לחמניות רוויון וחמאה

12/06/20

 

 

קראתי מתכון נפלא של השף פיני גרין,  החלטתי ליישם אותו בדרך שלי….

מרכיבים

2.5 כוסות קמח תופח

150 גרם חמאה

כוס ריוויון  ( 150 מ"ל)

כפית קטנה מחוקה אבקת אפיה

קורט סודה לשתייה

חצי כפית מלח

ביצה להברשה

ההכנה

חותכים את החמאה לקוביות.

מערבבים את היבשים. מוסיפים את קוביות החמאה ומפוררים בידיים עד לחיבור מושלם כפירורים.

מוסיפים בהדרגה את הריוויון תוך כדי בחישה ולישה.

מצנים ומניחים להתגבש בקירור מכוסה בניילון שעה שעתיים.

לשים ומקפלים לבצק אחיד ללא קפלים ומפרצים

קורצים עיגולים בגובה 3 ס"מ קוטר של כ 6-7 ס"מ

אופים על ניר אפיה בתנור חם 170 מילות 40 דקות

כן אפשר להוסיף גבינה צהובה  ואו טימין ומה שאוהבים

בתיאבון

 


תגובות  2  אהבו 

12/06/20
וכל מילה מיותרת. אוהבת.
ששת, תודה! על המתכון! הנפלא! נראה וואוו! חייבת להכין... אל תספר לדיאטנית שלי... עדיף מאשר עם השמרים שצריך לחכות הרבה זמן להתפחה... ושוב... להתפחה... לוקח פחות זמן... והתוצאה ... נהדרת... יאמי... ש...
ששת, תודה! על המתכון! הנפלא! נראה וואוו!
חייבת להכין... אל תספר לדיאטנית שלי... עדיף מאשר עם השמרים
שצריך לחכות הרבה זמן להתפחה... ושוב... להתפחה...
לוקח פחות זמן... והתוצאה ... נהדרת... יאמי...
שבת-שלום!
ולילה-טוב!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה