חזרה למגזין אוכל

צאו מהשוק: מתכון מנחם לשוקי עוף

מטוגן, צלוי או בתוך מרק - אין כמו פולקע טוב להעלאת מצב הרוח. לקראת הסתיו הבא עלינו לטובה, קבלו מתכון נפלא לשוקי עוף בתנור
מיה אבידן 21/10/15
צאו מהשוק: מתכון מנחם לשוקי עוף
כי אין כמו פולקע עסיסי ביום סתווי. צילום: Shutterstock

 

 

הימים הולכים ומתקררים, ואיתם החיפוש אחר אוכל מנחם וטעים. כזה שלא ידרוש עבודה רבה מצד אחד, אבל גם לא ישדוד מאיתנו את כמות הקלוריות היומית המומלצת מן הצד האחר. כשמחפשים אחר מנה עיקרית חדשה, רובנו פונים אל העוף, או אל הבשר האדום. בהתחשב בעובדה, שלא כל כך מזמן שרדנו עוד תקופת חגים מפרכת, טוב נעשה אם נפנה אל העוף הקליל יותר, ואם כבר - אל אחד החלקים הנוחים ביותר לשימוש בו - השוקיים.

 

כמה קלוריות יש בעור?

 

כשניגשים לטפל בשוקיים, מגלים כמה קל להפריד אותן משאר חלקי העוף. בנוסף, העצם הנמצאת במרכז השוק מקלה מאד על תהליך ההכנה, שלעיתים כולל ציפוי מכל הכיוונים. בסיטואציות מסוימות, אכילת שוק עוף יכולה לחסוך גם שימוש בסכין ובמזלג, ויקום מי שלא התענג לפחות פעם בחייו על אכילת פולקע עסיסי עם הידיים.

 

גם מבחינה קלורית -  ובניגוד למזונות רבים אחרים - בהכנת שוק עוף ניתן "להוזיל" את מצב השומן, ולהחליט האם לאכול את השוק עם או בלי העור, שכידוע, מכיל כמות נדיבה מאוד של קלוריות. ליתר דיוק, 349 קלוריות ל-100 גרם. אם תוותרו על העור, תקבלו מנה מאוזנת ואף דיאטטית, המכילה רק 185 קלוריות ל-100 גרם. בנוסף, כמות כזו של שוק עוף מכילה כ-26 גרם חלבון וכ-8 גרם שומן.

 

שוק עוף - מסייעת לבניית העצמות

 

 

ואפשר גם לטגן. צילום: shutterstock

 

ואם כבר בערכים תזונתיים עסקינן, כדאי לדעת שבמנת שוק עוף של 100 גרם תקבלו גם לא מעט ויטמינים חשובים, ובהם ויטמין A, קבוצת ויטמין B, ויטמין K, ויטמין D ו-E וחומצה פולית, לצד מינרלים חשובים כאבץ, סידן וברזל. מינרלים אלה חיוניים, בין היתר, לבניית העצמות, לבניית התאים והרקמות, ולשמירה על מערכת החיסון.

 

מבחינה קולינרית, עם השוקיים ניתן לעשות הכל: להשרות אותן במרינדה טובה למשך לילה, לצלות על הגריל עד להשחמה קריספית, לצפות בתערובת פירורית לטעמכם, לטגן בשמן עמוק, לבשל במרק וכמובן – לצלות בתנור. בישול בחום נמוך מבטיח שמירה על עסיסיות השוקיים, שעלולות להתייבש במהרה עקב אחוזי השומן הנמוכים בהן.

 

רוצים לשדרג את המנה? לכו על ציר עוף

 

 

ציר עוף, אל תוותרו עליו. צילום: shutterstock

 

אי אפשר לדבר על הכנת שוקי עוף מבלי להזכיר את אחד המרכיבים ששוברים כל בשלן חובב: ציר עוף. נכון, תמיד אפשר להמיס כף אבקת מרק עוף במים חמים, אבל הנה טיפ יעיל גם למי שלא מתכוון לגשת לעונה הבאה של "מאסטר שף": מכיוון שציר עוף משדרג משמעותית כל דבר שהוא נוגע בו, חבל מאוד לוותר עליו.

 

בפועל, להכין ציר עוף זה עניין פשוט, הוא רק לוקח זמן. כל שצריך לעשות הוא לבשל חלקי עוף שונים בסיר, רצוי בליווי ירקות, ולאחר הבישול – לסנן את כל המרכיבים. המרק הצח שנותר הוא למעשה הציר שלכם. כדי לחסוך זמן, תוכלו להכין בזמנכם הפנוי את הציר בסיר הכי גדול שיש לכם בבית. לאחר שיצטנן, העבירו אותו לקופסאות פלסטיק חד פעמיות בעלות מכסה עמיד, סמנו עליהן את התאריך, והכניסו לפריזר. כך, בכל פעם שתדרשו, תוכלו פשוט לשלוף את הציר מהקופסה, והאורז, הצלי, המרק - וכמובן האורחים שלכם – יודו לכם מאוד.

 

המתכון: שוקי עוף

 

 

צילום: shutterstock

 

 

 

המרכיבים:

 


2 כפות שמן זית

900 גרם תפוחי אדמה (ניתן גם לקלף)

2 בצלים גדולים, פרוסים דק

2 שיני שום כתושות

1 כפית טימין קצוץ (עלים בלבד)

1 כפית רוזמרין קצוץ

4-6 שוקי עוף

80 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות (לא חובה)

1.5 כוס ציר עוף

מלח

פלפל

 

ההכנה:

 

(1) מחממים תנור ל-150 מעלות. משמנים מחבת עבה או סוטאז' המתאימים לתנור בשמן זית, ומניחים בצד.

(2) פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות במעבד מזון, במנדולינה או בסכין חדה.

(3) מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים בקערה גדולה, יחד עם הבצל, השום ועשבי התיבול. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים.

(4) מסדרים בתוך המחבת/ הסוטאז' שכבות של תפוחי האדמה המתובלים.

(5) מעל תפוחי האדמה מסדרים את השוקיים, ומעליהן - את קוביות חזה האווז המעושן (אם מעוניינים בתוספת הזו).

(6) מוזגים מעל השוקיים (או מעל קוביות חזה האווז, אם בחרתם בתוספת זו) את ציר העוף, ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים ברדיד אלומיניום, ומכניסים לתנור לשעתיים. טיפ מאיתנו: אל תתפתו לפתוח את התנור.

(7) כעבור שעתיים, מסירים את רדיד האלומיניום ומגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, עד להשחמה של העוף ושל תפוחי האדמה. מגישים חם.

 

 

עוד במדור האוכל של מוטק'ה
שואו עוף:
מתכון קיצי לחזה עוף

עושים שוק: מתכון נפלא ופשוט לשוקי עוף בתנור

מתכון למרק ברוקולי עשיר ומזין

חורפית ומנחמת: קדירת בקר

שורף אבל נעים: כל הסיבות לאכול חריף

מרק עוף עם מעוף

לאלתר במטבח: השאריות הופכות למנה נפלאה 

כל מה שרציתם לדעת על תיבול (וכמה דברים שלא) 
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
מתכון לסלמון 
 מרענן

 

 

תגובות  1  אהבו 

***שאלה;האם כל הטיפול בעוף,



למשל ,בטיגון עמוק,,,



שומר על כל המרכיבים התזונתיים,



שנרשמו כאן?


כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה