חזרה למגזין אוכל

קערה מלאה בריאות

הברוקולי הוא מולטי ויטמין מהטבע, אבל כדי ליהנות מיתרונותיו המרובים מומלץ לאכול אותו טרי. מתכון לסלט פשוט, בריא וטעים
רעיה הנרי 06/04/14
קערה מלאה בריאות

צילום: Shutterstock 

 

עתליה דלל, העוסקת בנטורופתיה ובאיזון גוף-נפש המליצה לי להכניס למטבח הביתי באופן יומיומי ברוקולי, שהוא מולטי-ויטמין מהטבע (ועדיף אורגני, כמובן). הברוקולי שייך למשפחת המצליבים, שהיא משפחת הצמחים השכיחה ביותר באזור הים התיכון (כמו כרוב, כרובית, כרוב ניצנים וכרוב הקלח המכונה אצלנו קולרבי). הירקות ממשפחת המצליבים מכילים נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) ועוזרים במלחמה נגד ההזדקנות ונגד מחלות לב, סוכרת וסרטן.

 

דלל ממליצה לצרוך גם את נבטי הברוקולי, שהם גם טעימים וגם עשירים באנזימים ובחומרים נוגדי חמצון אפילו יותר מהירק עצמו, ובשאר תכונותיו הנפלאות של הברוקולי, ומוסיפה שהברוקולי עשיר במיוחד בוויטמין C, בחומצה פולית, בסידן, בסיבים תזונתיים אשר מסייעים בהורדת הכולסטרול בדם, באשלגן, בבטא קרוטין ובקבוצת ויטמיני B. הברוקולי מכיל חומרים אנטי דלקתיים חזקים ויוצר תגובה בסיסית בדם. הוא מכיל לוטאין החשוב לבריאות העיניים.

 

מחקרים רבים מצאו כי צריכת ברוקולי מסייעת במניעת סוגי סרטן שונים כגון סרטן השד, סרטן המעי הגס וסרטן השחלות. הברוקולי מסייע גם לבריאות הלב וכלי הדם ומנקה רעלים מהכבד. וכמובן - ערכו הקלורי של הברוקולי נמוך.


אבל זהירות! הברוקולי מכיל ויטמין K, השייך למשפחת הגויטרוגנים, המעכבים ספיגת יוד, ולכן אינו מומלץ לסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס. מי שנוטל קומדין או מדללי דם אחרים חייב להתייעץ עם הרופא המטפל לפני צריכת ברוקולי.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

חשוב לדעת שכשהירק מזהיב הוא מאבד את תכונותיו הטובות, וגם שהבישול מנטרל את סגולותיו, לכן מומלץ לאכול אותו טרי. ניתן לאכול אותו מאודה קלות או חלוט על מנת לשמור על סגולותיו.

 

ולמי שסובל מגזים מומלץ לצרוך ברוקולי במתינות ולשתות אחרי האוכל חליטות של זרעי קימל, שומר, קמומיל וגרניום או לתבל את הברוקולי בזרעי שומר או קימל. זה עוזר.


סלט ברוקולי טרי עם חמוציות ואגוזי מלך

 

החומרים:
חצי ברוקולי טרי חתוך
4-5 כפות אגוזי מלך
4 כפות חמוציות ללא סוכר או ממותקות במיץ תפוחי עץ

 

לרוטב:
כפית גדושה של רוטב סויה אורגני (ללא חומרי שימור)
כפית וחצי חומץ תפוחי עץ טבעי
2 כפיות סירופ אגבה / סוכר קוקוס
כף וחצי שמן זית

 

לערבב את חומרי הסלט, לערבב את חומרי הרוטב ולצקת על הסלט.
לפני ההגשה אפשר לפזר מעל הסלט שומשום קלוי.

 

עוד על אוכל ומתכונים:

אגסים בסירופ יין

פוקצ'ה ללא גלוטן

יש כרוב, ויש כרוב-על

עוגות ללא סוכר

מרק וייטנאמי

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה