קיש ירקות העונה
הקיש הנצחי הולך תמיד - עם ארוחות בשריות ובלעדיהן, לצהריים או לערב, ובכלל לא מסובך להכנה
מערכת מוטק'ה
19/02/07

החומרים
פלפל אדום פלפל ירוק בצל חתוך לקוביות 100 גרם דלעת 100 גרם קישואים 100 גרם ברוקולי או כרובית 80 מ"ל חלב 150 מ"ל שמנת מתוקה 4 ביצים 4 חלמונים 4 כפות קמח 100 גרם גבינה צהובה (קשקבל או צ´אדר) מלח פלפל לבן
החומרים לבצק פריך
100 גרם קמח 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות 5 גרם מלח קורט סוכר 50 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מערבבים במיקסר במהירות בינונית קמח, מלח, סוכר וחמאה. מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה עד קבלת בצק הומוגני. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.
אופן הכנת הקיש
חותכים את הירקות לקוביות בגודל 2/2 ס"מ (יש להקפיד על גודל אחיד). מאדים בשמן (אפשר שמן זית) את הירקות במשך 5-6 דקות עד קבלת גוון זהוב. מתחילים עם הירקות הקשים יותר ולקראת סוף האידוי מוסיפים את הירקות הרכים המכילים יותר נוזלים. מעבירים את הירקות למסננת ומקררים. מערבבים חלב, שמנת מתוקה, ביצים, חלמונים, קמח, גבינה צהובה, מעט מלח ופלפל לבן (לפי הטעם). מוסיפים את הירקות המאודים, מערבבים ויוצקים את בלילה על הבצק פריך שהוכן מראש. אופים ב-170 מעלות במשך 30 דקות. (15 דקות עם שלושה גופי חימום - אחד עליון ושניים תחתונים. מוציאים לשתיים-שלוש דקות, משנים לחמישה גופי חימום - שלושה עליונים ושניים תחתונים - וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות).
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות