לבקשת שושי שפטה ברנג'י
באדיבות השף אבי מלמד שף פרטי
ככה כתבתי כשאכלתי אצלו: אבל הפצצה הייתה שפטה ברנג'י -מבטאים "shefte berenji" :תערובת כדורי בשר ואורז מבושלים ברוטב עגבניות חמצמץ, אני אומר לכם זה ממש ממש מעולה. בערב רציתי לחזור לסיבוב נוסף אבל השף אמר שנגמר.
שפטה ברנג'י-קציצות אורז עם בשר ברוטב עגבניות:
המצרכים להכנת הקציצות :
400 גרם אורז פרסי
750 גרם בשר טחון
5 בצל לבן מגורד בפומפייה
3 גבעולי סלרי קצוץ
2 גבעולי כרישה קצוץ
2 צרור פטרוזיליה קצוץ
1 צרור נענע קצוץ2 חבילות בצל ירוק קצוצים.
2 כפיות כורכום
3 כפיות כמון
3 כפיות מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פלפל שחור טחון.
אופן ההכנה:
מטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן את הבצל ,כרישה והסלרי ולאחר שהתרככו
מוסיפים את עשבי התיבול ומוסיפים את התבלינים ולאחר שהתערובת מוכנה
שופכים לקערה גדולה.
מוסיפים לקערה את האורז והבשר הטחון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
המצרכים להכנת הרוטב:
15 יחידות תפוחי אדמה (גודל קטן עד בינוני)
4 בצל לבן קצוץ.
4 גזרים קצוצים
2 גבעולי כרישה קצוצים
3 גבעולי סלרי קצוץ.
15-20 עגבניות חתוכים לקוביות
3 יחידות לימון פרסי
2 כפיות מלח
2 כפיות כורכום
3 כפיות כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
אופן הכנה:
מתחילים לטגן בסיר את הבצל ולאחר שהזהיב מעט
מוסיפים את הגזר ,כרישה ,סלרי והתבלינים, מטגנים עוד קצת
ומוסיפים את העגבניות ולאחר שהעגבניות התרככו מעט
מוסיפים 2.5 ליטר מים ומערבבים,לאחר שרותח,
מניחים בתחתית את תפוחי האדמה ,
מגלגלים את תערובת הקציצות לכדורים ( בגודל בינוני) ומניחים בסיר.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות.
כ"כ הרבה מצרכים...
מדפיסה את המתכון!
תודה!
אבל, אפשר לגרד בפומפייה לאט... ובסבלנות!
אני לא רוצה את הקדירה של ששת! רק את המתכונים והצילומים הנהדרים!
שאתה כותב ומעלה לנו בקבוצה...
תודה!
לילה-טוב!