חזרה להחיים הטובים

רקפות: טיפול פשוט, תוצאה מרהיבה

עכשיו הזמן לטמון באדמה פקעות של רקפות. עד אפריל יניבו הפקעות עשרות פרחים בצבעי לבן, ורוד, אדום וסגול, ואם תטפלו בהן נכון הן יפרחו מדי שנה
עדי כץ 03/11/10
רקפות: טיפול פשוט, תוצאה מרהיבה
מתחת לסלע היא צומחת לפלא, אבל בבית צריך לשתול את הרקפת ולטפל בה, אם כי דרישותיה צנועות. עונת הסתיו היא הזמן המתאים לטמון באדמת הגינה או בעציצים פקעות של רקפות ולצפות לבואן. הן יפרחו בגווני לבן, ורוד, אדום וסגול. במהלך עונת הפריחה שלהן, עד אפריל, יניבו הפקעות עשרות פרחים וימשיכו בכך מדי שנה. משתלות גבעת ברנר חברו עם יצרן הרקפות "חישתיל" לעריכת יריד רקפות בשני סופי השבוע של ה-12-13 וה-19-20 בנובמבר, שבו תוכלו להתוודע למינים השונים של הפרח היפה והצנוע הזה, שמזכיר לכולנו את הילדות. הרקפת, בת למשפחת הרקפתיים, נקשרה בתרבויות עתיקות לפריון. בספרות הבוטאנית באירופה היא מופיעה כבר בשנת 1651, אך הפריצה הגדולה שלה אירעה בתחילת המאה ה-19, כשבוטנאי בריטי הצליח לקצר את הזמן מזריעת הפרח לפריחתו. בהמשך נוצרו בצרפת הכלאות והופיעו מינים חדשים, שהוצגו בתערוכות פרחים באירופה. בשנים האחרונות נוצר בהולנד מין צהבהב של רקפת. בנוסף קיימים כיום כ-20 מינים של רקפות בר בעולם, מרביתם גדלים באגן הים התיכון, בצפון אפריקה ובמרכז ומזרח אירופה. הארץ שבה גדלים מיני הרקפות הרבים ביותר היא טורקיה, עם לא פחות מתשעה מינים ומספר דומה של תתי מין. כל מין פורח בעונה אחרת של השנה, בסתיו, בחורף ובקיץ. בישראל גדלות הרקפת המצויה (או רקפת פרסית) והרקפת היוונית.


את הרקפת המצויה מגדלים גם באופן מסחרי וניתן לרכוש את פקעותיה במשתלות. התנאי הראשון לגידול רקפת בגינה או בעציץ, על פי אתר הארגון לגננות ונוף בישראל, הוא אדמה מנוקזת. עודף מים יגרום לפקעת להירקב. ניתן לשתול אותן כמעט בכל מקום, גם בין אבני מדרך או בדשא, בתנאי צל ושמש כאחד. הטיפול ברקפת אינו רב והיא אף מתרבה ומתפשטת עם השנים. היא עמידה למחלות, אינה זקוקה לתוספת מזון ולא חביבה על יותר מדי מזיקים. אורך חייה של הרקפת מרשים. הרקפת המצויה יכולה להגיע עד עשרות שנים, ומינים אחרים הגיעו בגנים בוטאניים גם ל- 100 שנה. את הזרעים שבפרחים ניתן לזרוע במקומות אחרים בגינה. כשקונים רקפת במשתלה מומלץ להכניס אצבע לאדמה ולבדוק שאכן יש פקעת, כי יש בשוק רקפות שמגיעות מזריעה לפריחה בלי לפתח פקעת, ומתות אחרי עונה אחת. לפני השתילה יש לדלל את העלים לאוורור הצמח ולהעביר אותו לעציץ חרס, המאפשר ניקוז טוב יותר. אם הרקפת נמצאת בתוך הבית, כדאי למקם אותה במקום מואר, רצוי על אדן חלון ללא שמש ישירה, ולהשקות רק כשהאדמה יבשה. בסוף הפריחה יש להוריד את קצב ההשקיה, וכשצמח מתייבש להניח את העציץ במקום מוצל וקריר, להשקות מדי חודש ובספטמבר לחזור להשקיה סדירה. ביריד במשתלות גבעת ברנר יוצגו טיפים ורעיונות עיצוביים לבית ולגינה בשילוב רקפות, ודוגמאות לעיצובי פינות גן וכניסות לבתים עם מיקומים אפשריים של רקפות. כמובן שיוצגו גם מינים חדשים ומעניינים של הפרח.
יריד רקפות, 12-13 ו-19-20 בנובמבר, משתלות גבעת ברנר. פרטים בטלפון: 9443952 08

עוד על גינון:

גינה להשכיר: גם אם אתם גרים בעיר

גינה פורחת וחסכונית במים

בונסאי: לגדל עץ בעציץ

גרניום: עמיד, חסכוני וצבעוני

סחלבים: אפשר לגדל אותם בבית
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה