חשיבות צריכת העלים הירוקים, במצבם הטבעי וכשהם מבושלים.

? חשיבות ירקות העלים ? כמו חסה, פטרוזיליה, כוסברה, עלי בייבי, סלק ירוק, מנגולד, סלרי, בזיליקום, אורגנו, עלי זעתר ועלים ירוקים נוספים. העלים הירוקים חיוניים לשכפול תאים בריאים בגוף, ליצירת מרה תקינה, מהווים בחלקם לפי המינרלים המצויים בקרקע, מקור לויטמינים ומינרלים כמו ברזל, נחושת, אבץ, סלניום, בטה קרוטן, ויטמיני B ו-C. העלים הירוקים מכילים חומצה פולית החיונית לנשים המתכננות הריון, לזמן ההריון ובהנקה. העלים הירוקים אחראים ליצירת ויטמין K האחראי על קרישת הדם. ירקות העלים חיוניים ליצירת קומפלקס ויטמין B12 ? התנאים להיווצרות קומפלקס הוויטמין הם חלבון מהחי, רמת חומצת מימן כלורית תקינה בקיבה וחיידקים ידידותים הניזונים מהעלים הירוקים במערכת העיכול. כמו כן, הם עוזרים לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת דלקות וזאת על ידי שיגשוג החיידקים הידידותיים הניזונים מהעלים הירוקים במעיים, שתפקידם בין היתר למנוע התרבות פטריות מוגזמת.