מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > מתכון לפילה דג ברמונדי עם עגבניות שרי, צלפים ואורגנו
מתכון לפילה דג ברמונדי עם עגבניות שרי, צלפים ואורגנו
09/03/20
באדיבות השף אושר אידלמן
זמן הכנה: 15 דקות
מס' סועדים: 4
צילום דן פרץ
4 יח' פילה ברמונדי ישראלי (עם העור)
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
8 שיני שום – פרוסות
עלים מ-6 ענפי טימין טריים
6 כוסות מיקס עגבניות שרי – חצויות
פעמיים קורט זעפרן מושרה בכף מים רותחים
4 כפות עראק
2 כף צלפים
2 כפיות שטוחה מלח
4 כפות מים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מ"צ על מצב גריל, ומשאירים את הדלת פתוחה מעט
- מחממים מחבת (מתאימה לצלייה תנור) ומוסיפים חמאה. כאשר החמאה מבעבעת מגבירים להבה ומוסיפים שום, עגבניות שרי ואורגנו. מקפיצים במשך דקה
- מוסיפים זעפרן, עראק, צלפים ומלח ומביאים לרתיחה במשך דקה. מוסיפים את המים
- מתבלים את הדגים במלח ופלפל משני הצדדים ומניחים במרכז המחבת כאשר העור פונה כלפי מעלה
- מכניסים את המחבת לתנור בקרבה לסלילי הגריל וצולים במשך 5-6 דקות
- מוציאים מהתנור ומגישים מיד
תגובות
1
אהבו
1
לקבוצה

ואוו! ששת, זה נראה טעים ויפההה. בתבנית מוכן... והדג צוחק... תודה-רבה! על המתכון!
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות