שבלולי שוקולד-וניל-תפוז

בצק פריך וניל
[u]החומרים[/u] 100 גר' אבקת סוכר (1 כוס) 200 גר' חמאה 300 גר' קמח (2 ושליש כוסות) 1 חלמון קורט ונילין קורט מלח [u]אופן ההכנה[/u] 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמון, המלח והקמח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה. 4. בזמן השהייה במקרר, מכינים את בצק השוקולד.
בצק פריך שוקולד
100 גר' אבקת סוכר 180 גר' חמאה 320 גר' קמח (2 וחצי כוסות) 2 חלמונים 50 גר' שוקולד מריר, מומס גרירת תפוז מחצי פרי [u]אופן ההכנה[/u] 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמונים והשוקולד וגרירת התפוז, מערבבים ומוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
הרכבה
1. מרדדים את הבצק הפריך וניל למלבן במידות 30X40 ס"מ. 2. מברישים בחלבון את משטח הבצק. 3. מרדדים את הבצק שוקולד למלבן באותן מידות ומניחים על גבי הבצק הפריך וניל המוברש בחלבון ביצה. 4. בעזרת מערוך מהדקים היטב את הבצקים (וניל ושוקולד) למשטח אחד ומגלגלים לגליל. 5. מברישים שוב בחלבון ביצה, מגלגלים בסוכר ופורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ, אותם מניחים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ואופים ב-170 מעלות למשך כ-15 דקות. 6. מקררים בטמפרטורת החדר ומאפסנים בקופסא אטומה.
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...