חזרה למגזין אוכל

קיץ אדום: לינגוויני קליל עם טונה

עם הגעתה של העונה החמה כדאי להתכונן למתכונים קלילים ומרעננים יותר, שלא מכבידים על הקיבה והנשמה. מתכון לפסטה עם טונה אדומה
מיה אבידן 15/06/16
קיץ אדום: לינגוויני קליל עם טונה
פסטה קלילה עם טונה אדומה. צילום באדיבות מסעדת רוסטיקו

 

הוא קצת מהתל בנו השנה, אבל החולצות הקצרות, השמלות, החום, הלחות והגלידות כולם מעידים שאנחנו הולכים בכיוון אחד: בכיוון הקיץ. תכף יגיע הקיץ הארוך, החם והמהנה.

 

עונת הקיץ היא גם גם סיבה טובה להתחיל ולהכניס מנות חדשות לתפריט, כאלה שאין להן את הכבדות של בישול ארוך - בשר בקר לדוגמה, אלא מנות רעננות, קלילות ומזינות, שעושות שימוש במבחר ירקות ומבוססות על דגים. בשנים האחרונות מקבלים הדגים את מקומם הראוי במטבח הישראלי ויוצאים ממחוזות החריימה והקבב דגים. למרות שהים התיכון לא עשיר במיוחד בדגה, זמינות הדגים האיכותיים עלתה עם הביקוש וכדאי לנצל זאת כדי לנסות מתכונים וטעמים חדשים.

 

 

צילום: shutterstock

 

הטונה האדומה היא דוגמה מצוינת לדג שהוא גם טעים מאוד וגם דל בקלוריות (138 למאה גרם), מה שאוטומטית הופך את הכנתה לפשוטה מאוד – בגרסה נאה לחלוטין (סושי, טרטר, סביצ'ה), או נאה למחצה (צריבה במחבת במעט שמן, כבישה בחום (פסטה עם טונה למשל), על מנת ליהנות מטעמה הדומיננטי והמרענן.

 

הטונה הנפוצה בים התיכון היא "בלו פין", ואם תחפשו דג טרי – לרוב תמצאו אותה. ב-100 גרם טונה, העשירה בחלבון, יש כ-28 גרם חלבון ו-1.4 גרם שומן רווי. אגב, אחוזי החלבון הגבוהים נמצאים גם בדג הטונה המשומר בקופסאות,  אבל הדג הטרי מגיע ללא אחוזי הנתרן הגבוהים שבדג המשומר וכמובן שנתח טרי גם טעים בהרבה מזה שעבר תהליך חימום ושימור.

 

נקודה אחרונה לגבי הטונה היא המינון. דג הטונה, משומר או טרי, מכיל אחוזי כספית גבוהים ועל כן מומלץ שלא לצרוך מנת טונה מעל 3-4 פעמים בשבוע. אבל בינינו – מי צריך יותר?

 

 

המתכון: לינגוויני טונה אדומה

 

 צילום באדיבות מסעדת רוסטיקו

 

החומרים ל-4 מנות:

חבילת פסטה לינגוויני או פסטה ארוכה דומה

200 גרם עלי ארוגולה טרייה

3 שיני שום טריות, כתושות

50 גרם צלפים, קצוצים

צ'ילי טרי אחד מנוקה מגרעינים ופרוס דק מאוד

400 גרם טונה אדומה טרייה, פרוסה לרצועות דקות בעובי 5 מ"מ

קורט מלח

קורט פלפל שחור

8 כפות שמן זית איכותי

4 כפות מיץ לימון טרי

שבבי פרמזן

 

ההכנה:

1.  מחממים סיר עם 3 ליטר מים וחופן נדיב של מלח עד  לרתיחה מלאה, לאחר הרתיחה מוסיפים את הלינגוויני ומבשלים לפי הוראות יצרן (לרוב 8 דקות).

2.  בזמן שהפסטה מתבשלת, שמים בקערה את יתר המרכיבים מלבד הפרמזן.

3.  כשהפסטה מוכנה מסננים את מי הבישול, את הפסטה החמה מעבירים מיד לקערה ומערבבים היטב עם יתר המרכיבים כולל הטונה.

4.  ההגשה: מסדרים ב-4 צלחות, מפזרים שבבי פרמזן מעל המנה, הפסטה צריכה להיות "עטופה" בשמן הזית והלימון ולהיראות מבריקה ועסיסית, הטונה, שנכבשת קלות מחום הפסטה, נמצאת במיטבה כאשר היא חצי נאה במרכז.

 

המתכון באדיבות רשת המסעדות רוסטיקו

 

מתכונים מעולים לטונה מקופסה

 

מתכון משובח לסלמון מרענן

 

 

מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים

 

שורף אבל נעים: כל הסיבות לאכול חריף

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

 

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה