לחם

הבסיס של המטבח.
לחם

היכנסו לקהילת האוכל. מתכונים טובים ושווים מחכים לכם.

חלה לחם יהודי לשבת

1/4 2 ק"ג קמח

2 שקיות שמרים

5 ביצים

1 כוס שמן קנולה

1 כוס סוכר

2 כפות מלח

6 כוסות מים בזהירות

להברשה

ביצה

לזריה

שומשום

פרג

בקערה מכינים מכל החומרים בצק. מכסים במגבת מטבח. מניחים להתפחה 2 שעות. לשים את הבצק נמרצות להגמשה טובה. מניחים להתפחה עוד 2 שעות.

לפי גודל החלות הרצוי, מחלקים את הבצק לכדורים. מכינים מכל כדור גליל מארך. קולעים מכל 2 גלילים צמה, לחלה. מניחים בתבנית מחופה נייר אפיה. מניחים להתפחה במקום חמים 30 דקות. מורחים את החלות בביצה וזורים שומשום או פרג לבחירתכם. אופים בחום של 200 מעלות 10 דקות. מנמיכים את החום ל180 מעלות ואופים עוד 30 דקות. מעלים את החום ל200 מעלות ואופים עוד 5 דקות.

אם בחרתם בחלות קטנות מהגודל המסורתי יש לאפות מעט פחות.

נאן לחם הודי

1/2 3 כוסות קמח תופח

1 שקית שמרים

1/2 כוס יוגורט

1/2 כוס חלב

או 1 כוס חלב סויה

1 ביצה

1 כף סוכר

להברשה

חמאה

לזריה אגוזי מלך קצוצים

בקערה, מכינים בצק. לשים היטב כמה דקות. מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפוח 1 שעה.  מחלקים את הבצק ל6-8 כדורים. מרדדים כל כדור לאליפסה. מורחים בחמאה או בשמן זית. מפזרים אגוזים. אופים בתנור חם מאד, בחום המקסימלי שלכם 250 מעלות צלסיוס 3-4 דקות.

פרנה לחם מרוקאי

1/2 3 כוסות קמח

1 שקית שמרים

2 כוסות מים 

3 כפות שמן זית + למריחה

2 כפות סוכר

1 כף מלח

בקערה מכינים בצק מכל החומרים. לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מכסים במגבת מטבח נקיה. מניחים להתפחה 2 שעות. מכינים 5-6 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה אליפסי מוארך. מורחים בשמן זית. מניחים בתוך תנור מחבת הפוכה ללא בקליט או חומר פלסטי. או ווק. שמים עלי הווק או המחבת ההפוכים את הלחם ואופים בחום של 250 מעלות צלסיוס 10 דקות.

אינג'ירה לחם אתיופי

1 ק"ג קמח טף מחנות טבע

מים כמה שתופס

בקערה מכינים בלילה סמיכה מהקמח וממים. 

מכסים במגבת מטבח נקיה. מניחים להתפחה  לילה.

בבוקר, מוסיפים מעט מים קרים ומדללים מעט את התערובת שנחה לילה. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ודואגים שלא ישארו בבלילה גושים. מניחים למנוחה 6 שעות עד שהבצק מעלה קצף.

מחממים מחבת במעט שמן. מוזגים באמצעות מצקת בלילה למחבת החמה. כשהבצק מעלה בועות. מכסים. מבשלים 1 דקה. מורידים את האינג'ירה מהמחבת. חוזרים על התהליך עד טיגון כל הבלילה.

מעייף מאד אך שווה.

ג'בטה לחם איטלקי

4 כוסות קמח

1/2 שקית שמרים

1 כוס מים

1/4 כוס שמן זית

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

בקערה מכינים בצק מכל החומרים. מכסים במגבת מטבח נקיה. מניחים להתפחה 2 שעות. לאחר ההתפחה, לשים את הבצק עד לקבלת בצק גמיש. מכינים לחמים מארכים, ג'בטות. מכסים במגבת מטבח. מניחים לתפוח 1 שעה. אופים בתנור בחום של 220 מעלות צלסיוס 30 דקות.

באגט לחם צרפתי

5 כוסות קמח

1/2 1 כוסות מים פושרים + מעט

1/2 שקית שמרים

1 כפית מלח

בקערה מכינים בצק. מכסים במגבת מטבח. מניחים להתפחה 1 שעה. לאחר ההתפחה, לשים את הבצק לקבלת בצק גמיש. מכינים כדורים בגודל תפוח בערך. מניחים להתפחה 15 דקות. מרדדים כל כדור לצורת באגט. מניחים להתפחה 1 שעה. באמצעות סכין, חורצים על הבאגט חתכים אלכסוניים. מניחים את הבאגטים בתבנית ולצידם מניחים כלי עם מים לאידוי. אופים בחום של 200 מעלות צלסיוס 20 דקות. עד לקבלת הצבע השחום בהיר הידוע.

 

גמר חתימה טובה

גמר חתימה טובה

גמר חתימה טובה

גמר חתימה טובה

 

 

תגובות  2  אהבו 

949
<p>שושנה המתכון מעולה מאחר שאני מפרידבה בין בשר וחלב אז לא שמתי את המצרכים החלביים במקום זה שמתי כוס מים פושרים ובמקום האגוזים לקחתי בשר טחון טיגנתי אתאותו במחבת עם שמן ובצל קצוץ כמון פפריקה חרי...
<p>שושנה המתכון מעולה מאחר שאני מפרידבה בין בשר וחלב אז לא שמתי את המצרכים החלביים במקום זה שמתי כוס מים פושרים ובמקום האגוזים לקחתי בשר טחון טיגנתי אתאותו במחבת עם שמן ובצל קצוץ כמון פפריקה חריפה מלח ופלפל שחור ושמתי בכל כדור בצק יצא מאוד טעים מזכיר את המאכל הסורי לחם בעגון&nbsp;</p>
<p>תודה סמדר. אני שמחה שנהנית.</p>
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

מפחיד כמה שזה דומה..
המחדל האמריקני המחדל הישראלי האמריקנים בכלל לא תארו לעצמם שמישהו יכול לפגוע בהם.. אני גדול אני חזק אני...
לקריאת הפוסט
דקר..
https://www.motke.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%94_%D7%91%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94/1338087
לקריאת הפוסט
המוסד עצר מפגע על אדמת איראן.. הבנתם?? באיראן..
בקבוצת הטוב הרע והמרכבה.. תוכלו לקרוא כל מה שמעניין בתחום הצבא והבטחון.. https://m.maariv.co.il/news/military/Article-1018972
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה