מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > בהשראת מיכל רום מתכון של ליה שומרון

בהשראת מיכל רום מתכון של ליה שומרון

מרק סלק עם בצקניות

  • למרק:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 גזר מגורר גס
  • 2 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 2 סלקים קלופים ומגוררים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • 8 כוסות ציר ירקות
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כוס  עלי סלק או מנגולד, קצוצים גס
  • ¼ כוס מירין (לא חובה)
  • 1 כף מיץ לימון
  • פלפל שחור ומלח
  •  
  • לבצקניות:
  • 2 כוסות קמח סולת מלאה
  • 1 כוס מים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כפית כורכום
  • מעט פלפל שחור 
  • 1. מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הגזר ואחרי 2 דקות את העגבניות, וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות.
  •  
  • 2. מוסיפים את הסלק המגורר, תפוח האדמה וציר הירקות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  •  
  • 3. מוסיפים את עלי הדפנה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.
  •  
  • 4. בינתיים מכינים את הבצקיות: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים ל-15 דקות.
  •  
  • 5. אחרי שהמרק התבשל 30 דקות מוסיפים לו את המירין, הלימון ועלי הסלק, מתבלים ומביאים שוב לרתיחה.
  •  
  • 6. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים מתערובת הסולת ומניחים אותם בעדינות בתוך המרק הרותח. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות. 
  •  
  • קרדיט תמונה ל h.  david
בהשראת מיכל רום מתכון של ליה שומרון

תגובות  3  אהבו 

04/08/20
אהבנו מאד מאד. נכין.
כנל נכין גם נכין.
תודה בחורים☺️☺️
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה