סדנת כתיבת סיפור חיים - פרק 7 - תיאור

התאור הוא הכלי הבסיסי שבאמצעותו מועבר הסיפור לזולת. המדובר לכאורה במסירה של עובדות, מעין ציור במלים של מצב או של אובייקט. בפועל - התאור הוא הרבה יותר מכך.
א. התאור כמייצג עמדה - באמצעות התאור מציג הכותב את המציאות כפי שהוא תופס אותה, או כפי שנוח לו להציגה, ובכך חושף את עמדתו כלפיה. כשהמדובר בתאור של הפגנה בנושא לאומי, למשל, מי שנמצא בימין המפה הפוליטית יכתוב תאור שונה לגמרי מזה שיכתוב מי שנמצא בשמאלה של המפה.
ב. התאור כמחולל אווירה - באמצעות התאור מעביר הכותב לקורא ארועים שונים ותחושות פנימיות של הגיבורים. היות שהכותב בוחר אילו ארועים ותחושות להציג - הוא שולט למעשה באווירה שתשרור בסיפור.
ג. התאור כמקדם העלילה - באמצעות התאור יכול הכותב לשלוט בקצב קידומה של העלילה. הזרמה מהירה של נתונים וחוויות תיצור עלילה סוחפת מאוד, והזרמה בקצב מתון - תיצור עלילה איטית. כל כותב מוצא לעצמו את הקצב המתאים לאופיו ולאופי הסיפור שברצונו לכתוב.
תרגיל:
אנא כתבו קטע של תאור ולצידו הגדרה בכמה משפטים אילו משמעויות התכוונתם לעורר. בדקו את עצמכם או הניחו למישהו בסביבתכם לבדוק: האם הקטע עונה על ההגדרה? האם הוא מייצג את עמדתכם הפנימית? האם הוא מחולל אווירה? האם הוא מקדם את העלילה במהירות או באיטיות יחסית?
***
להשתתפות בסדנה וקבלת משוב מאמנון ז'קונט אנא כיתבו את התרגיל בבלוג שלכם במוטק'ה ולפני אישור הפוסט סמנו וי בצ'ק בוקס: סדנת גיבור תרבות הנמצא מעל כפתור האישור.
למדריך טכני לכתיבת בלוג באתר מוטק'ה: לחצו כאן
לסדנאות כתיבה של "גיבור תרבות" : לחצו כאן
לפורום כתיבה יוצרת באתר מוטק'ה: לחצו כאן