09/12/18
טבית חמין עוף ואורז עיראקי
החמין הזה מיוחס לעדה העיראקית אבל בעיקרון זה עוף ממולא אורז, מה שעושה אותו עיראקי זה השימוש בבהרט ובשיטת ההכנה, רבים מכינים אותו וגם אני בעבר מעוף מחולק ובעיקר כרעייים, אני הכנתי הפעם מעוף מרוקן מעצמות.
הדברים שעושים את הטבית: בהרט משובח, בצל גדול או שתיים מטוגנים חום חום, ורסק עגבניות. כל השאר במתכון וכל אחד בשיטה שלו. ממליץ מהניסיון לצמצם בשמן אולי להסיר מהעוף שומן כי מצטבר הרבה שומן בסיום. כמו כן לא לדאוג מדי למים , לכסות קצת פחות מגובה העוף בסיר. וכן מדובר בבישול ארוך כל הלילה עד הארוחה.
המרכיבים
1 עוף שלם רצוי מרוקן מעצמות
1.5 כוס אורז אפשר גם כוס אחת לעוף לא מרוקן
2 שיני שום
2 בצלים גדולים
1 רסק עגבניות
1 כף בהרט
רבע כפית פפריקה מתוקה רצוי מרוקאית בשמן
קורט קינמון
קורט הל
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
טוויסט שלי ז'וליינים מטוגנים של גזר
3 כפות שמן זית לטיגון הבצל
מים פחות מגובה העוף
ההכנה:
בסיר מטגנים את הבצלים הפרוסים עד צבע חום (כמו למג'דרה) מוסיפים את האורז והתבלינים ומלח (והגזר אם הכנתם) מטגנים תוך ערבוב כדקה או שתיים, מוסיפים את הרסק, מערבבים ואז מוסיפים כוס מים מביאים לרתיחה ומכבים, לא מבשלים!
מצננים.
בסיר מתאים לתנור יוצקים בתחתית 2 כפות שמן זית.
מניחים את העוף על משטח, ממלאים באורז. סוגרים או בתפירה או בקיסמים, המלצה שלי תספרו כמה קיסמים נעצתם , העוף מתנפח והם הולכים לאיבוד.
מניחים את העוף בסיר מפזרים תבלינים מעל , פפריקה פלפל שחור והברט.
כמות המים היא ניסוי ותהייה, לכוס אורז מומלץ 2 כוסות מים, אולם על המים לכסות שלשת רבעי גובה העוף לפחות. הכניסו לתנור חם 180 מעלות לחצי שעה לפחות. שירתח. לאחר מכן ל 150 מעלות לשעה ולהשאיר כל הלילה או שש שעות בתנור ב100 מעלות .
לקראת הגשה חממו ל 200 מעלות והגישו

תגובות  7  אהבו 

תודה! ששת, על המתכון העירקי... המון... עבודה!
09/12/18
זה נשמע הרבה עבודה, פחות מחמין רגיל וזה טעים ומיוחד ( למי שאוהב עוף ואורז)
אני בדרך כלל, מבשלת טשולנט! חמין! פולני! משחימה בסיר עם שמן קנולה את הבשר צוואר\\כתף! מוסיפה שעועית לבנה מוכנה (בשקית סנפרוט) תפוחי אדמה קטנים או חותכת לרבעים קטנים... גריסים וביצים קשות מבושלות ללא ה...
אני בדרך כלל, מבשלת טשולנט! חמין! פולני! משחימה בסיר עם שמן קנולה את הבשר צוואר\\כתף! מוסיפה שעועית לבנה מוכנה (בשקית סנפרוט) תפוחי אדמה קטנים או חותכת לרבעים קטנים... גריסים וביצים קשות מבושלות ללא הקליפה, תיבולית צלי מערבבת במים, מבשלת על הגז 5 שעות על אש קטנה מתבלת לפי הצורך וזהו... מעדן פולני! בעבר הוספתי גם שעועית אדומה אבל היא יותר קשה מהלבנה אז רק לבנה... אמא ז\"ל הוסיפה עצמות וקישקע תפור בחוט ובפנים בשר טחון עם אורז. היה טעים!
את האורז אוהבת לבשל לחוד...
תודה! ששת.
09/12/18
אליפות, אני מכין עם שעועית, חומוס, גריסים ותפוחי אדנה ובשרים עם קיגל למעלה בכל בסיר חשמלי
יפההה... בישול בסיר-חשמלי מקצר את זמן הבישול הטשולנט בחצי...
ששת, אפשר לבשל את הקוגל בנפרד? ואח\"כ להוסיף אותו לחמין לקראת סוף הבישול?
תודה!
09/12/18
לפני שבוע הכנתי חמין עוף, ועכשיו הזכרת לי את הטבית.....בן זוגי עיראקי, איך לא חשבתי על טבית?ואתמול הכנתי עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה - יצא טעים.מקווה לא לשכוח את הטבית לפעם הבאה.תודה על המתכון והתזכור...
לפני שבוע הכנתי חמין עוף, ועכשיו הזכרת לי את הטבית.....
בן זוגי עיראקי, איך לא חשבתי על טבית?
ואתמול הכנתי עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה - יצא טעים.
מקווה לא לשכוח את הטבית לפעם הבאה.
תודה על המתכון והתזכורת.....
09/12/18
מעולה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה