16/10/15
מה אלו?
האם הם מזיקים?
איך להיפטר מהם?
ועל איזה צמח הם? הצמח הזה נמצא בין הרבה שתילי פלפלים, ועליהם אין את ה"מזיק" הזה, ככה שאולי זה טוב?
האם הם מזיקים?
איך להיפטר מהם?
ועל איזה צמח הם? הצמח הזה נמצא בין הרבה שתילי פלפלים, ועליהם אין את ה"מזיק" הזה, ככה שאולי זה טוב?

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
הטיפול נעשה בריסוס חומרי הדברה לשימוש ביתי שאפשר לרכוש במרכזים וחנויות העוסקות בגינון.
בכול חנות כזו יש יועץ אשר יבדוק גם את היכולות של הקונים ובהתאם לכך ימליץ על החומר המתאים יש לנהוג בהתאם להנחיות הרשומות על גבי האריזה.
בינתיים שטוף אותם בעזרת סילון מים וטפל בנמלים כדי שלא יחזירו אותם לצמח.
בדוק אם אין מרבצי כנימה כזו גם באדמה באזור צוואר הגזע. אם יש. צריך למסור על כך ליועץ כנמה זו מחייבת טיפול אחר.
הנמלים למעשה רועות בכנימות ויוצרות מושבות. מגע בכנימה גורם לה להפריש צוף מתוק שאותו הנמלים אוספות. צוף זה שמופרש על הצמח ומהווה קרקע פורייה להתפתחות פטריה שחורה בשם פחמת והיא ממש אסון לצמח וגועל נפש לנו. הצמח ובעיקר העלים נעשים שחורים ואור השמש לא מגיע לעלה והצמח מחנק.
לדעתי לאקוגן יש חומרי ריסוס לשימוש ביתי וגם אורגניים. אפשר לרכוש בגרעין ואו במשתלת ידועות ורצניות.
בהצלחה
אגב בתמונה רואים את הנמלים האחריות לעדר כנימות שבתמונה.
אני גזמתי כל הענפים שצמח להם הטפיל -- אבל בקיץ אינני מחכה וכל יומיים בודקת אם יש איזה כינמת או ייצור לא רצוי --
שאלה אולי טיפשית, אבל במקרה הזה רואים את כל הכנימות על צמח אחד - למה לא להרוג אותם ישר? נניח לשרוף אותם עם מצית, במקום להתיז עליהם מים כדי שיעפו
ממליץ לשטוף את הכנימה עם זרם מים. משתי סיבות. החומר לא מתפזר מיד לכול חלקי הצמח ובינתיים עד שהוא מתפזר בצורה יעילה הכנימות גורמות לנזק , ודילול הכנימות יקטין את הנזק. וסיבה שניה -כשהחומר יגיע סוף סוף הוא יפגוש פחות כנימות שצריך לטפל בהם (עשיתי את זה וזה מצליח) ויהיה על הגובה.
פזור החומר בצמח ומושפע ממזג האוויר. כשהטמפרטורות יורדות (הצמח פחות פעיל) הוא לא יעיל אלה אם כן הוא כבר נימצא בתוך הצמח. לכן לא מפזרים בתחילת החורף (נובמבר אנשלאאה)
בזמן הפריחה החומר מתפזר במהירות גדולה כי אז יש זרימה מהירה מהפרחים לשורש ולהפך.
ממליץ למהול עם קצת מים ולפזר מסביב למצח (לא ליד הגבעול השורשים נמצאים רחוק מהגבעול ) ולהשקות בהצף (למלא גומה) כדי להחדיר אותו לאדמה אל השורשים.
החומר מתפרק מעצמו כעבור כ- 3 חודשים. לכן לא מומלץ לתת את החומר לעצי פרי שמועד הבשלת הפרי נמצא בתוך מועד זה. - זוכרים החומר מתפזר לכל חלקי הצמח.
בכול מקרה יש לנהוג בזהירות עם החומר ולנהוג בהתאם לכתוב בהוראות שעל גבי האריזה
שומרים במקום קריר ורחוק ממגע ידיים לא רצויים. מיכל ריק שוטפים מספר פעמים וחותכים לאורך ובתחתית לפני שזורקים לפח, כדי לאף אחד יעלה איזה רעיון לעשות במיכל הריק שימוש גאוני כולשהו.