לברק זה דג טעים ויש לו בעיקר אידרה מרכזית ולא עצמות מטרידות. בשרו של הלברק רך ועדין והוא עשיר מאד באומגה 3 ובאומגה 6.
ההכנה דג שלם ומנוקה
בבטן מורחים אריסה וממרח לימון כבוש, כמה ענפי תימין, שן שום מחולקת , רצועה של פלפל אדום ו 2 פרוסות לימון טרי.
משני הצדדים מתבלים בפפריקה מרוקאית בשמן, כוסברה גרגרים טחון, כמון, פלפל שחור גרוס, מלח גרוס.
יוצקים שמן זית
חורצים
על רשת התנור מניחים רצועת נייר אלומיניום, עליה מניחים נייר אפיה (במידות של הדג בערך) משמנים. מניחים את הדג עם הצד המחורץ למעלה.
תנור חם 190-200 מעלות מצב טורבו או גריל 20 דקות. להפוך ל 10 דקות.
בערת נייר האפייה הופכים לצלחת הגשה על הצד היפה המחורץ.
יאמי
בתיאבון
יאמי...
אני עשיתי הפסקה עם דגים כי, אין ביקוש...
הבת אוכלת בכיף! יומיים וזהו... אנחנו מחסלים הכל...
אז... אחזור לדגים בקרוב...
וחוץ מזה הדגים במגה-בעיר! לא ניראים לי טריים...
וגם זה לא מלא... והמון... קרח... וחסר זה וזה...
לא נורא! אחכה בסבלנות...
תודה! ששת,
שבת-שלום!