בהשראת מיכל רום מתכון של ליה שומרון
04/08/20
מרק סלק עם בצקניות
- למרק:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 1 גזר מגורר גס
- 2 עגבניות קלופות וקצוצות
- 2 סלקים קלופים ומגוררים
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
- 8 כוסות ציר ירקות
- 2 עלי דפנה
- 1 כוס עלי סלק או מנגולד, קצוצים גס
- ¼ כוס מירין (לא חובה)
- 1 כף מיץ לימון
- פלפל שחור ומלח
- לבצקניות:
- 2 כוסות קמח סולת מלאה
- 1 כוס מים
- 1 ביצה טרופה
- 1 כפית כורכום
- מעט פלפל שחור
- 1. מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הגזר ואחרי 2 דקות את העגבניות, וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות.
- 2. מוסיפים את הסלק המגורר, תפוח האדמה וציר הירקות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- 3. מוסיפים את עלי הדפנה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.
- 4. בינתיים מכינים את הבצקיות: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים ל-15 דקות.
- 5. אחרי שהמרק התבשל 30 דקות מוסיפים לו את המירין, הלימון ועלי הסלק, מתבלים ומביאים שוב לרתיחה.
- 6. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים מתערובת הסולת ומניחים אותם בעדינות בתוך המרק הרותח. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות.
- קרדיט תמונה ל h. david

תגובות
3
אהבו
2
לקבוצה

אהבנו מאד מאד. נכין.

כנל נכין גם נכין.

תודה בחורים☺️☺️
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות