מוטקה > בלוגים > הבלוג של אסתי טל > שני קונצרטים חגיגיים של התזמורת הפילהרמונית של סנט פטרסבורג בראשות המנצח יורי טמירקנוב - המגיעה לראשונה לישראל - בהיכל התרבות בתל אביב לרגל יום הניצחון על גרמניה הנאצית ולציון חגיגות ה-70 למדינת ישראל, מביעים את תרועת הניצחון ורוממות הנפש.

שני קונצרטים חגיגיים של התזמורת הפילהרמונית של סנט פטרסבורג בראשות המנצח יורי טמירקנוב - המגיעה לראשונה לישראל - בהיכל התרבות בתל אביב לרגל יום הניצחון על גרמניה הנאצית ולציון חגיגות ה-70 למדינת ישראל, מביעים את תרועת הניצחון ורוממות הנפש.

שני קונצרטים חגיגיים של התזמורת הפילהרמונית של סנט פטרסבורג בראשות המנצח יורי טמירקנוב - המגיעה לראשונה לישראל -  בהיכל התרבות בתל אביב לרגל יום הניצחון על גרמניה הנאצית ולציון חגיגות ה-70 למדינת ישראל, מביעים את תרועת הניצחון ורוממות הנפש.

 צילום: סטאס לבשין
 
התזמורת הפילהרמונית של סנט פטרסבורג – אחת התזמורות המובילות בעולם -  מגיעה לישראל בהרכב של 120 נגנים לשני קונצרטים מיוחדים לרגל חגיגות ה- 70 למדינת ישראל, ולציון יום הניצחון על גרמניה הנאצית, ב- 9 במאי 2018  ולמחרת ה-10 במאי.  

היכל התרבות בתל אביב לובש חג. בקונצרט של ה-9 במאי תבוצע הסימפוניה השביעית "לנינגרד" מאת דמיטרי שוסטקוביץ' הידועה כסימפוניה שנוגנה בימי המצור על לנינגרד (הלא היא סנט פטרסבורג), כלומר הסימפוניה הסנט- פטרסבורגית.

בתוכנית של ה-10 במאי יבוצעו הקונצ'רטו לפסנתר מס' 3 מאת סרגיי רחמנינוב והסוויטה הסימפונית "שחרזאדה" מאת ניקולאי רימסקי קורסקוב.
בקונצרט יככב הסולן ניקולאי לוגנסקי, אחד הפסנתרנים המוערכים בעולם. נגינתו מלאת העוצמה המעידה על טכניקה מושלמת יחד עם ביטוי רגשי עמוק היא חגיגה אמיתית לכל שוחרי המוזיקה ולמעריציו של הפסנתרן.
על שני הקונצרטים ינצח יורי טמירקנוב, העומד בראש התזמורת משנת 1988.
 
התזמורת הפילהרמונית של סנט פטרסבורג נוסדה ביולי 1882, בתקופת רוסיה הצארית. אחרי מהפכת 1917 היא זכתה למעמד ממלכתי ובראשה עמד סרגיי קוסביצקי. בין המנצחים הבינלאומיים שעבדו עם התזמורת באותה התקופה: ולטר, ויינגרטנר, קלייבר, מונטה וקלמפרר. עם סולני התזמורת נמנו ולדימיר הורוביץ וסרגי פרוקופייב. ב-1918 היא ביצעה לראשונה את הסימפוניה הקלאסית מאת פרוקופייב וב-1926 – את הסימפוניה הראשונה מאת שוסטקוביץ'.

בשנה 1938 התחילה "תקופת מראווינסקי" בת 50 שנה שהזניקה את התזמורת למקום גבוה מאוד בדירוג הבינלאומי. באותן שנים התקיים שיתוף פעולה הדוק בין המלחין דמיטרי שוסטקוביץ' למנצח יבגני מראווינסקי. שוסטקוביץ' הקדיש למנצח את הסימפוניה השמינית שלו. התזמורת הפילהרמונית ביצעה יצירות קלאסיות מוכרות לצד יצירות מהמאה העשרים. לאורך השנים עבדו עם התזמורת מנצחים דגולים וסולנים ידועים רבים.
 
יורי טמירקנוב, המנהל האמנותי והמנצח הראשי של התזמורת הסימפונית של סנט פטרסבורג הוא מנצח בעל שם בינלאומי, שמזה שלושים שנה מנצח על תזמורות מובילות כגון שיקאגו, בולטימור, סנטה צ'צ'ליה, התזמורת הלאומית של דנמרק, לונדון פילהרמוניה, יומיאורי של טוקיו ולה פניצ'ה. בשנת 2015 זכה בפרס "חיים למען המוסיקה - פרס ארתור רובינשטיין" של קרן תיאטרון לה פניצ'ה ובאות כבוד של ממשלת יפן. הוא מכהן כמנצח כבוד של תזמורת ומקהלת סנטה צ'צ'יליה ברומא ובשנת 2016 הוא זכה באות "ארקה ד'ורו" (תיבת הזהב) של איטליה. בשנת 2017 מונה טמירקנוב לפרופסור של כבוד בקונסרבטוריון למוסיקה ע"ש צ'ייקובסקי.
 
ניקולאי לוגנסקי , אחד הפסנתרנים המוערכים בעולם, זכה בפרס אמן העם של רוסיה וכן קטף פרסים בתחרויות בינלאומיות יוקרתיות רבות. הוא תואר על ידי ירחון מוזיקלי כ"פסנתרן דגול שהשפיע רבות על סגנון הנגינה המודרני". לוגנסקי מופיע על הבמות היוקרתיות ביותר באמסטרדם, לונדון, פריז, וינה, מילנו, מינכן, מדריד, לוס אנג'לס, ניו יורק וטוקיו הן כסוליסט והן בהרכבים קאמריים.
לוגנסקי, שמופיע בכ-100 קונצרטים בשנה, מנגן עם התזמורות החשובות בעולם ועד היום הוא הופיע עם 240 מנצחים בהם: סווטלנוב, גרגייב, ברוגן, מזור, נגנו ועוד. הרפרטואר שלו כולל 50 קונצ'רטו לפסנתר ויצירות מתקופות שונות.

תכנית הקונצרטים ששנבחרה בקפידה, מבטאת את שמחת הניצחון וכוחה של המוזיקה להתמודד באתגרים קשים ולהפיח רגשות שמחה והתרוממות הנפש.
 
מועדי הקונצרטים בהיכל התרבות בתל אביב:
יום ד, 9/5 20:30
 יום ה, 10/5 20:30
 

תגובות  0  אהבו 

1325
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ניסים ונפלאות
בודקת אם אתם עדיין קיימים בעידן הבלבלת הקורונטית. אודליה
לקריאת הפוסט
"לילה בפריז" השאנסונים הגדולים של כל הזמנים
צילום: באדיבות תיאטרון הקאמרי מסע לילי קסום בעיר האורות לצלילי מיטב שיריהם של אדית פיאף, ז'אק ברל, שארל...
לקריאת הפוסט
תחושת בטן - דרמה משפחתית שעולה על במת תיאטרון הקאמרי
צילום: גבריאל בהרליה. תחושת בטן עוסקת בחופש הבחירה של נשים בתקופתנו: לגבי גופן, מסלול חייהן והייעוד שלהן...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה