מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > קדירת עוף, שומר ואפונה עם קוסקוס /מתכון סמדי בומבה באדיבות סוגת

קדירת עוף, שומר ואפונה עם קוסקוס /מתכון סמדי בומבה באדיבות סוגת

17/03/20

אין כמו ארוחת קוסקוס טעימה כדי לכנס סביבה את כל בני המשפחה. נסו את המתכון של סמדי בובמה עם הירוקים הטריים של העונה.

חומרים ל-4 מנות

1 חבילה קוסקוס סוגת

4 שוקיים או ירכיים של עוף

3 יחידות שומר, חתוכות לרבעים

400 גרם אפונה ירוקה, קפואה או טרייה

1 בצל גדול, חתוך לרצועות

3-4 גבעולי שמיר קצוצים

4 כפות שמן

1/2 כפית  כורכום

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח לפי הטעם

יוצקים שמן לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים את חלקי העוף מכל הכיוונים להזהבה ומוציאים לצלחת.

מחממים שוב את השמן שבסיר ומטגנים את רצועות הבצל. מוסיפים רבעי שומר, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים.

מחזירים את העוף לסיר, יוצקים פנימה מים קצת פחות מכיסוי השומר והעוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל 30 דקות.

מוסיפים לסיר את אפונה ושמיר עם 1/4 כוס מים, מכסים וממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות, עד שהנוזלים מצטמצמים.

במקביל מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה. כשהקדרה מוכנה, מגישים עם הקוסקוס.


תגובות  1  אהבו 

ואוו! נראה מפתה! וריחני וקלי-קלוטו! קדימה! להכין את המתכון של ששת... אקנה קוסקוס... תודה על המתכון! ששת.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה