קערה מלאה בריאות

צילום: Shutterstock
עתליה דלל, העוסקת בנטורופתיה ובאיזון גוף-נפש המליצה לי להכניס למטבח הביתי באופן יומיומי ברוקולי, שהוא מולטי-ויטמין מהטבע (ועדיף אורגני, כמובן). הברוקולי שייך למשפחת המצליבים, שהיא משפחת הצמחים השכיחה ביותר באזור הים התיכון (כמו כרוב, כרובית, כרוב ניצנים וכרוב הקלח המכונה אצלנו קולרבי). הירקות ממשפחת המצליבים מכילים נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) ועוזרים במלחמה נגד ההזדקנות ונגד מחלות לב, סוכרת וסרטן.
דלל ממליצה לצרוך גם את נבטי הברוקולי, שהם גם טעימים וגם עשירים באנזימים ובחומרים נוגדי חמצון אפילו יותר מהירק עצמו, ובשאר תכונותיו הנפלאות של הברוקולי, ומוסיפה שהברוקולי עשיר במיוחד בוויטמין C, בחומצה פולית, בסידן, בסיבים תזונתיים אשר מסייעים בהורדת הכולסטרול בדם, באשלגן, בבטא קרוטין ובקבוצת ויטמיני B. הברוקולי מכיל חומרים אנטי דלקתיים חזקים ויוצר תגובה בסיסית בדם. הוא מכיל לוטאין החשוב לבריאות העיניים.
מחקרים רבים מצאו כי צריכת ברוקולי מסייעת במניעת סוגי סרטן שונים כגון סרטן השד, סרטן המעי הגס וסרטן השחלות. הברוקולי מסייע גם לבריאות הלב וכלי הדם ומנקה רעלים מהכבד. וכמובן - ערכו הקלורי של הברוקולי נמוך.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
חשוב לדעת שכשהירק מזהיב הוא מאבד את תכונותיו הטובות, וגם שהבישול מנטרל את סגולותיו, לכן מומלץ לאכול אותו טרי. ניתן לאכול אותו מאודה קלות או חלוט על מנת לשמור על סגולותיו.
ולמי שסובל מגזים מומלץ לצרוך ברוקולי במתינות ולשתות אחרי האוכל חליטות של זרעי קימל, שומר, קמומיל וגרניום או לתבל את הברוקולי בזרעי שומר או קימל. זה עוזר.
החומרים:
לרוטב:
לערבב את חומרי הסלט, לערבב את חומרי הרוטב ולצקת על הסלט.
עוד על אוכל ומתכונים:
לקהילת אוכל: לחצו |
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...