מוטקה > בלוגים > הבלוג של רחל גולדנברג > סיפור התחפושות.היו זמנים

סיפור התחפושות.היו זמנים

קאובוי או מוקיון.גם וגם
סיפור התחפושות.היו זמנים

כשהיגיע חג פורים וילדי היו קטנים.לשאלתי למה הם רוצים להיתחפש בפורים תשובתם הייתה תמיד קאובוי או שריף.מבחינתם זו תחפושת אולטומטיבית לבנים ביגלל האקדחים.אקדחי קפצונים.כן היו כאלה אקדחים .אני לא יודעת אם גם היום יש כאלה אקדחי קפצונים.מה שבטוח היום אין אצלנו שום אקדחי קפצונים .נשק אנחנו משאירים לצבא.באחד הפעמים מימי חג הפורים היצעתי לילדים ללכת לישון ובבוקר יהיו להם תחפושות מושלמות 

.החלטתי לקחת סיכון ולחרוג ממינהגי ולהחליט על דעת עצמי להכין תחפושת אחת שונה.תחפושת המוקיון.ולהכין גם את תחפושת הקאובוי האולטומטיבית.תפרתי את הסרטים במיכנסיים.הכנתי כמובן את המיטפחת שמכסה חלק מהפנים את השלייקסים .חולצה משובצת עם מטפחת אדומה סביב הצואר. כובע  של קאובוי. וכמובן אקדח קפצונים .ואיפור של שפם.וכל מה שצריך לתחפושת מושלמת.

עכשיו היתפנתי להכין את תחפושת המוקיון.לקחתי מיכנס די גדול קיצרתי מכפלת של רגל אחת יותר משניה .תפרתי בעבודת יד טלאים צבעוניים יפיפיים על המיכסיים ועל הכובע בצורה כזאת שיצטרך ללבוש את הכובע הפוך.תפרתי שלייקסים ציבעוניים.הכנתי כרית לטחוב מתחת לחולצה המשובצת  הציבעונית לקבל אפקת מצחיק של מוקיון שמן. וכמובן איפור מתאים. נעליים מעט גדולות.  .ישבתי עד חצות הלילה לתפור ולהכין את התחפושות כדי שהכל יהיה מושלם בבוקר כמו שהבטחתי.

בבוקר החליטו שני הבנים שהם רוצים כמובן את תחפושת הקאובוי.פניתי להגיון שלהם .והיצעתי למי שיחליט לשנות את דעתו ויקח את תחפושת המוקיון מובטחת הצלחה גדולה.הבן הבכור היסס מעט בטענה שיצחקו עליו עם תלבושת כזאת.פניתי להגיון שלו ואמרתי שאם התגובות יהיו מצחיקות .סימן הוא שהתחפושת מוצלחת.כי זה חג פורים זה חג שמח ומצחיק.הבן הבכור הישתכנע .וכך יצאו שניהם שמחים ומאושרים.

מסתבר שהתחפושות היו כל כך מוצלחות.תחפושת הקאובוי קיבל מחמאות על התחפושת שהיתה מושלמת.  ולאן שהלך המוקיון גרר אחריו צחוקים ושמחה והתלהבות.הילדים סיפרו שבמיסדר בבית הספר גם המורים היתלהבו מהתחפושות.אני חושבת כי אם מכינים את הרעיונות באהבה  גדולה.הם חייבים להצליח. כשהיגיעו הילדים חזרה מבית הספר.הייתי צריכה להציע ולשכנע את הצצדים להיתחלף בתחפושות.כך שניהם יצאו נישכרים מהשינוי.לאחר מכן כשהיה מגיע חג פורים היו באים אלי השכנים להיתיעץ לגבי התחפושת.

חג פורים שמח לכולם  

תגובות  4  אהבו 

956
לרחל, כל הכבוד על היוזמה להכנה אישית של התחפושת.
זה מראה על רוחב נפש.
גם אני אוהב להכין בעצמי את התחפושות לפורים, זוגתי מסייעת לי.

כל הכבוד,
איציק
שמחתי לקרוא דברים "מפרי עטך".אכן,היו זמנים
לדעתי כל דבר שמשקיעים בו באופן אישי כמו למשל תחפושות.בישול סריגה ועוד.הערך שלו שונה ממשהו שקונים אותו מוכן בלי שום טביעת יד אישית.תודה לך איציק על תגובתך.
אכן היו זמנים שנעים להיזכר בהם.תודה טובה על תגובתך.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

רמאויות קטנות
לפני הרבה שנים רכשנו רכב קטן וגילינו בדיעבד שהמוכר רימה אותנו במחיר. בעודי מתרגז ומתכנן נקמה, רעייתי הרגיעה...
לקריאת הפוסט
הרכבת עומדת לצאת
כל שנה ההורים של מרטין לקחו אותו עם סבתו לבלות את חופשת הקיץ, והם חזרו הביתה באותה רכבת למחרת. יום אחד...
לקריאת הפוסט
סיפורו של החמור לנמר
סיפורו של החמור והנמר החמור אמר לנמר: ′′הדשא כחול". הנמר השיב: ′′לא, הדשא ירוק". הדיון התחמם, והשניים...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה