חרדות

חרדות
=====
חרדות מלחמה, חרדות קיומיות, חרדות יתר שבן/ת הזוג בוגד.
כיועצת זוגית, אני מוצאת לא מעט אנשים הסובלים מחרדות (לעתים גם התפרצויות זעם בעקבות החרדות) אשר מעיבים ומשבשים להם את החיים בכלל והקשר הזוגי, בפרט.
מסתבר, כי אנשים סובלים מחרדות כאלה ואחרות וברמות כאלו ואחרות. החרדות מתישות, מסרבלות את הסובל מהן, את האנשים הסובבים לו, בפרט בני ביתו.
שלא נדבר על כך שהורה חרד יכול להעביר בתורשה או אף כדפוס התנהגות את חרדותיו לילדיו, מה שיגרום לעוד דור של חרדים ומפוחדים, איכות חייו של האדם החרד ירודה, שכן אינו יכול להיות עסוק ב"כיצד" לתכנן את חייו ועל כל תכנון הקשור בחייו, ישנן מחשבות של כן או לא, התלבטויות בצורה ניכרת ומונעת התקדמות, שאלות והתייעצויות יתר עם כל הסובבים אותו ובסופו של דבר, כמעט תמיד נותר באותו המקום שרגיל אליו - איזור הנוחות שלו - איזור החרדות.
חרדה ודיכאון בהיריון
==============
מחקרים הוכיחו כי נשים בהיריון אשר סובלות מחרדות, מעבירות את החרדות לעובר ברחם. ידוע שלמתח וחרדה, וכמובן לדיכאון, יש השפעה ישירה על התפתחות העובר: מכיון שלמתח ולחרדה ישנם ביטויים גופניים, ביניהם דפיקות לב מואצות, קשיי נשימה, עלייה בהפרשת קורטיזול (הורמון שמשתחרר כתגובה למתח) בדם, עליה בלחץ הדם יכולים כל אלה להשפיע על מהלך ההריון והלידה ואפילו על התינוק, שכן הם מייצרים סביבה תוך-רחמית מזיקה. על פי מחקר שנערך באנגליה נמצא, כי כשאישה הרה חווה מתח , מתכווץ העורק המזרים דם לרחם. זו עדות ישירה על האופן או אחד האופנים בהם משפיעה חוויה רגשית חזקה על מצבה הגופני של האישה ההרה.
חרדה ודיכאון בעת ההריון קשור עם קשיי ויסות רגשי של תינוקות בעתיד. לאחרונה אף נמצא קשר בין דיכאון האם בהריון לבין קשיי שינה אצל תינוקות רכים.
זה לא כזה נורא
===========
במקצועי ומאחר ואנוכי מייעצת גם בבעיות מיניות, אני יכולה להגיד בפה מלא, כי אנשים חוששים יותר לדבר על החרדות שלהם מאשר על בעיות המיניות שלהם.
ואם כבר אנשים מטופלים בחרדות על ידי כדורים -חוששים הם לדבר על כך או להצהיר על כך שהם מטופלים, במחשבה שיחשבו שאינם שפויים, מה שכלל וכלל לא נכון.
חרדות, בפרט במדינה כמו שלנו, מדינה של מלחמות, לחץ כלכלי, אחוזי גירושין גבוהים והמון מתחים, יכולות לקרות לכל אדם באשר הוא - כולל האדם הכי שפוי.
אני אישית ממליצה לטפל בבעיה. לגשת לרופא משפחה ולהתייעץ. החרד עצמו מאוד סובל ולא פחות סובלת משפחתו והחברה שבמחיצתו.
החרד הופך להיות מעייף ומעיק על הסובבים אותו והוא עצמו באמת ובתמים חושב שיש בסיס לחרדות שלו וששאר האנשים מבחוץ הם הלא בסדר והם השאננים כאשר אינם חרדתיים כמוהו.
חרדות יתר הינן בסיס עצום להרס זוגיות.
חרדות, חשדות בבן/ת הזוג, רצון כל הזמן שיוכיחו "לך" שהכל בסדר - לא טובות, מונעות רוגע ומתסכלות.
עדיף לנצח ולצעוק "גול" כשהכדור יכנס לסל הגדול - לתוך הפה.
עדיף לחיות חיים מלאי שלווה ואיכות חיים אישית וסביבתית מאשר לסבול ולהגיד - אני לא מטפל.
חומר למחשבה,
בהצלחה,
ליאת מוזס,
יועצת אישית, זוגית, מאמנת אישית ומגשרת