פסטיבל טעמים בעמקים חוויה של טעמים ואטרקציות
בכל שנה, העונה הכי יפה לטייל בעמקים השופעים צבע ירוק, מתקיים פסטיבל טעמים בעמקים. זה כבר 14 שנה שהפסטיבל מתקיים והאנשים שמגיעים מדווחים על הנאה שבעקבותיה סוד ההצלחה.יש קסם מיוחד בעמקים, האווירה, הטעמים והרעננות של האזור. השנה חוגגים בסימן 70 שנות קיום המדינה, והשנה גם מועצה אזורית זבולון מצטרפת לפסטיבל ולחגיגה וזה מסביר את ההצלחה ופותח הזדמנות לכם האורחים של הפסטיבל להגיע. וכדאי להכיר ולטעום טעמים חדשים לצד הטעמים האהובים והמוכרים, וכן, גם לחוות חוויות חדשות שלולא הפסטיבל אני בספק אם הייתם מזדמנים ומגיעים. אני ממליץ לכם לשריין ביומן, ואם אתם עם ילדים או נכדים בטח שלא תחמיצו ט"ו בשבת בפסטיבל המקסים הזה.

חברים, חזרתי זה עתה מסיור מקדים בעמק יזרעאל ועמק זבולון לקראת פסטיבל טעמים בעמקים המתקיים בקרוב.
זה 14 שנה שהפסטיבל מתקיים ואני מסייר לקראתו זה כבר כחמש שנים אולי יותר וכל פעם אני מגלה מקומות חדשים ואטרקציות מדהימות. הנכדים שלי גרים בין עמק חפר ויוקנעם ואני תמיד ממליץ להם לאן לטייל. הנה כעת אמליץ לכם על אטרקציות ומסעדות שכדאי לבקר ועוד.
השנה סקרתי אטרקציות בכפר חסידים ותשמעו, אנשים בגילנו חייבים להגיע לשם במיוחד. המקום נקרא "יענקלס שטעטל" נחווה שם פגישה עם העבר של יהדות פולניה שלפני השואה, במוזיאון מרשים של עבודות ואוספים. הכל מתובל בסיפורים מקוריים ובהומור של גדי רווה, המנהל וגם היוצר והאוצר של האוסף הזה. אצלו בפסטיבל תערך קבלת שבת (2.2) בין השעות 14-15 ( 10 ₪) לא להחמיץ. מדובר בשטח ענק עם עבודות נגרות שמשחזרות את התקופה והמוזיאון עם האוספים המקוריים מהתקופה שהוא אסף.
אם אתם כבר בכפר חסידים יש את הגינה הקהילתית, גינה מלאה בירק ופרחים וזה משהו שיעניין בטח את קהילת גינון ולא רק, נכון הגינה לא גדולה אבל יש בה פרספקטיבה לאנשים שמתעניינים בגינות קהילתיות שיש בהרבה מקומות. חוויה כפרית לאנשים אורבניים. חווית קטיף עצמי וקניית ירקות וזרעים ועוד.
אם אתם בעניין קולינריה כמוני יש סדנאות שוקולד של "דה בר" , שווה לבקר ולהתרשם.
ב 2.2 מתקיים הסיור "סל לשבת" בכפר חסידים. סיור בטרקטור ועגלה בין משקים חקלאים שמארחים מוזיקה, אוכל ואומנים מקומיים.
ב21.1 מתקיים ערב פתיחת הפסטיבל במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת. ערב של 12 מנות מ- 12 המסעדות הכי טובות בעמק, 5 טעימות יין מיקבי האזור ומוזיקה LIVE על הבמה.
בכלל מוזיאון ההתישבות בעמק בקיבוץ יפעת זה יעד מומלץ בפסטיבל ובשאר השנה. ואגב בקיבוץ יפעת נמצאת הרפת האוטומטית הגדולה בישראל.
אם מדברים על אטרקציות וקולינריה אל תחמיצו את חוות התבלינים, כן, זוכרים שאבי ציטרשפילר המומחה לעשבים ותבלינים התארח אצנו בקהילת האוכל? כאן זו הממלכה שלו. ב1-3.2 חגיגת בירה ותבלינים בחוות דרך התבלינים 1.2 הרצאה על הבר עם אבי ציטרשפילר 2-3.2 פעילות לכל המשפחה בשדות התבלינים (גם ב 8-10.2).
וגם קראתי שיש הפנינג טו בשבט בשער העמקים עם פעילות לילדים יעוד בשבת 1.2
ובאשר למסעדות, בתקופת הפסטיבל אפשר להנות ברוב המסעדות המשתתפות בארוחה ( לדעתי לפי מחיר העיקרית) בעלות 79-109 ₪ כולל כוס יין /קינוח.
המסעדות המשתתפות: אוקטגון, בלה, גוסטינו, דורון בר און, חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה(כשר), לימוזין, ללה, מרינדו, רינו מילאנו (כשר), שלו ביער, תאי צ'ין
הארוחות במסעדות א'-ה' , שישי עד 16:00, שבת מ- 18:00, חוות התבלינים בגלבוע (ב'-ה' ובמוצ"ש החל מ- 19:00), (לימוזין א-ה), מרינדו (א'-ד')
אני הייתי הפעם ב מסעדת רינו מילאנו נולדה מתוך אהבה לאוכל האיטלקי ולתרבות הקולינרית המופלאה של ארץ המגף. ליאור, הבעלים, למד את סודות המטבח האיטלקי מהמאסטר פיציולו הידוע רינו גליאנו, באיטליה, אשר חשף בפניו סודות בלעדיים של מתכונים שהועברו אליו מדורי דורות.
רינו מילאנו היא מסעדה איטלקית צעירה המגישה אוכל איכותי. מייצרים את הפסטה לבד בחדר פסטה נקי. הכל מיוצר במקום חוץ ממוצרים ללא גלוטן. כל חומרי גלם מיובאים מאיטליה.
שדרות רובע יזרעאל 24, עפולה
שעות פתיחה: א'-ה' 23:30 - 8:00, ימי ו' – 8:00-14:30 מוצ"ש 24:00 - 20:00
מומלצת הששת!!!
עוד ביקרתי זו הפעם השניה ובהנאה מכל מה שהגישו לי במסעדת "ללה" הממוקמת בלב עמק יזרעאל, נחשבת לאחת מהמסעדות היציבות והמצליחות בצפון ובכל הקשור לתחום האוכל היא נתפשת כ"איטלקייה" הבכירה של האזור" ללה כבר פועלת מעל עשור וזה אומר הכל.
איפה? צומת כפר ברוך בתחנת הדלק
ואם אתם קרניבורים בטח תגיעו למסעדת מרינדו בקניון של יקנעם. מרינדו יקנעם מאופיינת באווירה צעירה ומנות בשר איכותיות המוגשות לצד יינות מרינדו ובירת מרינדו הטרייה היישר מרמת הגולן .
טעמתי כאן חטיפי אסאדו שומניים אבל טעימים ומיוחדים, כנפיים בר בי קיו, אבל הסינטה היתה הכי טעימה שאכלתי עד היום, ולא לשכוח את הבירה שלהם שמיוצרת על ידי בזלת ( למי שלא נוהג). יש להם גם יין משלהם לחובבי יינות.
ההמלצה שלי: סינטה 250 גרם סטייק סינטה מרמת הגולן מיושן וצלוי על הגריל למידת הצלייה האהובה עליך (מומלץ עד m) 109 ₪
על מרינדו בעין גב שמעתם, זה סניף צעיר עם הבשרים שהם מגדלים ברמת הגולן. האוכל כאן מעולה..
בעבר הייתי במסעדת "בלה" הממוקמת בכניסה למושב בית-שערים בעמק יזרעאל, היא מסעדת שף בסגנון איטלקי ים-תיכוני, אשר שמה דגש על טריות ואיכות חומרי הגלם, בניצוחו של השף עידן ליפשיץ, שף שברזומה שלו עמדת שף במסעדת "טוטו" התל אביבית. ממש מומלצת לחובבי אוכל טעים (לא כשר).
וגם בשלו ביער, באוקטגון, והיה נפלא.
תעיינו בחוברת הפסטיבל ותתרשמו ובואו לבקר בעמקים
http://www.digitalcatalog123.com/books/ptjm/
מי שמעוניין כאן הכתבה שלי על הסיור שלי והמון מידע וצילומים
תגובות
0
אהבו
0
1192
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים
המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות.
במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה
הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי
עַד דֹּק לְאַבְקָה
תַּמְצִית הַכְּאֵב.
מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות