מוטקה > בלוגים > הבלוג של ליאון > טיפ-בצל מה לעשות איתו-איך לשמר ומתי הוא רעיל

טיפ-בצל מה לעשות איתו-איך לשמר ומתי הוא רעיל

טיפ-בצל מה לעשות איתו-איך לשמר ומתי הוא רעיל

ב-1919 כששפעת הפילה 40 מיליון חללים היה רופא שביקר חקלאים רבים כדי לראות אם יוכל לעזור ולהלחם בשפעת. רבים מן החקלאים ובני משפחותיהם חלו ורבים מתו.

הרופא נתקל במשפחתו של חקלאי אחד ולמרבה הפתעתו כולם היו בריאים. כשהרופא שאל את החקלאי מהו הדבר שהוא עושה בשונה מאחרים, ענתה אשתו שהוא הניח בצל בלתי מקולף בצלחת בכל אחד מחדרי הבית (כנראה שני חדרים באותה תקופה). הרופא שהתקשה להאמין ביקש לקבל אחד מהבצלים האלה כדי להניחו מתחת למיקרוסקופ. האישה נתנה לו, וכשהוא הסתכל בבצל בהגדלה הוא מצא את הווירוס של השפעת על הבצל. הבצל ככל הנראה ספג את הבקטריה.

ואת הסיפור הזה שמעתי מהספרית שלי באריזונה: היא סיפרה שכמה שנים קודם לכן רבים מהמועסקים על ידה חלו בשפעת, כמו גם לקוחותיה. בשנה לאחר מכן היא הציבה קערות עם בצלים ברחבי המספרה ולהפתעתה איש מעובדיה לא חלה. זה כנראה עובד (לא, היא לא בעסקי בצל).

הלקח מהסיפור הוא: קנה בצלים אחדים והנח אותם בקערות במרחבי ביתך. אם אתה עובד ליד שולחן כתיבה שים אותם מתחת לשולחן או מעל משהו. נסה וראה מה יקרה. אנחנו עשינו זאת בשנה שעברה ולא חלינו בשפעת.

אם זה עוזר לך ולאהוביך ומונע את מחלתכם, מה טוב. אם בכל זאת תחלה בשפעת היא כנראה תהיה בצורה קלה.. ומה שלא יהיה, מה יש כאן להפסיד? רק כמה שקלים עבור בצל!!!

ויש גם נ.ב. – שלחתי את המייל הזה לידידה באורגון שבאופן קבוע תורמת לי חומר בנושאי בריאות והיא השיבה בסיפור על ההתנסות המעניינת מאוד הבאה:

" תודה על התזכורת. אינני יודעת א הסיפור על החקלאי... אבל אני יודעת שכשחליתי בדלקת ריאות, ואין צורך לומר שהייתי חולה מאוד... נתקלתי במאמר שבו הציעו לחתוך את שני קצותיו של בצל, לתקוע בצד אחד מזלג ואז להניח את הצד עם המזלג בצנצנת ריקה... להניח את הצנצנת בקרבת האדם החולה בלילה. נאמר שהבצל ישחיר מהחיידקים... ואמנם כך בדיוק זה קרה.. הבצל היה מטונף ואני התחלתי להרגיש יותר טוב..."

עוד קראתי באותו מאמר שבצל ושום שפוזרו בחדרים הצילו רבים מן המגפה השחורה לפני שנים רבות. יש להם תכונות אנטי בקטריאליות, אנטיספטיות חזקות מאוד.

ויש צד שני למטבע:

פעמים רבות כשאני סובלים מכאב בטן איננו יודעים את מי להאשים, אולי האשמה היא בבצל. הבצלים צוברים בקטריות, ומסיבה זו הם כה טובים במניעת צינון ושפעת, אבל אולי מאותה סיבה עצמה עלינו להמנע מאכילת בצל שעמד חתוך וחשוף במשך זמן מה.

שאריות בצל הן רעילות!

היתה לי הזכות לערוך סיור ב"תעשיות מזון מולינס" המיצרות מיונז. מולינס היא חברת ענק בבעלות 11 אחים ואחיות ממשפחת מולינס. חברתי ג'יין היא החשבת שלהם.

שאלות בנושא הרעלת מזון הועלו במהלך סיור שם, וברצוני לחלוק את מה שלמדתי מהכימאי שלהם. אחד האחים, אד, שערך לנו את הסיור הוא כימאי מומחה ומעורב בפיתוח נוסחת רוב הרטבים, הוא אפילו פיתוח רוטב עבור מקדונלדס. הוא ממש אשף בכימיה. במהלך הסיור מישהו שאל האם באמת עלינו לדאוג בשימוש במיונז, אנשים תמיד חוששים שהמיונז יתקלקל. תשובתו של אד תפתיע אתכם, הוא אמר שכל מיונז שמיוצר באופן מסחרי הוא בטוח לגמרי.

"אפילו אין צורך לשמור אותו במקרר. אין שום רע בקירורו אבל אין שום צורך בכך". הוא הסביר שה pH במיונז מורכב כך ששום בקטריה לא תשרוד בסביבה כזו. הוא המשיך ודיבר על הפיקניק החברתי שבו סלט תפוחי אדמה הוא הכרחי וכל אחד מאשים את המיונז שבתוכו בגלל קלקול קיבה.

אד אמר שבכל פעם שהרעלת מזון מדווחת לרשויות הבריאות, הדבר הראשון שבודקים המורשים הוא: "מתי לאחרונה אכל ה"קורבן" בצל, ומאיזה מקום הגיעו אותם בצלים?" (האם היו בסלט תפו"א?) אד טוען שאין זה המיונז (כל אינו מיוצר בבית) שמתקלקל באויר החופשי, אלא ככל הנראה הבצלים, ואם לא הבצל אזי תפוחי האדמה.

הוא הסביר שהבצל הוא מגנט עצום לבקטריה, במיוחד בצל לא מבושל. לעולם אל תשמור חלק מבצל שנחתך, אין זה בטוח גם אם אתה שם אותו בזיפ-לוק (שקית ננעלת) ובמקרר. הבצל כבר נגוע דיו מעצם החיתוך והנחתו לזמן קצר, ויכול להיות מסוכן (שים לב לאותו בצל שמכניסים לך לנקניקיה בלחמניה במשחקי הביסבול). אד מוסיף עוד שאם תיקח את שארית הבצל החתוך ותבשל אותו זמן ממושך יתכן שהוא יהיה ראוי לאכילה, אבל אם אתה לוקח את שארית הבצל ומניח אותו בסנדביץ' שלך אתה מחפש צרות.

גם הבצל וגם תפוח האדמה הלח בסלט תפו"א מושכים ומגדלים בקטריות מהר יותר ממה שאיזה מיונז מסחרי יכול להתחיל להתפרק.

נו, אז מה אתם אומרים על החדשות האלה? עשו בהן כמיטב הבנתכם. אני (המחבר) אהיה זהיר מאוד עם בצל מכאן ואילך. אני נותר אמון בכימאי שמייצר מיונז בכמויות עצומות בכל שנה.

ועוד דבר: לעולם אין להאכיל כלבים בבצל. קיבתם אינה יכולה לעכל זאת.

אנא זכרו שמסוכן לחתוך בצל ולהשתמש בו לבישול ביום שלמחרת, הוא הופך רעיל, אפילו לאחר לילה אחד הוא צובר בקטריות רעילות שיכולות לגרום לזיהומים ואפילו להרעלת מזון!

כדאי לדעת - בהלכה היהודית כאשר בצל או שום או ביצה עוברים לילה ללא קלפתם אזיי אכילתם היא סכנת נפשות !!! (מותר לאכול כאשר הם בסלט כלשהו).

תגובות  1  אהבו 

17253
12/07/23
https://mobile.mako.co.il/health-magazine/articles/Article-188904d20821d51006.htm מי מפחד מהבצל הרע? אמונה טפלה שמקורה כבר במאה ה-16 מזהירה שבצל סופח אליו מחלות ולכן מסוכן לאכול אותו. המדע מוכיח: ...
https://mobile.mako.co.il/health-magazine/articles/Article-188904d20821d51006.htm

מי מפחד מהבצל הרע?
אמונה טפלה שמקורה כבר במאה ה-16 מזהירה שבצל סופח אליו מחלות ולכן מסוכן לאכול אותו. המדע מוכיח: אין לסברה הזאת שום קשר למציאות
שקד אשכנזי, מכון דוידסון
|
mako בריאות |
פורסם 14:30 05.07.17
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ערב יווני בהיכל התרבות בתל אביב
*לראשונה בישראל תופענה 2 הזמרות הלאומיות אלקיסטיס פרוטופסאלטי ואלפטריהארוואניטאקי יחד בהיכל התרבות תל אביב 1.12.14* המפגש המרגש של השתיים הנחשבות כיום בין הזמרות החשובות ...
לקריאת הפוסט
1304תז הקאמרית הישראלית-חגיגה בלקנית-סידרת מוסיקת עולם
1304תז הקאמרית הישראלית-חגיגה בלקנית-סידרת מוסיקת עולם צילומים-אלי ליאון התזמורת הקאמרית הישראלית יצאה העונה עם סידרה חדשה בנוסף לסדרות הישנות. שם הסידרה החדשה"מוסיקת עולם" והיא...
לקריאת הפוסט
הצגה לילדים ולכל המשפחה למגזר הדתי-שבט אחים
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה