פשטידת תירס ופטריות עם שמרי בירה

אמרתם תחליף, אמרתם "לא מקורי", "לא אמיתי" ושאר אמירות לא מחמיאות, אבל תחליף יכול להיות טוב יותר מהמקור, לפחות בריאותית, ובוודאי כשמדובר בתחליפים למזון מהחי.
כאלה הם שמרי הבירה (Brewer's Yeast), שטעמם מזכיר גבינה צהובה בשלה והם יכולים להחליף אותה בצורה מוצלחת, ובוודאי בריאותית, הרבה יותר. מדובר בפטריות חד תאיות מסוג זכרומיציס, ההופכות סוכר ועמילן לבועות של דו תחמוצת הפחמן ואלכוהול, ולכן משמשות להתפחת לחם ומאפים ולהתססת בירה, יין וכהלים אחרים.
|
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
דבר אחד לא ברור לי במתכון: האם התירס אמור להיות מבושל