19/12/18

ביום שבת קמתי בבוקר נחוש להכין בורקס תרד לארוחת בוקר, הבצק עלים חמאה מרודד כבר חיכה מהלילה במקרר, בשבע בבוקר קמתי ושטפתי את התרד ובתשע נכנסתי למתבח והדלקתי תנור ל180 מעלות.
המרכיבים
300-400 גרם תרד אוסטרלי
כוס גבינה צהובה מגורדת
שליש קוביה בולגרית
2 כפות גבינה לבנה
שליש ביצה
מלח לפי הטעם
ספריי שמן
שומשום

ההכנה
מאדים את התרד השטוף והנקי וללא גבעולים למצב כמעט כמוש. מסננים, מצננים וסוחטים בתוך האגרוף - נוזלים זה אסון לבצק עלים.
קוצצים את התרד, בקערה מערבבים עם הגבינות ושלי ביצה ומלח.
פורסים את הבצק על הקרש. מחלקים לרצועות רוחב של כ 7-8 ס"מ, חותכים.
ממלאים במלית לאורך הרצועה, מקפלים סוגרים בזהירות ומגלגלים לשבלול ופוחסים ביד.
את המושלמים אגב אפיתי בתוך קערות מרק מקרמיקה. את השאר מניחים על דף אפיה משומן,
מתיזים שמן על הבורקסים מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
אופים לפחות חצי שעה ב 180 מעלות מחצית הזמן השני על חום תחתון ומוסיפים עוד כמה דקות בטורבו להשחמה.
את אלו המושלמות אפיתי לפחות שעה!!
הסיבה הלחות הפנימית של הגבינות והתרד אולם למרות שהבפנים לא מתפורר לעלים הוא אפוי וסופג טעמים וזה נפלא.

בתיאבון

תגובות  5  אהבו 

אוח! כמה שזה טעים! תמיד קניתי במאפייה ליד הבית... הפסקתי לקנות מאפים מוכנים כי, אני מכינה לבד...אקנה לשבת תרד! מה שיהיה במגה-בעיר! ואנסה להכין לפי המתכון של ששת...ומקווה שייצא טוב!תודה! ששת על המתכון ...
אוח! כמה שזה טעים! תמיד קניתי במאפייה ליד הבית... הפסקתי לקנות מאפים מוכנים כי, אני מכינה לבד...
אקנה לשבת תרד! מה שיהיה במגה-בעיר! ואנסה להכין לפי המתכון של ששת...
ומקווה שייצא טוב!
תודה! ששת על המתכון הנפלא!
ששת, הצילום של הבורקס תרד! יצא לך כ\"כ יפההה... רק להושיט את היד ולנגוס... :) 
18/12/18
תודה
Attached Picture
18/12/18
איך הנכד שלי אומר \" אחרון ודי\"
Attached Picture
כיף! לנכד\\ים שיש להם את סבא ששת... שמבשל מאכלים אקזוטיים! מכל העדות! ואופה בורקס תרד! בשבת-בבוקר!
בוקר-טוב! ששת. :) 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה