מוטקה > בלוגים > הבלוג של אסתי טל > המחזה "איוב" מבית תיאטרון האינקובטור, מבוסס על הסיפור הטראגי של איוב שעובד לראשונה ליצירה מוזיקלית המבוססת על הטקסט התנ"כי. מסע מוזיקלי-תיאטרלי קסום ומקורי

המחזה "איוב" מבית תיאטרון האינקובטור, מבוסס על הסיפור הטראגי של איוב שעובד לראשונה ליצירה מוזיקלית המבוססת על הטקסט התנ"כי. מסע מוזיקלי-תיאטרלי קסום ומקורי

המחזה "איוב" מבית תיאטרון האינקובטור, מבוסס על הסיפור הטראגי של איוב שעובד לראשונה ליצירה מוזיקלית המבוססת על הטקסט התנ"כי. מסע מוזיקלי-תיאטרלי קסום ומקורי

                                                                                                 
 צילום: ז'ראר אלון

ההצגה "איוב" של תיאטרון האינקובטור שעלתה לראשונה בתל אביב בחודש אוקטובר באולם צוותא, היא מקורית, מרתקת ומפתיעה. ההצגה מבוססת על הסיפור הטראגי של איוב והיא מציגה לראשונה עיבוד מוזיקלי לספר המבוסס על הטקסט התנ"כי. ההפקה היא פרי של שיתוף פעולה בין שניים מהיוצרים המוערכים בארץ: איש התיאטרון יוסי יזרעאלי והמלחין יוסף ברדנשווילי. מדובר בעבודה בימתית יוצאת דופן, המביאה את הטקסט התנ"כי כלשונו אל הבמה, ומבקשת להתבונן מחדש בעושרו ובמורכבותו.

המשחק המשובח של ששון גבאי בתפקיד איוב, הופעתה הכריזמטית של זמרת האופרה, קרן הדר בתפקיד אשת איוב  - שקולה המופלא בעל המנעד העשיר מרטיט את הנשמה  - ונגינתו הוירטואוזית של הצ'לן, יוני גוטליב לצלילי המוזיקה שהלחין המלחין הנודע, יוסף ברדנשווילי, מעניקים רגעים עצמתיים ובלתי נשכחים. וכשפוגשים את אלוהים, קורם עור וגידים בדמותו של אריק עשת, מנהלו של תיאטרון האינקובאטור, חשים כמו מרחפים במימד אחר.

בטקסט המקראי מעורר המחשבה ושופע הדילמות האנושיות בוחר הבמאי יוסי יזרעאלי להשמיע את קולה של מי שמוזכרת בו בשורה אחת בלבד – אשת איוב. אשת איוב, שביקרה את עיקשותו של איוב לדבוק באמונתו למרות האסונות שהטיח בו אלוהים פעם אחר פעם על לא עוול בכפו, הופכת בהצגה לדמות מרכזית, אף שהיא נחשבת בעיני פרשנים אחדים כדמות שנויה במחלוקת. אחדים אף כינו אותה שליחת השטן. אל מול דמותו המיוסרת של איוב, יזרעאלי מציב את הרעיה והאם המקוננת, ומשקף דרך כאבה את ייסוריו של איוב ואת דבקותו באמונתו למרות כל הצרות שניתכו עליו בזו אחר זו.

ספר איוב הוא טרגדיה תנ"כית, הכתוב כמחזה המחולק לתמונות ודיאלוגים בין הדמויות.
הספר נכתב בסביבות הזמן שבו נכתב 'אדיפוס' של סופוקלס והטרגדיות היווניות של המאה החמישית לפני הספירה. הטקסט הערוך על פי הספר מעלה שאלות עקרוניות הנוגעות בשכר ועונש, יחסו של האדם המאמין עם אלוהיו, תפיסת המוסר המקובלת של המאמינים, תפישת הצדק בעיני האל עצמו וכד'. בשאלות הללו, הרלוונטיות גם בימינו, מבקשים יוצרי ההצגה לעסוק.

המחזה מעורר הזדהות עם איוב, דמות המפתח. המוזיקה, המעניקה לטקסט "הגבהה מוזיקלית" לדברי יוסי יזרעאלי והשירה האלוהית לטעמי, של קרן הדר, הם חוויה שלא כדאי להחמיץ.

היוצרים:

 יוסי יזרעאלי, במאי ועורך, מוזיקה: יוסף ברדנשווילי
 
בהשתפות:
.
ששון גבאי – איוב, זמרת: קרן הדר – אשתו של איוב, עמית אולמן – שטן, אריק עשת – אלוהים, יוסף אלבלק –צופר הנעמתי, עומר הברון – בלדד השוחי, אייל נחמיאס – אליפז. מנהל הפקה: עירן פיטוסי. צ'לן יוני גוטליב (גוטליבוביץ').

ההצגה עולה ביום ג' ה-2/1 בשעה 2:00 במרכז ענב וכן במועדים נוספים בינואר ובפברואר
לרכישת כרטיסים: מרכז ענב 03/7244788

וכןבטלפון: 9066* ובאתר https://goo.gl/uVp3wH


 



 

תגובות  0  אהבו 

1256
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ניסים ונפלאות
בודקת אם אתם עדיין קיימים בעידן הבלבלת הקורונטית. אודליה
לקריאת הפוסט
"לילה בפריז" השאנסונים הגדולים של כל הזמנים
צילום: באדיבות תיאטרון הקאמרי מסע לילי קסום בעיר האורות לצלילי מיטב שיריהם של אדית פיאף, ז'אק ברל, שארל...
לקריאת הפוסט
תחושת בטן - דרמה משפחתית שעולה על במת תיאטרון הקאמרי
צילום: גבריאל בהרליה. תחושת בטן עוסקת בחופש הבחירה של נשים בתקופתנו: לגבי גופן, מסלול חייהן והייעוד שלהן...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה