חזרה למגזין אוכל

קיש כרישה

הכרישה (הידועה גם בשמותיה האחרים - פרסה, פורי, לוף) היא תענוג דל-קלוריות. כשהופכים אותה לקיש עם החומרים הנכונים - התענוג מזומן מכל הכיוונים
מערכת מוטק'ה 16/03/07
קיש כרישה

החומרים
4 יחידות כרישה 2 בצלים קצוצים 50 מ"ל יין לבן 2 ביצים 1 חלמון 1 כף קמח 2 כפות עירית קצוצה 100 מ"ל שמנת מתוקה 50 גר' גבינת פמרזן מרוסקת קורט מלח פלפל לבן
החומרים לבצק קיש פריך
200 גר' קמח 120 גר' חמאה 6 גר' מלח קורט סוכר 50 מ"ל שמנת מתוקה
הכנת הבצק
* מערבבים קמח, מלח וסוכר במיקסר. מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות, מערבבים עד קבלת פירורים. * מוסיפים שמנת מתוקה עד לקבלת בצק אלסטי ולא דביק. * עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאפסנים שעה במקרר. * מרדדים הבצק בתבנית פאי ואופים בחום גבוה 35 דקות.
הכנת המילוי
* שוטפים היטב את הכרישה ופורסים רק את החלק הלבן לטבעות דקות. * מחממים חמאה במחבת ומאדים על אש בינונית את הטבעות עד לריכוך. מוסיפים את שני הבצלים הקצוצים ומאדים מספר דקות. * מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד התאדות הנוזלים ומסירים מהאש. * בקערה נפרדת מערבבים היטב את שאר החומרים ומסיפים את הכרישה והבצל. * יוצקים את התערובת על תחתית הפאי ואופים ב-170 מעלות כ-25 דקות. * מספר דקות לפני תום האפייה ניתן לפזר מעל הפאי גבינה צהובה מרוסקת.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה