מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > לחם אירי של ארז קומרובסקי

לחם אירי של ארז קומרובסקי

למי שאין לו שמרים זמינים בביתו..  לטבעונים.. 

וגם למי שאיננו בקיא ברזי אפיית לחם.. 

מתכון קל לאפיית לחם..

היכנסו לעמוד ההודעה ותקבלו כיתוב מסודר..

1/2 קג קמח -  במתכון המקורי 1/4 ק"ג קמח מלא +   1/4 ק"ג קמח רב תכליתי 
2 כפות סוכר חום
1/2 כף אבקת סודה לשתייה
1 ביצה קטנה
350 גרם רוויון
20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כף מלח

מנפים יחד את 2 סוגי הקמחים עם סודה לשתייה. מוסיפים את הסוכר והמלח, ומערבבים היטב עם החמאה. מוסיפים את הביצה והרוויון, ומערבבים ביד עד שנוצר בצק לא רטוב מידי (רך, אבל לא נוזלי).

מעבירים את הבצק למגש אפייה מרופד בנייר אפייה, ויוצרים כיכר מאורכת גסה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 15 דקות. מורידים את הטמפרטורות ל-200 מעלות, וממשיכים באפייה במשך 20-25 דקות.

מוציאים את הכיכר מהתנור, מניחים על רשת ומצננים. אוכלים עם חמאה וסלמון מעושן ושותים גינס. 

 


תגובות  12  אהבו 

16/04/20
מאמצת את הרעיון. אין לי רוויון אחליף ביוגורט. אולי אדלל מעט.
רעיון טוב.. שתפי ☺️
סוג אחד של קמח מצאתי את הסוג השני חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי .
המתכון המקורי של קומרובסקי 1/2 קמח מלא 1/2 קמח רב תכליתי..
נא לתקן במתכון שלא יהיו אסונות
16/04/20
אנחנו מוסיפים למתכון הזה גרגירי פשתן טחונים וגרעיני דלעת.
וויויאנה תודה☺️
18/04/20
נא לתקן - ½ כף סודה לשתיה ולא 2 כפות.
בנוסף - החבר ההודי שלי ששלח לי גם כן מתכון הוסיף צימוקים וברשת מצאתי מתכונים עם חמוציות.
תרצי לשתף?? ☺️
19/04/20
זה קישור , אני לא הכנתי. ןזה הלחם שהוא הכין.
Attached Picture
החבר ההודי שלך?? יפהפה☺️
19/04/20
כן, הוא חובב מטבח מושבע! וגם חובב גינה רציני. יש לו עצים בחצר, הרבה פרחי אמריליס ובנוסף הוא אוהב ישראל מושבע. יצר קשר עם הנציג הישראלי (לפני שהיתה קונסוליה בבומביי) ומאז "עבר בירושה" אצל כל מי שהגיע ל...
כן, הוא חובב מטבח מושבע! וגם חובב גינה רציני. יש לו עצים בחצר, הרבה פרחי אמריליס ובנוסף הוא אוהב ישראל מושבע. יצר קשר עם הנציג הישראלי (לפני שהיתה קונסוליה בבומביי) ומאז "עבר בירושה" אצל כל מי שהגיע לקונסוליה. מ-1997 עד 2000 כלתי היתה סגנית הקונסול הכללי , ובביקור בהודו הכרנו אותו.
בביקור השני - הוא הזמין אותנו אליו (גר 120 ק"מ מפונה), ארח אותנו כיד המלך, נתן לנו נהג ורכב שלקח אותנו לאיזור המערות של אג'נטה ואלורה. היה מדהים.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה