כלות וחתנים

לא רק בישראל ממלאות עמותות את מקום החלל שהממשלה צריכה למלא.
אגודת צדקה השיאה 600 נשים וגברים ממשפחות חסרות אמצעים בטקס המוני בעיר ג'דה בסעודיה, העמותה מימנה את הטקס והעניקה לזוגות הטריים מתנות וציידה אותם במענק חד פעמי.
טקסי נישואים נעשו בשנים האחרונת (תופעה חדשה) בירדן בשטחי הרשות הפלסטינית, ובמדינות המפרץ, בלבנון ניצחה תנועת חיזבאללה.
מאחורי יוזמות אלו מסתתרת דאגה הולכת וגוברת, מתי נחשבת האשה לרווקה מבוגרת? גיל הסף משתנה לפי המקום ורוח התקופה, במצרים נוהגים לראות אשה בת 25 שלא נישאה עאנס אם היא תושבת כפר, בעיר זה משתנה לגיל 35.
מניין הרווקות הפנויות בארץ הנילוס שגילן עונה להגדרה זו עונה על תשעה מיליון נשים באוכלוסייה.
המרכז בלאומי בקהיר הודיע ב-2010 כי בממוצע נרשמים 50-60 מקרי התאבדות בחודש, מסיבות של אי מציאת בן זוג, או בגידה בנישואים.
ענוסה זה כנוי של תופעה שאינה אופיינית רק למצרים זה קורה גם בכווית בבחרין, באלג'יר, ובאיחוד האמירויות.
דחיית גיל הנישואים היא המצוקה הכלכלית בקרב הזוגות, היא הולידה כמה ענפים, ישנו מנהג שנקרא עורף, זה טקס נישואים כשר למהדרין, שאורך חייו קצר יחסית, אפשרי שהוא יהיה חשאי, בני הזוג נשואים אך אינם מחוייבים לגור ביחד, בבא שעתם להיפרד עליהם לקיים טקס גירושין.
נוסף לכך ענף השידוכים החל לפרוח באיחוד האמירויות הוא נקרא "קשר האהבה" גם כתבי עת ואינטרנט מפרסמים מודעות היכרויות
הכוונות הטובות הניבו גם גידולי פרא,שדכנים חלקלקי לשון נכנסו לענף והפכו אותו לעסק כלכלי.
השכר המקובל לשדכן סעודי, הוא 5200 שח המהדרין גובים סכום גבוה פי 20 הם מציגים את פעולתם היא לשם שמים, עשו את זה כקרדום לחפור בו. כולנו חיים במזרח התיכון..
ואני רואה אותם מקרוב,מהרגע שבתי הפתיה והמתחסדת
מכרה את נפשה לשטן של המגזר החרא-דלי.
ומיום ליום היא שוקעת י ותר ויותר
בחיי שקר לעצמה ולאנושות..
ומוסד השדכנות והשדכניות המכשפות והרבנים המנוולים והסוטים
היא נשאה לגבר בטלן עצלון שקרן שודד נצלן ורשע מתחסד
רק בשל העובדה שהיא באה מהמגזר הנחות לאין ערוך של החוזרים בתשובה
ולכן, כדי להצדיק את מעמדה היא חייבת לעבוד אותו,לפרנסו,לסבול אותו
ולהיות יותר קדושה מהאפיפיור ומוציאה לשוא את שמו של הרבע מלובביץ
שהיה מתהפך בקיברו לו ידע מה חסידין עושים ומשתמשים בשמו.
היה עדיף לו הייתה נשאת לגואל רצון ומתפכחת ובורחת.
מאשר עבדות עולם שלה עם השווה לת...