מוטקה > בלוגים > הבלוג של אסתי טל > לרגל חגיגות ה-70 למדינת ישראל - מוצג בסינמטק תל אביב סרט תיעודי-היסטורי, בריטי ישראלי, המביא גילויים חדשים על מעורבותה של בריטניה בדרך להקמת המדינה. מפתיע ומרגש.

לרגל חגיגות ה-70 למדינת ישראל - מוצג בסינמטק תל אביב סרט תיעודי-היסטורי, בריטי ישראלי, המביא גילויים חדשים על מעורבותה של בריטניה בדרך להקמת המדינה. מפתיע ומרגש.

לרגל חגיגות ה-70 למדינת ישראל - מוצג בסינמטק תל אביב סרט תיעודי-היסטורי, בריטי ישראלי, המביא גילויים חדשים על מעורבותה של בריטניה בדרך להקמת המדינה. מפתיע ומרגש.

   צילום: גביע מדיה
 
הסרט הבריטי-ישראלי "מכתב מלונדון"A Letter from London "(בבימויו של דאג דאלגליש, תסריט פרי עטו של מלווין ליפיץ' מבריטניה, מפיקה בישראל: חנה דרורי קשי), המתאר את מעורבותה ואחריותה של בריטניה בדרך להקמת המדינה, מתחילת המאה ה-20 דרך הצהרת בלפור ועד לסיום המנדט שניתן לה - משחזר באור דרמטי וחדש את האירועים והשיקולים שהובילו ליצירת המכתב המפורסם בן 67 המילים...
 
מלחמה, אינטרסים כלכליים, ניסים, מזל, בגידה, פרעות ביהודים, אנטישמיות, התמודדות ונחישות שזורים זה בזה לאורך הסרט שמתאר את דרך החתחתים שעברנו עד שזכינו להתיישב מחדש במדינת ישראל.

הסרט "מכתב מלונדון" חוקר וחושף את תפקידה המרכזי של בריטניה בתקומתה של מדינת ישראל. מה היו הסיבות שבזכותן הביעה בריטניה את כוונותיה לקדם את הציונות והבטיחה "מולדת ליהודים", בשעה שהייתה שרויה במלחמה ההרסנית ביותר שהעולם ידע עד אז. הסרט בוחן סוגיות כמו: איך נוצר חלון הזדמנויות נדיר שקדם להצהרת בלפור ב -1917, איך קרה שבריטניה נסוגה מהבטחתה ליצירת מולדת יהודית על ידי ביטול המנדט ואימצה מדיניות אנטי-ציונית עם השפעה קטלנית וסוגיות נוספות.

הסרט מתחיל באירועים שקדמו להצהרת בלפור המפורסמת, ומסתיים עם יציאת הבריטים מפלשתינה ב-1948 והכרזת העצמאות של דוד בן גוריון. הסרט משלב עדויות של אנשים שחיו בתקופת המנדט וראיונות עם היסטוריונים ופוליטיקאים, בשילוב קטעי ארכיון נדירים שחלקם לא נראו מעולם.

בסרט מרואיינים, בין השאר: ד"ר אלעד פלד, מפקד צה"ל לשחרור צפת בשנת 1948, אפרים הלוי, שגריר ישראל לשעבר וראש המוסד לשעבר, מודאר זהראן, פלסטיני העומד בראש הקואליציה האופוזיציונית לירדן, דבורה נמיר, בתו של מפקד ב'הגנה' ועיתונאית, גבריאל שטרסמן, שופט לשעבר ועיתונאי תושב תל אביב בשנת 1946, האורד אפשטיין, ביוגרף של חיים ויצמן, מנחם מיודובניק, חבר הפלמ"ח וחקלאי, פרופ' קולין שינדלר, אונ' לונדון לימודי המזרח התיכון, פרופ' יוג'ין קונטרוביץ', בית הספר למשפטים של אונ' צפון מערב שיקגו ועוד.

שיחה שהתקיימה עם יוצרי הסרט והמפיקה הישראלית חנה דרורי-קשי, פקחה את עינינו, הסירה את הלוט מעל סוד קיומנו והבהירה עד כמה חשוב לחזק בכל דרך את אחיזתנו פה. הבנתי שהסרט עשוי לשמש נכס חשוב בהסברה הישראלית ועד כמה חשוב להשקיע משאבים בתחום זה.
לדברי הבמאי, דאג דאלגליש, חגיגות יובל המאה להצהרת בלפור ו- 70 שנה להקמת מדינת ישראל, מזכירים לנו שאנחנו בני הדור השלישי והרביעי - יוצרים את האירועים שמעצבים את ימינו ואת הבאות. הסרט מאפשר לקולות של דור תש"ח להישמע, חושף את המציאות הפוליטית של אותם הימים, ואת התשוקות והטרגדיות שליוו אותה. דאלגליש מדגיש: "למען הדורות הבאים, אנחנו חייבים להקשיב לסיפורם המרגש כדי שנכיר את הנרטיב ההיסטורי בשלמותו".
מלווין ליפיץ', תסריטאי: "הסרט עוסק בצורך הדחוף להראות את האמת הלא מובנת על הפיכתה של ישראל למדינה. הסרט מסביר את תפקידה הסותר של בריטניה בקידום הציונות ואיך הפכה לאחר מכן לאנטי-ציונית, זנחה את הבטחותיה וניסתה לחסל את המנדט. הסרט "מכתב מלונדון", חשוב וחיוני להבנת המציאות של ההיסטוריה הישראלית במיוחד היום".
 
בריטניה ישראל 2018, 50 דקות, אנגלית ועברית
במאי: דאג דאלגליש
תסריטאי: מלווין ליפיץ'
מפיקה בישראל: חנה דרורי קשי
קריינות: חיים יבין
  מועדי הקרנות הסרט "מכתב מלונדון" בסינמטקים
ב-25.3 בשעה 19:00 (בכורה) ושיחה עם יוצרי הסרט/ ב- 28.3, בשעה 19:00, סינמטק תל אביב; ב- 8.4, בשעה 21:00, סינמטק תל אביב; ב- 9.4, בשעה 19:00, סינמטק תל אביב; ב- 10.4, בשעה 17:00, סינמטק תל אביב.
 
 

תגובות  0  אהבו 

1006
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ניסים ונפלאות
בודקת אם אתם עדיין קיימים בעידן הבלבלת הקורונטית. אודליה
לקריאת הפוסט
"לילה בפריז" השאנסונים הגדולים של כל הזמנים
צילום: באדיבות תיאטרון הקאמרי מסע לילי קסום בעיר האורות לצלילי מיטב שיריהם של אדית פיאף, ז'אק ברל, שארל...
לקריאת הפוסט
תחושת בטן - דרמה משפחתית שעולה על במת תיאטרון הקאמרי
צילום: גבריאל בהרליה. תחושת בטן עוסקת בחופש הבחירה של נשים בתקופתנו: לגבי גופן, מסלול חייהן והייעוד שלהן...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה