חזרה למגזין אוכל

שוקולד: מתוק אבל קצת אחרת

מוס שוקולד שמכינים בבלנדר, כדורי שוקולד ללא ביסקוויט ומתכון טבעוני לבראוניז עם קוקוס. כתבת מתכונים מתוקה במיוחד
לין לוי 25/04/18
שוקולד: מתוק אבל קצת אחרת
בראוניז טבעוניים ומשגעים עם קוקוס. צילום: חגית לידרור

 

 

 
 

 

מי היה מאמין לפני שני עשורים או קצת יותר שיום אחד נוכל להכין מוס אוורירי בבלנדר ושאת הבראוניז אפשר יהיה להכין גם ללא מוצרי חלב? ומי היה מאמין שרגישים לגלוטן יוכלו ליהנות מכדורי שוקולד? לפניכם כמה מתכונים ששוברים את מיתוס השוקולד שבסיומם מתקבלים שלושה קינוחים קלים להכנה שבוודאי תרצו לנסות.

 

מוס שוקולד שמכינים בבלנדר 

 

 
מוס שוקולד בבלנדר. מתכון וצילום: כרמל דירקט יבואנית BAMIX 

 

המרכיבים (4 מנות):

150 גרם שוקולד מריר

50 מ"ל קפה חזק/ אספרסו

3 חלמונים.

4 כפיות סוכר

2 סוכר וניל

100 מ"ל שמנת מתוקה

3 חלבונים

 

ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד המריר ומערבבים עם הקפה.
  2. מוסיפים חלמונים, סוכר וסוכר וניל וטורפים באמצעות דסקית הטריפה לקבלת בלילה בהירה.
  3. בכלי נפרד טורפים את השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם יציב ומערבבים בתנועת קיפול יחד עם הבלילה של החלמונים.
  4. טורפים את החלבונים עד לקבלת מרקם יציב ומקפלים בזהירות לשאר הבלילה.
  5. מוזגים לקערות קינוח ומעבירים לקירור במקרר ל-6 שעות.

 

 

בראוניז טבעוני עם קוקוס 

 

 


בראוניז טבעוני עם קוקוס. צילום: חגית לידרור

 

לפניכם מתכון לבראוניז של סבתא שלי - אן קופר, אך בוורסיה הטבעונית. יש להם טעם עמוק של קקאו ולא יותר מדי סוכר. הביצים של המתכון המקורי מוחלפים ברסק תפוחים ופישתן והחמאה הוחלפה בשמן קוקוס משובח. הקמח הלבן הומר בקמח כוסמין כדי שהעוגה תהיה בריאה יותר.

 

המרכיבים:

כוס שמן קוקוס או כוס חמאת קקאו

כוס אבקת קקאו

כפית קפה טחון

כוס ו 3/4 סוכר חום

חצי כוס רסק תפוחים

כוס וחצי קמח כוסמין (אפשר גם קמח אחר לבחירתכם)

כפית אבקת אפיה

כפית וניל

חצי כוס אגוזים קצוצים גס או

קוקוס טחון למעלה

 

ההכנה:

  1. להמיס כוס שמן קוקוס או של חמאת קקאו.
  2. להוסיף כוס קקאו וכפית קפה טחון.
  3. בקערה אחרת לטרוף היטב סוכר חום, רסק תפוחים ופישתן טחון תוך כדי הוספת 6 כפות מים.
  4. לחבר את שתי הקערות ולטרוף עם מטרף או במיקסר.
  5. להוסיף כוס וחצי קמח כוסמין (או קמח אחר לבחירתכם), אבקת אפיה ווניל.
  6. לערבב היטב ולהוסיף אגוזים קצוצים.
  7. לשטח בתבנית פיירקס משומנת את המסה שהתקבלה ולפזר מלמעלה אגוזים או קוקוס טחון.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 30 דקות.
  9. חשוב להוציא טרם התייבש ולצנן כ 10 דקות לפני החיתוך לריבועים

 

 

כדורי שוקולד ללא ביסקוויט 

 
כדורי שוקולד ללא ביסקוויט. מתכון וצילום באדיבות כרמית

 

הרכיבים (לכ-30-25 כדורים):

350+50 גרם שוקולד צ'יפס מריר 

25 גרם חמאה מלוחה רכה

100 גרם (1/2 מכל) שמנת חמוצה של פעם

1/2 מכל שמנת מתוקה להקצפה

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

2 כפות ליקר בטעם תפוז - קואנטרו (אופציה)

לציפוי: 300 גרם שוקולד צ'יפס מריר

 

ההכנה:

  1. ממיסים 350 גרם שוקולד עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים, על אש נמוכה, או במיקרוגל.
  2. בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד.
  3. מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר.
  4. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד ומכסים ביריעת פלסטיק.
  5. מצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה.
  6. בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ-1/2 2 ס"מ.
  7. מצננים במקרר.
  8. להכנת הציפוי, ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל קערה/סיר מים.
  9. בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת.

 

אסיה זה כאן - מתכונים אסיאתיים קלים ונפלאים

מתכון למרק עשיר עם חוואיג'

סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל

טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?

אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט

לא סתם מרק: 4 מרקי דגים

מתכון לפילה דניס ופסטה שחורה

בריא אש: כל הסיבות לאכול חריף

אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

 

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה