לבקשת רעיה

16/09/20

צלי בבישול ארוך בקוקי

 

 

 

בלוגרים  בטוחים שכל העולם ובמיוחד המנויים  שלהם קוראים הכל, וזה כמו שמישהו יאמר לך  שם של משהו שכולם יודעים ומבינים ואז אתה מהנהן עם הראש כאילו אתה מבין. כך קרה שאני נוסע איתו בדרך מירושלים ומגלגל שיחה על החוויות שלי מאולמי ויה בנס ציונה והשף חי שוורץ שמכין את הבשרים בוואקום. ואז הוא מעלה את הכתבה שלו על הסוויד? ואני מהנהן… ועל בישול בקוקי בתוך מים בבישול ארוך. זה כבר מצא לי חן.

 

ואם לא הבנתם מההתחלה אפילו לא קראתי את מה שהוא כתב.. ישר באתי הביתה עם מה ששמעתי

שקית קוקי

בשר מתובל

סיר עם מים רותחים

24 שעות בתנור ב 75 מעלות.

 

ברור?

 

מיד הוצאתי נתח של מס 5 מה שנקרא צלי כתף או פולייקה למבינים והפשרתי..

 

בשר צלוי בקוקי בבישול ארוך

 

מצרכים:

 

חצי נתח של צלי כתף

3 עלי דפנה

3 פלפל אנגלי

כפית מחוקה פריקה

פלפל שחור גרוס

מלח אטלנטי

5 שיני שום חצויות

 

ההכנה:

 

דוחפים את חצאי השומים לתוך הבשר.

מפזרים תבלינים ומעסים

מניחים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי

 

מכניסים לתוך קוקי

שימו לב! לפני אטימת וקשירת הקוקי יש להוציא מהשקית את מירב האוויר מה שאני לא עשיתי כי אני חכם בלילה…

 

את השקית האטומה מכניסים לסיר עם מים ממש רותחים שהוכנו במקביל, ומכניסים לתנור חם 280-20 מעלות לחצי שעה.

מנמיכים את החום ל75 מעלות ומשאירים בתנור כ 20 שעות.

 

 

התוצאה: צלי ליגה לאומית, בלי שמן.

עם הרוטב שהתקבל בשקית הכנתי רוטב לצלי:

טיגנתי פורטבלות. הוספתי את הציר והסמכתי עם 2 כפות קורנפלור ותבלינים.

 

בתיאבון


תגובות  4  אהבו 

16/09/20
חשבתי שעניתי וכנראה טעיתי. או שעניתי במקום הלא נכון.
תודה, הבעיה שזמן הבישול נראה לי ממש ארוך.
רעיה
17/09/20
הוא ארוך כיןןן שזו טמפרטורה נמוכה 75 מעלות לאחר צליה ראשונית
17/09/20
בינתיים החלטתי לקחת מתכון"פשוט" יותר.
הבשר במקרר עם כוס יין אדום, חרדל, פפריקה מתוקה ומלח.
תודה!
ששת, תודה! הצילומים משו... משו...
תודה על המתכון!
חג-שמח!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה