : נגה אשכנזי
בימוי ועיצוב: אמיר .י. וולף; פסנתרן: בוריס זימין;
מוסיקה: רוני רשף; סאונד: מיכאל וייסבורד; תלבושות: וניה בואודן; תאורה: אלכסנדר סיקרין; כוריאוגרפיה: טליה בק.
משך ההצגה כשעה וחצי ללא הפסקה.
מומלץ ביותר.
ההצגות הקרובות:
יום ד', 7 במרץ שעה 20:00
יום ה', 8 במרץ שעה 20:00
הזמנת כרטיסים: בקופת תיאטרון גשר בטל: 5157000– 03