תבשיל שעועית מש בסגנון הודי
שעועית מש? מה עושים עם זה? היא דומה לאפונה זעירה והסינים קוראים לה "מונג" וממנה מכינים ( מנביטים) נבטים. אני מכין ממנה קציצות מעולות ובריאות. יש בה סיבים תזונתיים, חלבונים, סידן, ברזל, אשלגן, זרחן וויטמיני B.
המתכון בהשראת אילנית מנחם
המרכיבים
4\3 כוס מש אחרי השרייה של לילה
1.5 כוס מים ויותר
1 בצל
3-4 שיני שום
כפית זרעי כמון
כף תערובת מסאלה - תבלינים הודיים *
חצי כפית כורכום
חצי כפית משחת קארי ירוק ( לא חובה , זה נותן חריפות)
פלפל שחור גרוס טרי
3-4 כפות שמן קנולה
· גראם מסאלה – תערובת תבלינים כמו כמון, כוסברה, הל, ציפורן, ועוד
· יש תערובות תבלינים מצויינות של חברת נפטון
ההכנה
מתגנים בצל לשקיפות, מוסיפים את השום וזרעי כמון. מטגנים דקותיים ומוסיפים את המש שהשרנו וסיננו מהמים, מטגנים דקותיים.
מוסיפים מים עד כדי כיסוי ויותר .
מבשלים חצי שעה , מוסיפים חצי כוס מים מבשלים עוד 10 דקות משאירים בסיר מכוסה עוד רבע שעה ומגישים.

תודה-רבה! על המתכון!
ולילה-טוב!