לקראת הראמדן: מתכונים מהמטבח הערבי: הפלאפל המיוחד של השף טארק שהואן
500 גרם חומוס מושרה לילה קודם שטוף היטב.
1 צרור כוסברה.
1 צרור פטרוזיליה.
2 בצל לבן קלוף.
1 פלפל חריף שטוף.
6 שיני שום מקולף.
1 כפית סודה לשתיה .
1 כף כמון.
1 כף סומק מאיכות טובה!
1 כפית קינמון.
1 כף מלח.
קורט פלפל שחור .
1 כף סומסום לבן.
קורט הל טחון.
קורט אגוז מוסקט טחון.
שמן סויה במחבת עמוקה.
אופן הכנה:
רצוי לבחור בגרגרי חומוס גדולים: הם יותר רכים ויותר טעימים, ולנער אותם מהמים לפני הטחינה.
טוחנים את הגרגרים ביחד עם העשבים, הבצל והפלפל הירוק במטחנת בשר, ואז מתבלים בתבלינים ומעבירים לקירור למשך שעה, כדי שהתערובת תנוח והטעמים יתאחדו.
אפשר להחליף את הסודה בתפוח אדמה או לחם לבן שהושרו במים ונסחטו היטב בשביל לקבל אווריריות . מי שאוהב ירק יכול להגדיל את כמות העשבים .
יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומעבירים לשמן עמוק עד ההזהבה.
בודקים את הכדור הראשון: אם יצא שחום מבחוץ ולא מוכן מבפנים, זה אומר שהשמן חם מדי.
אפשר למלא אותם בבצל מטוגן עם סומק או גבינה מותכת או זיתים ירוקים בלי גרעינים .......
אנחנו מילאנו עם גבינה מותכת.
אב
למה? היהודים צריכים לאמץ את המתכונים של הערבים ליום הראמדן?
לא מספיקים החגים היהודיים? שלנו?
תודה! ששת, על המתכון!
שבת-שלום!
ולילה-טוב!