בשר צלוי זו חובה (לאוכלי בשר)
בשר צלוי
לפעמים נראה לי שלכתוב מתכון לבשר צלוי זה בנאלי, אבל זו חובה. חובה לכתוב מתכונים שהם בבסיס שלנו, שאין חג שהמתכון לא יעלה על השולחן. בשר צלוי חייב להיות הבסיס של המנות העיקריות בחג ובשבתות, כל השאר זה מותרות.
המרכיבים
נתח בשר כתף מס' 5
6-8 שיני שום חצויות
10 גרגרי פלפל אנגלי
6 עלי דפנה
גזר
פלפל שחור
פפריקה
מלח גס
שמן
מים
ההכנה
אלו החומרים הבסיסיים לבשר צלי, ואין צורך ביותר. הנתח צריך להיות נקי משומן ושאר "כיסויים " מבחוץ. לבקר מס' 5 יש פס ג'לטין באמצע, הוא חיוני לגוף אבל מי שלא אוהב יוציא לאחר הבישול והפריסה באופן אישי בצלחת.
בשר צלי מכינים שלם! לא קונים פרוס!
לוקחים את הנתח הטרי כמו שקנינו אותו ( או מיושן מופשר) ( או קפוא מופשר) בטמפרטורת החדר ומתחילים בהכנות:
בכל צד נועצים מחצית משיני השום תוך שדוקרים בסכין חדה. גם נועצים גרגרי פלפל אנגלי.
מורחים את הבשר בפלפל שחור ופפריקה. " מדביקים בגל צד כמה עלי דפנה. עוטפים בניילון ללילה במקרר לספיגת טעמים.
בסיר גדול מחממים שמן רגיל ( קנולה או דומה) מכניסים את הבשר וצורבים לסגירה מכל הצדדים. מוסיפים גזר פרוס. מלח גס. לאחר השחמה ממלאים מים עד גובה הבשר. מבשלים שעתיים וחצי עד שלש שעות. מכבים ומצננים. מכניסים למקרר עם הסיר לקירור.
למחרת היום ( יום הארוחה) פורסים את הבשר בסכין חדה מאוד לפרסות בעובי זרת לערך. מסדרים בסיר ומבשלים כשעה. בודקים מלח, בודקים אם הבשר רך אבל לא מתפרק, מכבים ומגישים.
בתיאבון
אבל, יש סגר... לצערנו הגדול! אז אנחנו נסתפק במנות יותר פשוטות וקטנות...
אפילו שאני בטוחה שהרבה מהאנשים יבואו להתארח אצל ההורים כבר ביום חמישי בערב...
ויחגגו ביחד את חג-ראש-השנה! באופן הכי חגיגי ושמח!
שבת-אחים גם יחד!
מאחלת שנה -טובה! וחג-שמייח! לך ולכל יקירייך!
ובריאות! בריאות! לכולנו!
אמן! ואמן!
בטח שכולם באים להתארח אצלכם בימים טובים!
ישר הם ניגשים לסירים\מחבת לתנור\ או ישר למקרר
מה אבא\סבא הכין? ואתה מתמוגג מהקופלימנטים...
ובתום הארוחה אורז להם קופסאות הביתה...
איזה כיף!
רק בריאות! והמון... לכולנו!
בלוגרים בטוחים שכל העולם ובמיוחד המנויים שלהם קוראים הכל, וזה כמו שמישהו יאמר לך שם של משהו שכולם יודעים ומבינים ואז אתה מהנהן עם הראש כאילו אתה מבין. כך קרה שאני נוסע איתו בדרך מירושלים ומגלגל שיחה על החוויות שלי מאולמי ויה בנס ציונה והשף חי שוורץ שמכין את הבשרים בוואקום. ואז הוא מעלה את הכתבה שלו על הסוויד? ואני מהנהן… ועל בישול בקוקי בתוך מים בבישול ארוך. זה כבר מצא לי חן.
ואם לא הבנתם מההתחלה אפילו לא קראתי את מה שהוא כתב.. ישר באתי הביתה עם מה ששמעתי
שקית קוקי
בשר מתובל
סיר עם מים רותחים
24 שעות בתנור ב 75 מעלות.
ברור?
מיד הוצאתי נתח של מס 5 מה שנקרא צלי כתף או פולייקה למבינים והפשרתי..
בשר צלוי בקוקי בבישול ארוך
מצרכים:
חצי נתח של צלי כתף
3 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי
כפית מחוקה פריקה
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
5 שיני שום חצויות
ההכנה:
דוחפים את חצאי השומים לתוך הבשר.
מפזרים תבלינים ומעסים
מניחים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי
מכניסים לתוך קוקי
שימו לב! לפני אטימת וקשירת הקוקי יש להוציא מהשקית את מירב האוויר מה שאני לא עשיתי כי אני חכם בלילה…
את השקית האטומה מכניסים לסיר עם מים ממש רותחים שהוכנו במקביל, ומכניסים לתנור חם 280-20 מעלות לחצי שעה.
מנמיכים את החום ל75 מעלות ומשאירים בתנור כ 20 שעות.
התוצאה: צלי ליגה לאומית, בלי שמן.
עם הרוטב שהתקבל בשקית הכנתי רוטב לצלי:
טיגנתי פורטבלות. הוספתי את הציר והסמכתי עם 2 כפות קורנפלור ותבלינים.
בתיאבון
קצת מוזר... בשר בשקית קוקי?ולתוך סיר עם מים רותחים? לא קורה כלום לשקית עם הבשר?
והמון שעות צלייה בתנור! כנראה שרק מומחים לבשרים... ושפים! מכינים את המתכון הזה...
אתה כבר הכנת? ואיך יצא?
לילה-טוב!