שומרים על מוח בריא

צילום: Shutterstock
עד לא מזמן חשבנו שאובדן היכולת הקוגניטיבית שלנו, כתוצאה מהגיל, הוא בלתי נמנע. אבל לא עוד: מחקרים הוכיחו שבהינתן התנאים הנכונים, תאי המוח שלנו יכולים להמשיך ולהתחדש לאורך כל ימי חיינו. המוח גמיש, אומרים המומחים, ומתייחסים אליו כאל חומר פלסטי שניתן לעצב את צורתו. הם מביאים כדוגמה את תהליך השיקום שעוברים נפגעי מוח, הלומדים מחדש יכולות שאבדו להם כמו דיבור או קריאה.
אם כך, לכל אדם יש היכולת לא רק לדחות את הידרדרות התפקוד המוחי, אלא גם לשפר את היכולות שלו. עכשיו נשאלת שאלת מיליון הדולר: איך? לא תאמינו, אבל יש לנו תשובות עבורכם.
צאו מהשגרה. חיים שגרתיים ופעילויות אוטומטיות נטולות מחשבה עלולים לגרום להידרדרות מוחית. לכן כדאי לצאת מהמסלול: לבחור בנסיעה בדרך אחרת הביתה, לוותר תוכנות הניווט ולסמוך על הכישורים האישיים, לערוך קניות בסופרמרקט שאתם לא מכירים, ללכת לטיול במקום לא עדיין לא ביקרתם בו, לנסות מתכונים חדשים לארוחת שישי.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
תזונה נכונה. התפקוד הקוגניטיבי מושפע גם מאורח חיינו. התזונה צריכה לכלול יותר דגנים, קטניות, ירקות ופירות ופחות מזון מעובד. כדי לשמור על תפקוד המוח חשוב לצרוך שומנים, בעיקר מסוג אומגה 3 שנמצאים בדגים ממים עמוקים, ושומן חד בלתי רווי כמו זה שיש באבוקדו, בטחינה ובשמן זית. באמצעות בדיקת דם פשוטה תוודאו כי אין לכם חוסרים בוויטמינים B12, B6 ובחומצה פולית, שחשובים לשמירה על תאי העצב.
הירגעו. מחקרים מראים כי מתח פוגע בתפקוד המוח. נסו לפנות זמן להרגיע את עצמכם: לעסוק בתחביב שאתם אוהבים, למצוא רגעים של שקט במהלך היום ולהתפנק. מומחים מעידים שמדיטציה משפרת את איכות ההולכה החשמלית במוח.
שינה טובה. הקפידו על שנת איכותית ומספקת שקריטית ליכולת של המוח לתפקד כהלכה.
פעילות גופנית. הכניסו לסדר היום שלכם עיסוק בספורט, שבנוסף לעובדה שהוא מזרים דם למוח, הוא מונע תחלואה ומעכב הופעת אלצהיימר.
עוד על בריאות המוח:
|
ניסיתי גם תוספי מזון שעזרו במידה מוגבלת מאד,
ומשהו שכן עזר זה סוג של אימון למוח המבוסס על סדרות של תוכנות ותרגילים שעברתי במקום שנקרא
בריין טריין.
www.brain-train.co.il