קישואים ממולאים וקציצות ירק

צילום: Shutterstock
קציצות כרישה, ברוקולי וכרובית
ניתן להכין רק עם ברוקולי או כרובית, אך לא לוותר על הכרישה! אפשר להוסיף פלפל שחור ושום כתוש.
החומרים:
1 כוס ברוקולי מאודה
1 כוס כרובית מאודה
1 כוס כרישה חתוכה ושטופה היטב
1 כף שמן זית
1 כף טחינה גולמית
2 כפות קמח מלא כוסמין / חיטה
½ כפית מלח
אופן ההכנה:
1. להניח את הכרישה החתוכה והשמן במחבת, להדליק את האש ולהזהיב.
2. לקצוץ עם סכין את הירקות המאודים, להניח בקערה ולטחון מחצית מהכרובית ומהברוקולי המאודים עם בלנדר מוט. להוסיף את הכרישה המוזהבת, הטחינה הגולמית, הקמח והמלח ולערבב היטב עם היד. ניתן להוסיף עוד קמח או טחינה, אם נדרש.
3. ליצור כשמונה קציצות, להניח על נייר אפייה ולאפות 30 דקות בחום של 200 מעלות, עד השחמה.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
קישואים ממולאים
החומרים:
10 קישואים קטנים
½ כוס פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
קורט קינמון, פלפל אנגלי, פלפל שחור וציפורן
½ כפית מלח
10 משמשים יבשים אורגניים
1 כף גדושה תרכיז תמרהינדי
1 כוס מים רותחים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. להשרות את הפריקי במי ברז, שעתיים, לסנן ולערבב עם התבלינים.
2. לרוקן את הקישואים עם תפוחן, לקצוץ את פנים הקישוא ולרפד תבנית בינונית (פיירקס), לגזור או לחתוך את המשמשים לחצאים ולהניח יחד בתבנית.
3. למלא את הקישואים ולדחוס את המילוי, להניח בצפיפות זה ליד זה.
4. להמיס את תרכיז התמרהינדי בכוס מים רותחים ולשפוך על הקישואים יחד עם מיץ הלימון, לכסות בנייר אפייה ולאפות שעתיים בחום בינוני (180 מעלות), אפשר להפוך בתוך הרוטב ולדללו אם צריך.
בהצלחה ובתאבון !
גלי לופו אלטרץ - סדנאות בישול בריא www.cookingcoach.co.il 052-8924766
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...