מאכלים מרגיעים ומשביעים

סירות תפוחי אדמה ממולאות בקישואים
המילוי המקורי הינו של כבדי עוף ואני מביאה אותו כאן. לימים אחרי ט' באב, שיגיעו אני מקווה בשלווה.
מילוי הכבדים
1/2 ק"ג כבדי עוף שעברו צליה על אש חיה. נותן ארומה מצויינת לכבדים
1/2 ק"ג בצל יבש
1/2 צרור פטרוזיליה
1 סלסלה פיטריות
שמן זית
מלח ופלפל שחור
מטגנים במחבת רחבה ועמוקה את הבצל. מוסיפים את הכבדים הצלויים על האש החיה ואת הפיטריות. מערבבים מדי פעם. לאחר 15 דקות מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה. מתקנים תיבול.
המתכון הצמחי הנכון לתקופה
1/2 ק"ג קישואים
1 סלסלה פיטריות
1/2 ק"ג בצל יבש
צרור בצל ירוק
1/2 צרור פטרוזיליה
שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים
רוחצים במברשת וסבון את תפוחי האדמה. מבשלים במים.
במחבת רחבה ועמוקה מטגנים בצל יבש להזהבה. מוסיפים קוביות קישואים ופיטריות מפורקות לחתיכות גדולות. מקפיצים כ15 דקות. מוסיפים בצל ירוק חתוך לחתיכות קטנות ופטרוזיליה קצוצה. מתבלים במלח ובפלפל.
לאחר שתפוחי האדמה בושלו והתקררו לטמפרטורת החדר, חוצים אותם לאורכם. את המילוי הופכים לפירה. או מכינים מילוי אחר.
מכניסים לתוך הסירות מהמילוי.
לפני ההגשה, ניתן לאפות במשך 20-30 דקות בתנור.
מגישים עם רוטב יוגורט.
מילוי אחר
מערבבים את מה שחפרנו מהסירות, מוסיפים ביצה קשה מעוכה וכמה כפיות גבינה לבנה שאוהבים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומחזירים לסירות. מקשטים בעלה פטרוזיליה :)
סלט תפוחי אדמה
1.5 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים יבשים מטוגנים לצבע חום בהיר
צרור בצל ירוק
3 מלפפונים ירוקים
3 כפות צלפים
שמן זית
מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור
בקערה רחבה, מערבבים במזלג בזהירות כדי למנוע התפוררות התפ"א.
שכבות
2 ק"ג תפוחי אדמה אדומים, פחות עדיף לבנים
2 ק"ג קישואים
2 ק"ג בטטות
1 ק"ג בצל יבש
רוטב סויה
זעתר מיובש או טרי
שמן זית
מלח ופלפל שחור. פפריקה מתוקה.
רוחצים במברשת וסבון את הירקות. קולפים ופורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
מערבבים בקערה קטנה שמן זית, זעתר, רוטב סויה, מלח ופלפל שחור ופפריקה מתוקה, למשחה.
מניחים בכלים משומנים היטב פרוסות תפוחי אדמה, מוזגים משחה ומכסים היטב את תפוחי האדמה.
מניחים פרוסות קישואים. מוזגים עליהם בנדיבות את המשחה ובודקים שהקישואים מכוסים היטב.
מניחים את הבטטות ומכסים היטב במשחת שמן הזית.
מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות צלסיוס כשעה.
אם נראה לכם שהתבשיל נחרך מלמטה, ניתן להוסיף מעט מים רתוחים מהצד. בודקים התרככות באמצעות סכין חדה. יש להמשיך באפיה עד התרככות מוחלטת.
מגישים עם רוטב יוגורט.
רוטב יוגורט
3 מיכלי יוגורט עיזים או רגיל לבחירתכם
2 כפיות שמן זית לכל מיכל יוגורט
מיץ מחצי לימון
קליפת לימון מגוררת
מלח,
פלפל שחור
עשב תיבול לפי טעם. זעתר, אורגנו, ריחן, פטרוזיליה, שמיר.
מערבבים בעדינות. מגישים לשולחן בכלי נפרד והסועדים ימזגו לעצמם מעל התבשיל.
יהי רצון שנזכה לראות בבניין ירושלים ובשמחתה. שנראה ימים טובים ושקטים.
תודה על הרצון הטוב והאוכל הטעים.בכל זאת איני מוותרת.קישואים עם פיטריות זה לא משמין.
וטוב מאד שתהיי כבדה מכדי לרוץ למיקלטים. כי כבר לא יהיה צורך בכך. יבוא שלום על הארץ. השם הבטיח לנו והשם יקיים.