חזרה למגזין אוכל

פופקורן מקורמל

התירס הגיע מהאינדיאנים באמריקה והתאזרח בקלות ובמהירות בכל העולם. אפשר להכין ממנו שפע של מאכלים טעימים. למשל פופקורן מתוק
עדי כץ 21/05/14
פופקורן מקורמל

צילומים: Shutterstock 

 

תירס חם בקליפתו הנשלף ממכל מהביל ברחובה של עיר הוא זיכרון ילדות חביב במיוחד. אחר כך הגיעו הגרגרים המתוקים בקופסת השימורים והפכו לפריט חובה בכל פיקניק וטיול שנתי, ובהמשך פרץ בן חלציו של התירס, הפופקורן, והיה לחלק בלתי נפרד מתפריט מזנוני הקולנוע ומחוויית הצפייה בסרטים בכלל.

 

התירס הוא התרומה האינדיאנית למדף הדגנים. הוא צמח טרופי חד שנתי, שגודל לראשונה על ידי בני תרבות המאיה במרכז אמריקה והגיע לאירופה עם גילוי אמריקה במאה ה-15. המילה Corn היא שם כללי לדגן, והתירס נקרא בתחילה בארצות הברית Indian Corn. באירופה הוא כונה דווקא "חיטה טורקית", כי מטורקיה הופצה בשורתו ליבשת. כיום התירס הוא הגידול הנפוץ בעולם, עוד לפני החיטה והאורז, כשארצות הברית מגדלת כמחצית מהתוצרת העולמית.


קלח התירס הוא למעשה שיבולת גדולה המכוסה בגרגרים, צהובים ברוב המקרים, אבל יש גם פיתוחים בצבעים אחרים המשמשים בעיקר לקישוט. התירס הוא מגידולי הקיץ, אבל אפשר להשיג אותו קפוא או משומר כל השנה. בשונה מדגנים אחרים, את גרגיריו אוכלים כשהם עסיסיים ולא בשלים ויבשים, ולכן הוא נחשב גם לירק.

 

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה