13/01/19
את האנטריקוט פילחה הילה בסכינים חדים שהביאה עימה וקרעה ממנו את הנתח המרכזי של בשר הסטייק, כאשר כל מה שמסביב, מה שהיא קוראת:
"יודלך" החלקים השומניים העסיסיים שסביב הלב של האנטריקוט.
הילה משדרת המון ידע והמון פרגון למקומות טובים כמו "יועזר". היא גם מסבירה על הבשר והיכן כדאי לקנות, והחל דיון מועיל על קצביות טובות.
תקנו בשר של פרות מבכירות היא אומרת. תרשמו לפניכם את הטיפ הזה.

במקביל לפירוק האנטריקוט היא ממיסה גוש שומן אותו חתכה לקוביות בסיר.
לטגן סטייק, עדיף בשומן בקר ולא בשמן. השומן אינו נשרף בטמפרטורות ששמן נשרף והוא הכי מתאים לטיגון סטייקים. חמאה יכולה להשלים את הטעם, אבל השומן זה הבסיס.

יש גם הערות באשר ליישון הבשר, יישון ארוך הופך את הבשר לפחות עסיסי, הבשר יהיה רך אבל דווקא חוסר המאבק עם הבשר יפגום בהנאה.
הקשבנו גם על בשר בקר ארגנטינאי שאלינו מגיע רק הקפוא וכמה חבל.

השומן אותו המיסה הילה עבר למחבת כבד לוהט, הפסים מסבירה הילה זה רק לקומפוזיציה על הסטייק, העיקר שיהיה מחבת כבד.
הסטייק אותו מניחים על המחבת צריך להיות בטמפרטורת החדר. תוציאו אותו מהמקרר לפחות חצי שעה לפני ההכנה.
זהו בשלב הזה הילה טיגנה סטייקים בהתאם לרמה המבוקשת: מדיום רייר או עשוי. בעובי של הבשר שהיא חתכה קשה להגיע לעשוי.
מגש הטעימות עבר בין המשתתפים, ולצערי זה היה רק בסטטוס של טעימות דגימה קטנה.

היודלך גם המשיכו את דרכם למחבת הלוהט, אולם פניהם היו לכוון אחר:
סנדוויץ' בגט שהגיע עם הילה ממאפית "לה מולאן" והיה טעים להחריד.
קדם להכנת הסנדוויץ', הכנת מיונז בטרמומיקס שידידנו יאיר פיינברג
סייע בהגעתו לבית מאיר השמן.
הילה פרסה עגבניות, בצל סגול, חצתה את הבגט והעמיסה עליו מיונז, חרדל,
עגבניות, בצל ונתחי סטייק- יודלך. כמה טעים כמה נגמר מהר.

תגובות  1  אהבו 

13/01/19
יודלך
Attached Picture
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה