23/03/15
קציצות פראסה
10 גבעולים מספיקים ל-50+ קציצות
אחרי שמנקים את קצות השורש ותפרחת העלים הירוקים מעל, מחלקים כל גבעול לארבע, חוצים את הגבעול לאורכו לשניים, אחר כך עוד פעם לשניים,
שוטפים את הפרסה
מבשלים במי מלח, מסננים, מצננים, סוחטים, אפשר לטחון במכונת בשר עם הדיסקית עם החורים הגדולים
אפשר במצב זה להקפיא בפריזר.
אופן ההכנה
להוציא מהמקפיא , להפשיר, להוסיף את 3 ביצים, קמח מצה, מלח, פלפל שחור, בשר טחון (אפשר גם ללא בשר) לטגן בשמן חם ולאכול בתאווה רבה.
10 גבעולים מספיקים ל-50+ קציצות
אחרי שמנקים את קצות השורש ותפרחת העלים הירוקים מעל, מחלקים כל גבעול לארבע, חוצים את הגבעול לאורכו לשניים, אחר כך עוד פעם לשניים,
שוטפים את הפרסה
מבשלים במי מלח, מסננים, מצננים, סוחטים, אפשר לטחון במכונת בשר עם הדיסקית עם החורים הגדולים
אפשר במצב זה להקפיא בפריזר.
אופן ההכנה
להוציא מהמקפיא , להפשיר, להוסיף את 3 ביצים, קמח מצה, מלח, פלפל שחור, בשר טחון (אפשר גם ללא בשר) לטגן בשמן חם ולאכול בתאווה רבה.
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
הוסיפי נא עוד מתכונים בלקנים להנאת חברי הקהילה.:)
ואולי יש לך מתכון לאגרסטדה???
זהו רוטב מעל לדגים מטוגנים שאני כל כך מתגעגעת ולא זוכרת איך מכינים.
ברוכה הבאה.
2 כוסות של ציר עוף, ציר דגים, ציר בשר, מסונן
בקערה
2 ביצים עם מעט מים לטרוף חזק
להוסיף 2 כפות שטוחות קמח מסוננות
מיץ לימון
מלח לפי הטרם
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
כאשר המרק על סף רתיחה, לזלף על הרביחה שבושלה, בערך 3/4 כוס
להוסיף הבלילה לציר הרותח, תוך כדי בחישה שלא יווצרו גושים
(אם נוצרו גושים, לא נורא, מסננים דרך מסננת)
מעטרים בחתיכות עוף, או מהדגים מעטרים בעלי פטרוזיליה
חג שמח ובתיאבון
הריר נוזל ,אני אוהבת אגרסטדה עם דגים.
מעניין האם זה ואריציה של אגדסטדה.
שם המתכוןדג לבן ברוטב כחולסיפור המתכוןאמי היתה מגישה לנו דג מטוגן ברוטב לבן בשבתות ובחגים. לימים כשהתחלתי לבשל, התחלתי להקרים את הרוטב באמצעות גבינות. גבינה כחולה היתה האהובה עלי ביותר. בעצם עודנה למרות שאני מתנזרת ממוצרי חלב וכבר אינני אוכלת אותה.קטגוריהדגים. מנה ראשונה.מרכיבים1.5 ק"ג דג לבן. בקלה, מלרוזה, סול שמן זית מלח, פלפל שחור מעט מים לפי הצורך לרוטב 150 גרם גבינה כחולה, רוקפור או מה שתעדיפו 50 גרם חמאה או שמן זית 4 ביצים 4 כפות קמח 3 כוסות מים מיץ מחצי לימון מלח, פלפל שחור, סוכראופן ההכנהחותכים את הדגים לפרוסות ברוחב 5 ס"מ. את הסול ניתן לחתוך ל2 מנות. מוזגים לסיר שטוח שמן זית, מניחים את פרוסות הדג. מפזרים מלח ופלפל. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה מאד. במידת הצורך מוסיפים מעט מים למניעת חריכה. בינתיים מכינים את הרוטב בכלי קטן טורפים את הביצים. לסיר שטוח, על אש קטנה, מכניסים את החמאה או שמן הזית והקמח. בוחשים נמרצות. מוסיפים מעט מים. מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה. ממשיכים בבחישה נמרצת. מוסיפים את שאר המים בהדרגה ללא הפסקת הבחישה עד להסמכת הרוטב. מוסיפים את חומרי הטעם. מבשלים עוד 2 דקות. מורידים מהאש. מפוררים לתוך הרוטב החם את הגבינה הכחולה. מערבבים. מעבירים את הדגים המאודים על הנוזלים שלהם לסיר עם רוטב האגריסטדה הכחול. ניתן להגיש קר או חם.
חיפשתי בדיוק כעצתך ,אך לא מצאתי .
לכן מודה לך על שהעלת שוב את המתכון.
יום טוב לכולנו.