03/06/19
פפאיה טעימה וקלה לטיפול
הכנתי ממנה מגוון מנות ונהנינו
הפעם במדורה העדפתי לאכול ולהאכיל בסלטי ירקות ופירות..
נשארו במקררי כמה אשכוליות אדומות מעצה של בתי..
הכנתי פילטים מאשכולית אחת
הוספתי רצועות דקות של חצי פפאיה ואבוקדו אס
1/2 בצל סגול פרוס דק דקיק
קרעי 3 עלים של חסה משי
שמן זית
מיץ לימון בשפע
שפריץ קטן של חומץ תפוחים
מלח
סוכר דמררה
פלפל שחור
התקבל סלט טעים להפליא.. ועל הבריאות אינני צריכה להרבות במילים.. נכון??
בריאות ואושר :)
הכנתי ממנה מגוון מנות ונהנינו
הפעם במדורה העדפתי לאכול ולהאכיל בסלטי ירקות ופירות..
נשארו במקררי כמה אשכוליות אדומות מעצה של בתי..
הכנתי פילטים מאשכולית אחת
הוספתי רצועות דקות של חצי פפאיה ואבוקדו אס
1/2 בצל סגול פרוס דק דקיק
קרעי 3 עלים של חסה משי
שמן זית
מיץ לימון בשפע
שפריץ קטן של חומץ תפוחים
מלח
סוכר דמררה
פלפל שחור
התקבל סלט טעים להפליא.. ועל הבריאות אינני צריכה להרבות במילים.. נכון??
בריאות ואושר :)
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
קינוח גלידת פאפיה
מאת: לימור עברון גילת, נטורופתית והרבליסטית קלינית
רכיבים:
2 פאפיות כתומות ובשלות, קלופות, חתוכות וקפואות
4 תמרי מג\'הול
מעט מלח
כף טחינה גולמית (אני משתמשת באל ארז)
כף סירופ מייפל
1/2 כוס מי קוקוס
אופן ההכנה:
מכניסים הכל למעבד מזון, מעבדים ואוכלים.
אם קצת נתחכם, ענינו לפחות על בקשה אחת של הרמב\"ם: סוג אחד… הכל מפרי האדמה….
חומרים ל-4 מנות:
2 פפאיות חצויות ומגולענות
50 גרם חמאה רכה
60 גרם ג\'ינג\'ר מסוכר
מיץ וקליפה מגוררת מלימון
רבע כוס סירופ סוכר
1. מניחים את חצאי הפפאיה בתבנית חסינת אש כשהחתך כלפי מעלה.
2. מערבבים את החמאה עם הג\'ינג\'ר, הלימון והסירופ ויוצקים לתוך בית הגרעינים המרוקן של חצאי הפפאיה. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהפפאיה רכה אך לא מדי. מגישים חם.
3. להכנת הסירופ, מביאים לרתיחה חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים, ממשיכים לבשל כ-5 דקות, עד שמתקבל סירופ.
מיכל ואני הכנו והיה יותר טעים מטעים. מה שהג\'ינג\'ר עושה לפאפיה!!!
הג\'ינג\'ר עושה לפאפיה אושר :)