תבשיל מנגולד וחומוס

22/03/20

מרכיבים

 

2 חב' מנגולד

מאג חומוס מבושל *

בצל

4 שיני שום פרוסות

כפית אריסה

כף לימון כבוש מרוסק *

כפית מחוקה כמון

חצי כפית פריקה מרוקאית בשמן

גרידת לימון

מיץ מחצי לימון

מלח

שמן זית

 

ההכנה

טרם ההכנה חשוב לשטוף היטב את המנגולד, לחתוך את קצה ההגבעול ( שאינו נקי ), אם משתמשים במנגולד צעיר בעל גבעול צר ניתן להשתמש בכל העלה. אם הגבעול ( הלבן ) רחב וגס יש להשתמש רק בחלק הירוק.

חותכים את המנגולד לרצועות ברוחב  2 אצבעות.

 

מחממים  4 כפות שמן זית בסיר מוסיפים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את השום הפרוס. מוסיפים את המנגולד ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הלימון הכבוש, האריסה, התבלינים, מלח, גרידת הלימון והחומוס. מבשלים כ 20 דקות, אפשר להוסיף מים אם חסר נוזלים להוסיף מעט מים.

בתיאבון

 


תגובות  5  אהבו 

22/03/20
תוספת של כמה קוביות דלעת משדרגת את המנה
23/03/20
בתפוצה שלנו (😀) מכינים עם שעועית לבנה.
23/03/20
טוב זה לא טבחה
24/03/20
מה זה טבחה?
24/03/20
טבחה בסאלק
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה