מה אלו?
האם הם מזיקים?
איך להיפטר מהם?
ועל איזה צמח הם? הצמח הזה נמצא בין הרבה שתילי פלפלים, ועליהם אין את ה"מזיק" הזה, ככה שאולי זה טוב?

תגובות  14  אהבו 

עוד תמונה

Attached Picture
כנימה קמחית . מזיק קשה מופץ ומועבר בין הצמחים ע"י הנמלים ובני אדם (תוך כדי טיפול בצמחים בכלים מזוהמים בכנימה) צמח נגוע למעשה דינו נחרץ אם לא מטפלים בכנימה. הטיפול נעשה בריסוס חומרי הדברה לשימוש ביתי ...
כנימה קמחית . מזיק קשה מופץ ומועבר בין הצמחים ע"י הנמלים ובני אדם (תוך כדי טיפול בצמחים בכלים מזוהמים בכנימה) צמח נגוע למעשה דינו נחרץ אם לא מטפלים בכנימה.

הטיפול נעשה בריסוס חומרי הדברה לשימוש ביתי שאפשר לרכוש במרכזים וחנויות העוסקות בגינון.

בכול חנות כזו יש יועץ אשר יבדוק גם את היכולות של הקונים ובהתאם לכך ימליץ על החומר המתאים יש לנהוג בהתאם להנחיות הרשומות על גבי האריזה.

בינתיים שטוף אותם בעזרת סילון מים וטפל בנמלים כדי שלא יחזירו אותם לצמח.

בדוק אם אין מרבצי כנימה כזו גם באדמה באזור צוואר הגזע. אם יש. צריך למסור על כך ליועץ כנמה זו מחייבת טיפול אחר.

הנמלים למעשה רועות בכנימות ויוצרות מושבות. מגע בכנימה גורם לה להפריש צוף מתוק שאותו הנמלים אוספות. צוף זה שמופרש על הצמח ומהווה קרקע פורייה להתפתחות פטריה שחורה בשם פחמת והיא ממש אסון לצמח וגועל נפש לנו. הצמח ובעיקר העלים נעשים שחורים ואור השמש לא מגיע לעלה והצמח מחנק.
תודה רבה. מכיר פתרון אורגני לבעיה?
כנימה קמחית קשה להדברה. לכן יש צורך להשתמש בחומרים חזקים. אבל בוא ננסה רסס בתמיסת מים וסבון כלים נוזלי. שתי כפיות סבון לליטר מים. שתי כפיות של נוזל שום כתוש באלכוהול (אותי זה היה הורג) - מתכון שני ראש...
כנימה קמחית קשה להדברה. לכן יש צורך להשתמש בחומרים חזקים. אבל בוא ננסה רסס בתמיסת מים וסבון כלים נוזלי. שתי כפיות סבון לליטר מים. שתי כפיות של נוזל שום כתוש באלכוהול (אותי זה היה הורג) - מתכון שני ראשי שום בינונים כתושים בתוך כוס מחייה (מילת קודש לעראק) מערבבים ומכניסים לצנצנת מכוסה היטב , יהיה מוכן לשימוש אחרי 10 ימים (במידה ויישאר משהו מהצמח).

לדעתי לאקוגן יש חומרי ריסוס לשימוש ביתי וגם אורגניים. אפשר לרכוש בגרעין ואו במשתלת ידועות ורצניות.

בהצלחה

אגב בתמונה רואים את הנמלים האחריות לעדר כנימות שבתמונה.
אותך זה היה הורג ,,, ;) חה חה ,,, ומה עם הצמח אותו זה מציל,,,

אני גזמתי כל הענפים שצמח להם הטפיל -- אבל בקיץ אינני מחכה וכל יומיים בודקת אם יש איזה כינמת או ייצור לא רצוי --
אוקי תודה,אנסה את הסבון או השום..

שאלה אולי טיפשית, אבל במקרה הזה רואים את כל הכנימות על צמח אחד - למה לא להרוג אותם ישר? נניח לשרוף אותם עם מצית, במקום להתיז עליהם מים כדי שיעפו
'' אש אש מדורה '' בגינה,, נראה לי שעשן בלבד גם יעשה עבודה טובה , לא ? עישון קטורת מסביב לפגע --למשל מסטיק -
סטיק -- יש לי קטורת שנמכר במקלות והם מפיצים ריח ועשן,,, בחנויות של נרות.
,הכול פתוח. העיקר שתמיד אותה ומיד. תבדוק במקומות אחרים. סימן כלשהו לבן זה אומר שבקרוב יתפתח עוד מקבץ של הכנימה הזו.
למכה הזו קוראים "קמחון" והוא לא יעלם מעצמו גם אם תשטפו עם זרנוק של כיבוי אש והוא לא ירפה מהצמח עד שהכנימות יגמרו את לשד הענפים, שדרה שלמה של בנגונביליה מתה בגללו, הקמחון מאוד אהב ורדים ומחסל אותם באינ...
למכה הזו קוראים "קמחון" והוא לא יעלם מעצמו גם אם תשטפו עם זרנוק של כיבוי אש והוא לא ירפה מהצמח עד שהכנימות יגמרו את לשד הענפים, שדרה שלמה של בנגונביליה מתה בגללו, הקמחון מאוד אהב ורדים ומחסל אותם באינטנסיביות. הפתרון היחידי וגם הוא זמני זה ריסוס שכרגע אינני זוכר את שם החומר, ניתן לרסס ישירות על הצמח ואו ניתן למהול במים ולהשקות את הצמח. בהצלחה.
11/10/15
קונפידור יעשה את העבודה

אכן קונפידור יעיל במקרה של כנימה קמחית בהיביסקוס (בין היתר). מאחר והחומר מוחדר לכול לחלקי הצמח שעל פני הקרקע דרך השורשים. לכן החומר יהיה יעיל אם הוא יהיה בכמות שתגרום להשמדת הפגע. לכן צריך לתת אותו המ...
אכן קונפידור יעיל במקרה של כנימה קמחית בהיביסקוס (בין היתר). מאחר והחומר מוחדר לכול לחלקי הצמח שעל פני הקרקע דרך השורשים. לכן החומר יהיה יעיל אם הוא יהיה בכמות שתגרום להשמדת הפגע. לכן צריך לתת אותו המינון שלא פחות מ1סמק' קונפידור לגובה של 1/2 מטר צמח. מציע לא להתחשבן עם המצח ותמיד לעגל את גובה הצמח למעלה - לדוגמא צמח בגובה 55-60 סמ' יקבל כאילו הוא הגובה 1 מטר על כן נתן לו 2 סמק'. החומר לא יזיק לצמח אם הוא יהיה בעודף זה רק עניין של מחיר.

ממליץ לשטוף את הכנימה עם זרם מים. משתי סיבות. החומר לא מתפזר מיד לכול חלקי הצמח ובינתיים עד שהוא מתפזר בצורה יעילה הכנימות גורמות לנזק , ודילול הכנימות יקטין את הנזק. וסיבה שניה -כשהחומר יגיע סוף סוף הוא יפגוש פחות כנימות שצריך לטפל בהם (עשיתי את זה וזה מצליח) ויהיה על הגובה.

פזור החומר בצמח ומושפע ממזג האוויר. כשהטמפרטורות יורדות (הצמח פחות פעיל) הוא לא יעיל אלה אם כן הוא כבר נימצא בתוך הצמח. לכן לא מפזרים בתחילת החורף (נובמבר אנשלאאה)

בזמן הפריחה החומר מתפזר במהירות גדולה כי אז יש זרימה מהירה מהפרחים לשורש ולהפך.

ממליץ למהול עם קצת מים ולפזר מסביב למצח (לא ליד הגבעול השורשים נמצאים רחוק מהגבעול ) ולהשקות בהצף (למלא גומה) כדי להחדיר אותו לאדמה אל השורשים.

החומר מתפרק מעצמו כעבור כ- 3 חודשים. לכן לא מומלץ לתת את החומר לעצי פרי שמועד הבשלת הפרי נמצא בתוך מועד זה. - זוכרים החומר מתפזר לכל חלקי הצמח.

בכול מקרה יש לנהוג בזהירות עם החומר ולנהוג בהתאם לכתוב בהוראות שעל גבי האריזה

שומרים במקום קריר ורחוק ממגע ידיים לא רצויים. מיכל ריק שוטפים מספר פעמים וחותכים לאורך ובתחתית לפני שזורקים לפח, כדי לאף אחד יעלה איזה רעיון לעשות במיכל הריק שימוש גאוני כולשהו.
15/10/15
תודה על ההדרכה וההסבר המפורט. עזרת להתמודד עם הבעיה
שמח לשמוע.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: מונטי גיא
התמונה של תגונה מנהל: עליזה ר-ב
פורום לגננים וחובבים , עבודת הגינה ויופי. להשתתף ולשתף. לייעץ ולעזור בכל שאלה ובעיה. לפרגן ולא לבקר. מומלץ להעלות תמונות. הנחיות וייעוץ יהיו ויחשבו כהמלצות בהנהלת מונטי גיא - עוסק בגינון מקצועי, ...
פורום לגננים וחובבים , עבודת הגינה ויופי. להשתתף ולשתף. לייעץ ולעזור בכל שאלה ובעיה. לפרגן ולא לבקר. מומלץ להעלות תמונות. הנחיות וייעוץ יהיו ויחשבו כהמלצות בהנהלת מונטי גיא - עוסק בגינון מקצועי, 40 שנות ניסיון מעשי בגינון. דוא"ל: [email protected] טל 0505212533
קטגוריות
מפגשים חברתיים
תחביבים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה